Definasyona girme kararı

mrthr35

Üye
5.5 aydır spor yapıyorum zaten burdaki çoğu kişi tanır beni her gün aktifim bu forumda nerdeyse. son 3 aydır clean bulk yapmaya çalıştım daha önce 87 kgden 78 kgye kadar yağ yakma dönemim olmuştu ilk 2.5 ay boyunca sonrasında bulka geçtim işte.
bulk öncesi formum
VEOGAv.jpg

lE49Vb.jpg

yaklaşık 3 aydır bulktayım 9 ocakta 3 ay olucak. 4 4,5 kg civarı aldım 3 ay içersinde ama yağlanmış hissediyorum buda motivasyonu etkiliyor zaman zaman.
ko ölçüm 3 ay içersinde 3.5 cm göğüs 4 cm omuz 2 cm bel ise 4 cm arttı. özellikle bel bölgem çok çabuk yağlandı gibi. aslında beslenmemde de sıkıntı yok günlük 3000 civarı kalori alıp her besin kaynağının en iyilerinden tüketiyorum. kusursuz besleniyorum ama ona rağmen azda olsa vücut yağlanıyor.
Güncel formum

Ben şuan sizlerden fikir almak istiyorum hemen yarın yada ayın 9unda tam 3 ay bulk dolduğunda mı definasyona geçiyim. definasyonuda 2 ay boyunca yapmayı ve yağ oranını olabildiğince düşürmeyi istiyorum. 2 ay sonunda daha yağsız bir kütle ile daha kontrollü bir şekilde tekrar bulka girmek istiyorum.Çok fazla kas hacmim olmamış olabilir ama 78 kg iken daha güçsüz kalmıştım azda olsa güç ve hacim kazandım ama yağlandıkça kafam karışıyor o yüzden 2 ay bana iyi gelir gibi. sizce ne yapmalıyım?

Kıyafetten sarkacak kadar bir yağ kütlesi gözükmüyor, yaza da daha var, yağlanma varsa aldığın kalori fazla geliyor demekki. Şuanki görüntün seni rahatsız etmiyorsa, aldığın kaloriyi 300-500kalori azaltıp 2-3 ay daha bulka devam etmenden yanayım ben. Daha bir yılını doldurmadığın için kilo alırken yağ yakman bile mümkün.

Bence biraz daha devam edebilirsin hiç olmazsa 1-2 ay daha yap mart gibi başlarsın definasyona 4 ay yapar tamamen temiz olursun kas kütlende yeterli olur

aslında artan bel ölçüsünden dolayı öyle düşündüm , bir de 2.5 aydır kardiyo yapmıyorum 2 3 haftada 1 gün yapıyorum kardiyo oda etkilemiş olabilir. bulktayken kardiyo yapsam haftada 2 gün bel bölgemde incelme olurmu kas alımını etkilemeden?

Çok yağlanıyorsan kaliteli karbonhidratlar kullanmıyorsun ve kalorini aşıyorsundur. Aman aman yoksa şeker kaçamağı mı yapıyorsun????
Bulk yaparken tabiki yağlanıcaz sabit bi şekilde yağsız kilo almak bilmem imkansız gibi sanki (Belki alan vardır?)
Pes etme kardeşim bak hemen. Yağlarından rahatsız oluyorsan antremandan sonra 15 dakika kardiyo yap.
Ben bugün kendimce koşu bandında HIIT kardiyo yaptım 25 dakika ve 340 kalori yaktım. Yüklük kalori mi doldurdum mutluyum..

Nasılsa bulktayım ayağına hiç kardiyo yapmıyorum havada soğuk salonda az uzak bisikletle gidip geliyorum aslında 10 10 20 dk bisiklet kardiyosu sayılır :D kardiyoyu ihmal etmemden dolayı olmuşsa olmuştur yağlanma. şeker de sadece meyve tüketiyorum şeker alışkanlığım yok ama kardiyoyu sallamamdan dolayı bel ölçüm artmış olabilir. herkes diyorsa bulka devam etmek lazım sanırım.

Nasılsa bulktayım ayağına hiç kardiyo yapmıyorum havada soğuk salonda az uzak bisikletle gidip geliyorum aslında 10 10 20 dk bisiklet kardiyosu sayılır :D kardiyoyu ihmal etmemden dolayı olmuşsa olmuştur yağlanma. şeker de sadece meyve tüketiyorum şeker alışkanlığım yok ama kardiyoyu sallamamdan dolayı bel ölçüm artmış olabilir. herkes diyorsa bulka devam etmek lazım sanırım.
Bulkda genelde kardio tercih edilmem 2.5 aydır bende bulkdayım ama ben hiç yapmadım o genetikdir yaglanan bir vücudun vardır ben hergün 2 3 cikolata yememe ramen yaglanmyorum mesela

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aslında artan bel ölçüsünden dolayı öyle düşündüm , bir de 2.5 aydır kardiyo yapmıyorum 2 3 haftada 1 gün yapıyorum kardiyo oda etkilemiş olabilir. bulktayken kardiyo yapsam haftada 2 gün bel bölgemde incelme olurmu kas alımını etkilemeden?
Şuan ki yeme düzeninde kaloriden kısmak yerine haftada 2 kardiyo yaparsan faydası olacaktır. Hatta bir yazıda bununla ilgili birşey vardı, yenilen kaloriyi arttırıp haftada 2-3 kez kardiyo yaparak fitness seviyesinin ve kilonunun arttırılması ile ilgili, yağsız bir şekilde daha hızlı kilo alınabileceğini söylüyordu. (kaynağını hatırlamıyorum, yanlış hatırlıyor da olabilirim ama sanmıyorum,elimde kaynak yok biraz broscience gibi gelebilir belki kaynak olmadığı için ama deneyebilirsin)

Bu arada kendim de denedim son 2 haftadır kardiyoya gidemiyorum, ama öncesinde ki 1 ayda kardiyoyla birlikte yağsız daha fazla kilo aldım.

kolay kas yapıp kolay yağ yakan bir yapım var ama insan bazen korkuyo
Şuan ki yeme düzeninde kaloriden kısmak yerine haftada 2 kardiyo yaparsan faydası olacaktır. Hatta bir yazıda bununla ilgili birşey vardı, yenilen kaloriyi arttırıp haftada 2-3 kez kardiyo yaparak fitness seviyesinin ve kilonunun arttırılması ile ilgili, yağsız bir şekilde daha hızlı kilo alınabileceğini söylüyordu. (kaynağını hatırlamıyorum, yanlış hatırlıyor da olabilirim ama sanmıyorum,elimde kaynak yok biraz broscience gibi gelebilir belki kaynak olmadığı için ama deneyebilirsin)
haftada 1 yada 2 gün kardiyo yapıcam gerekiyorsa ağırlık antremanında feda edicem. zaten fullbody çalışıyorum haftada 2 gün gitsem bile her kas grubu 2 kez çalışmış oluyor. 3. gün daha az egzersiz +20 dk hitt kardiyo ve bi gün de off güne kardiyo eklerim en mantıklısı

kolay kas yapıp kolay yağ yakan bir yapım var ama insan bazen korkuyo

haftada 1 yada 2 gün kardiyo yapıcam gerekiyorsa ağırlık antremanında feda edicem. zaten fullbody çalışıyorum haftada 2 gün gitsem bile her kas grubu 2 kez çalışmış oluyor. 3. gün daha az egzersiz +20 dk hitt kardiyo ve bi gün de off güne kardiyo eklerim en mantıklısı
Ağırlık antrenmanını bırakmanı tavsiye etmem hem kardiyo ya göre genel olarak daha fazla kalori yaktırıyor. İmkanın varsa 3 gün ağırlığın dışında 2 kardiyoya gidebilirsin kardiyoya gidemediğin zamanlarda da aldığın kaloriyi azaltırsın.

yok ağırlık antremanını bırakmam da. ben mesela haftada 3 gün yüksek volume de fullbody antremanlar yapıyorum. yüksek volume olan 2 antreman 1 tane düşük volume de olan antreman yaparım. her bölgeye 2 egzersiz giriyorum mesela. 1 gün her bölgeye tek egzersiz girerim diğer günler aynı olur.

Bulkda genelde kardio tercih edilmem 2.5 aydır bende bulkdayım ama ben hiç yapmadım o genetikdir yaglanan bir vücudun vardır ben hergün 2 3 cikolata yememe ramen yaglanmyorum mesela

Ağırlık antrenmanını bırakmanı tavsiye etmem hem kardiyo ya göre genel olarak daha fazla kalori yaktırıyor. İmkanın varsa 3 gün ağırlığın dışında 2 kardiyoya gidebilirsin kardiyoya gidemediğin zamanlarda da aldığın kaloriyi azaltırsın.

Kardiyo sadece kilo vermek olarak görmemek lazım. Kalp en önemli organ diyebilirsek. Kalp sağlığına iyi geldiğini söyleyebiliriz ve bir çok önemi burada yazıyor.
http://fitnessvediyet.blogspot.com.tr/

iş hayatımı düzene sokamadım bir de son 2 ayda oda etkiledi , evde malak gibi oturduğum için hareketsiz kaldığım içinde etkilemiş olabilir. ama aşırı bir etki değil ya yinede çok fark yok sadece bel 3 cm filan arttı

Kaloriyi 200 azalt öyle bir dene bakalım.yada 200kalori yakacak şekilde hııt yap.3k yemeye devam et. Evet belin 4cm az değil ama fotoğrafda göze aşırı batacak bir yağlanma yok.

Bence antremanların volumesini azaltıp kardiyoya değil antremanlarının volumesini dahada yükseltmen lazım vucut demek ki aldığı kaloriyi harcayacak yer bulamıyor ki yağlanıyorsun yüksek şiddetli antremanlar her ant üstüne 5 dk hit yaptın mı senden iyisi yok :)

her antremanda en az 10 11 egzersizim var az değil ve fullbody zaten her bölgeyi çalışıyorum yüksek volume yani :D
Hareket sayısı değil hareketleri daha ağır daha fazla set yapabilirsin bileşik egzersizlere yönelebilirsin

Back
Yukarı