Definasyon ve Dinlenme Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nakooo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nakooo

Üye
arkadaşlar definasyon ile ilgili forumda arama yaptım fakat aradığım bilgileri bulamadım. definasyon sadece vücut hatlarını belli etmek için yapılır diye biliyorum. vücudun gelişmesi için her sporcunun definasyon yapmaya ihtiyacı varmıdır? definasyon sadece yağ yakmak içinmidir yoksa kasları daha estetik bir hale getirirmi?

dinleme hakkında da soracağım şu. ben 10 aydır body yapıyorum ve vücudumda son 2 3 aydır fazla bi gelişme yok. 10 aydır hiç ara vermedim (1 2 hafta kadar). sizce ara vermem gerekiyor mu?

Aceleci olma cevap almakta.

evet her 3 ayda bir merkezi sinir sisteminin ve vucudunun dinlenmesi, kendini yenilemesi icin 7-10gun arasinda dinlenmen gerekir. Hatta diyet yapiyorsan diyete de ara vermen gerekir. Gelisiminin azalmasi, durmasi bu yuzden olabilir. (Bir plato evresine girmememissen)

ilk sorunun cevabi aslinda kendi icerisinde sakli. definasyon yag yakip, hatlari belli ederek vucudu daha estetik hale getirir. Yani C, her ikiside.

Vücutta gelişme git gide durur. En çok gelişmeyi ilk 3 ay yaşarsın zaten. Daha sonra git gide git gide azalır. O aylarda, ilk zamanlardaki gibi gelişme beklememek gerekir.Tabiki supplement kullanıyor olman gerekir. Ben supplementsiz 7 ay devam edebildim, Gidebildiği yere kadar doğal gittim yani daha gelişemeyince aminoasit ,whey e felan başladım. Programını felan değiştir Şaşırt vücudunu.

Back
Yukarı