Definasyon'mu Bulk'mu yapmam gerekiyor ?! Yardımcı olun lütfen .

Merhaba değerli forum üyeleri . Fitness a gidiyordum eskiden sadece kardiyo yapardım kilo vermek istiyordum zaten onun için . Şuan 15 kilo civarı bişey kaybettim fakat vücudum hala istediğim görüntüye sahip değil (sanırım şu skinny fat şeyindenim bende ) . 52 kiloyum 22% yağ oranım var boyumda 160 larda bişey . Bir çok hoca yanına gittim hepsi yalan yanlış bilgiler veriyor . En son hocam bana definasyon yapmamı ondan sonra bulk yapmam gerektiğini söyledi bana kaslı bir vücut için fakat bende definasyon için belli bir kas yok zaten . Definasyonun amacı kasları koruyarak yağ kaybetmek bendede kas miktarı çok az olduğuna göre buna gerek yok adama benim ihtiyacım yok diyorum öyle definasyon diyetiyle zayıflamayağım ben . Adam sabahları 6 tane haşlanmış yumurta beyazı yememi + 1 saat koşu bandında orta tempoda yürümemi söylüyor . Hocaya yürümekle zayıflanmaz benim koşmam doğru düzgün diyet yapmam gerek yağ yakacaksam resmen adam bulk gibi herşeyi yazmış protein içeren . Adam bana Dünyadakı tüm ünlü bodybuilderların ve kendisinin bu programı uyguladığını söylüyor fakat anlamıyor benim kendisinle olan kasla uzaktan yakıntan bile alakam yok adam İfbb pro fakat gram kadar beyni yok . Neyse bir çok arkadaş bana skinny fat olduğumu ve tek çarem kas yapmak yani bulka girmem olduğunu söylüyor . Ben kendi eski uyguladığım diyetle 45 lere inip ondan sonra bulk yapmayı düşünüyorum ama çoğu kişi 45 olsamda yine vücudum yağlı parça pinçik inşaatcı vücudu gibi olacağını söylüyor . Ne yapacağımı bilmiyorum yardım edin lütfen

Ne zamandır spora gittiğini yazmamışsın ama 15 kilo verdiğine göre kısa bir süre değildir diye düşünüyorum. Gittiğin süre içinde sadece kardiyo yapmadığını en azından temel kas gruplarını düzenli olarak çalıştırdığını varsayıyorum. Kas kütlenin yeterli olmadığını düşünüyorsan aynı şekilde kardiyo ve düzenli sporuna devam et yağlarını dert etme. Ben 5-6 yıldır bu işin içindeyim göbek yağlarımı eritmeye çalışınca kaybettiğim hacim spordan soğuttu. Benim çözümüm üst tarafı olabildiğince genişletip alt tarafı dikkat çekmez hale getirmek oldu :D 2. 3. Yılımda bende definasyon bulk uğraşıyodum ama şimdi gereksiz görüyorum bu şahsi görüşümdür. Beslenmeni düzgün tutup spor düzenini aksatma hareketleri düzgün yapıp programlarını düzgün hazırlayıp programı değiştireceğin zamanı iyi belirledikçe aklını başka şeylere yormana gerek yok.

Ne zamandır spora gittiğini yazmamışsın ama 15 kilo verdiğine göre kısa bir süre değildir diye düşünüyorum. Gittiğin süre içinde sadece kardiyo yapmadığını en azından temel kas gruplarını düzenli olarak çalıştırdığını varsayıyorum. Kas kütlenin yeterli olmadığını düşünüyorsan aynı şekilde kardiyo ve düzenli sporuna devam et yağlarını dert etme. Ben 5-6 yıldır bu işin içindeyim göbek yağlarımı eritmeye çalışınca kaybettiğim hacim spordan soğuttu. Benim çözümüm üst tarafı olabildiğince genişletip alt tarafı dikkat çekmez hale getirmek oldu :D 2. 3. Yılımda bende definasyon bulk uğraşıyodum ama şimdi gereksiz görüyorum bu şahsi görüşümdür. Beslenmeni düzgün tutup spor düzenini aksatma hareketleri düzgün yapıp programlarını düzgün hazırlayıp programı değiştireceğin zamanı iyi belirledikçe aklını başka şeylere yormana gerek yok.
sadece kardiyo yapıyordum ara sıra diğerlerinide deniyordum fakat bununla kas yapmam mümkünsüz[DOUBLEPOST=1503695173][/DOUBLEPOST]ayrıca kardiyo yapacaksam zayıflayacaksam mesela bişi yemiyorum gidiyorum kardiyomu yapıyorum çıkıp 1-2 kaşık haşlanmış yeşil mercimek yiyorum o kadar . bu beslenmeyle kas yapmam imkansız . kardiyo için ayrı . Kas 1yapacaksam ayrı besleniyorum demek istediğim . Mesela o gün kas çalışsam önceden baya bi yumurta yiyip gelip çalışırdım çıktıktan sonrada protein tozu + tavuk göğsü falan yerdim ama kardiyo yapacaksam bunlarla birlikte yapamam . demek istediğim aynı anda hem kardiyo yapıp kas çalışamam . Birini seçmem lazım .

Kardeşim gayret güzel yapabilirsin neden yapamam diyosun anlamadım beslenmeni düzene sokup proğramını ona göre ayarlayabilirsin çok zor değil. Protein ağırlıklı beslenip programını uyguladıktan sonra kardiyo yapabilirsin zaten yağ yakımı antremanına göre 40 45 dakika sonra başlar. Vücut sırasıyla karbonhidrat>yağ>protein yakımı yapar proteine geçiş yapması da çok zordur. Sen protein ağırlıklı beslenip kas kütleni arttırırken karbonhidrat depolarını yakıp sonrasında yaptığın kardiyo sayesinde de yağ yakımını sağlarsın. Ben antremanlarında yardımcı olduğum senin sorununu yaşayan arkadaşlara hep bunu önerdim.

sadece kardiyo yapıyordum ara sıra diğerlerinide deniyordum fakat bununla kas yapmam mümkünsüz[DOUBLEPOST=1503695173][/DOUBLEPOST]ayrıca kardiyo yapacaksam zayıflayacaksam mesela bişi yemiyorum gidiyorum kardiyomu yapıyorum çıkıp 1-2 kaşık haşlanmış yeşil mercimek yiyorum o kadar . bu beslenmeyle kas yapmam imkansız . kardiyo için ayrı . Kas 1yapacaksam ayrı besleniyorum demek istediğim . Mesela o gün kas çalışsam önceden baya bi yumurta yiyip gelip çalışırdım çıktıktan sonrada protein tozu + tavuk göğsü falan yerdim ama kardiyo yapacaksam bunlarla birlikte yapamam . demek istediğim aynı anda hem kardiyo yapıp kas çalışamam . Birini seçmem lazım .

Bu cok yanlis bir düşünce beslenme 7 gun 24 saat güzel olmalı bende bulka karsıyım bir yazıda nekadar yersek yiyelim haftalık 150 gr kas kazanılacagı yazıyordu (tabi dogal iseniz) bu nedenle fazla yiyip 150 gr kas la birlikte 150 gr da yağ toplamak gereksiz kalori hesabinizi yapin ihtiyacın olan kalori miktarı ne ise (ornegin 2500) garanti olsun diye 100 fazlasını alın (yani 2600) antremanlarınız da cok iyi ve uykunuzda yerindeyse aylik 600 gr kas kazanabileceksiniz ... Bulk yapsanız bu 600gr, 700 800 olmayacak gene 600 olacak ileridede yağları yakmak için definasyon yapınca ise aylik 600 kazanmak yerine belkide 100 200 gr kazanacaksiniz genetiginiz kotu ise hatta eksilere duseceksiniz size + sı olmayan bir seyi yaparak ileride size zararı olan bir şeyi yapacaksınız ...
Kaynak: https://www.fitekran.com/sporcular-icin-bulk-donemi-rehberi/

Back
Yukarı