definasyonda sadece protein ile beslenmek ?

He kardeş sadece yumurtayla yoğurtla sütle besleniyon tovbe Allahim ya sadece definasyonda protein ağırlıkli beslenilir yağdan setlerden ve kalitesiz karbonhidrattan uzak durarak
 
-Kalp sağlığın yerinde değilse veya bilmediğin bir diyabet sorunun varsa kanında oluşacak ketonlardan ve yükselecek kolesterolden dolayı hastanelik olma ihtimalin var mesela.(kısa vade)
-veya böbreklerin sağlam değilse böbreklerine yük bindireceksin o da var, taş veya kum oluşumu olabilir. (uzun vade)

Varmak istediğin nokta Ketojenik diyet sanıyorum. Dönemsel olarak duraklanan zamanlarda uygulanabilir bir diyet, herkes için uygun olmayabilir. Ben 2,5 ay civarı dayanabilmiştim, sinir krizine giriyordum mesela kafayı yiyordum resmen, zihnim bulanıklaşıyordu, pek de sağlıklı hissettiğimi söyleyemem. Verim de almadım sadece vücudum su attı, pozitif nitrojen dengesini de bozdum büyük ihtimal o dönem (kas kaybı). ciltte yağlanma ve sivilceler de tuzu biberi.

Felaket tellalı gibi yazdım ama zarar sordun diye zararları yazdım. Benim bilgim ve tecrübem bu. Yapıp verim alanlar da var. Normal düşük karbonhidrat diyetinin daha verimli olduğunu düşünüyorum. (benim için öyle oldu. deneye deneye öğreneceksin.)
 
Back
Yukarı