jimraynor
Üye
Herkese merhabalar
Benim definisyon ile ilgili tecrübem yok. Bu mayıs definisyona girmeyi düşündüğüm için karşıma çıkan her define konusunu okudum. Birçok şey tartışılmış, Ayaz , masteer, baris, karasan vs. tüm tecrübeli arkadaşların yazılarını okudum. Bu forumda birçok definisyon ile ilgili konu tartışılmış fakat aşağıdaki konulara hiç girilmemiş. Sorularımı bu başlık altından sormaya karar verdim. Umarım iyi bir bilgi kaynağı olur.
Bölüm 1 Beslenme
Benim definisyon ile ilgili tecrübem yok. Bu mayıs definisyona girmeyi düşündüğüm için karşıma çıkan her define konusunu okudum. Birçok şey tartışılmış, Ayaz , masteer, baris, karasan vs. tüm tecrübeli arkadaşların yazılarını okudum. Bu forumda birçok definisyon ile ilgili konu tartışılmış fakat aşağıdaki konulara hiç girilmemiş. Sorularımı bu başlık altından sormaya karar verdim. Umarım iyi bir bilgi kaynağı olur.
Bölüm 1 Beslenme
- Düşük karbonhidrat diyeti mi uygulanmalı yoksa düşük yağ diyeti mi, hangisinden kısmalıyız neden?
- Bulk döneminde günlük almamız gereken kalorinin üzerine ne kadar ekliyorsak definisyon döneminde de o kadar çıkarmalı mıyız?
- Hiç doymuş yağ tüketmemeli miyiz?
- Yumurtanın sarısı, kırmızı et, tavuğun but kısmı, yağlı süt gibi doymuş yağ içeren besinleri tamamen kesmeli miyiz?
- Karbonhidratı düşürmek ana hedef olursa meyveyi kesmeli miyiz yoksa yulaf tarzında kompleks karbonhidratları azaltıp meyve ve sebzeyi mi arttırmalıyız?
- Antrenmandan sonra çok az dekstroz alınıp ardından yatana kadar karbonhidrat tamamen kesilmeli mi yoksa antrenman sonrası saat 6-7 gibi kepekli makarna tarzında kompleks bir karbonhidrat mı tüketmeliyiz? (definisyon dönemi için)
- Definisyon döneminde en çok kullanmamız gereken supplement hangisidir?
- Tekrar-Ağırlık ilişkisi forumda tartışılmış geçiyorum.
- Haftanın kaç günü antrenman yapılmalı bunun kaç günü cardio olmalı?
- Definisyon döneminde interval cardio tekniği kullanılmalı mı? Kullanılırsa yarım saat interval sonrası başka bir cardio egzersizi yapılmalı mı?
- Interval cardio 1 saat yapılırsa zararı olur mu?
- Haftanın 6 günü çalışıp 3 gününde cardio 3 gününde 2 bölge çalışmayı düşünüyorum. Bu definisyon dönemi için uygun mudur?
- Definisyon döneminde mide antremanlarını arttırmak mantıklı mı yoksa normal kas mantığıyla düşünülüp 2 gün üst üste mide de çalıştırılmamalı mı?
- Definisyon döneminde mide egzersizi haftada kaç gün yapılmalı?
- Mide egzersizi kaslanmayı mı sağlar yoksa yağ yakımına da az da olsa etki eder mi? Yoksa sadece sıkılaşmayı mı sağlar?
- Definisyon döneminde kas kaybını minimum yağ kaybını maksimum tutmak için neler yaptınız? Beslenme ve antreman süresi vs. ayrıntılarıyla bu konu altından paylaşır mısınız?