Deadlift Ve Full Squat Yüzünden...?

OrhanGencebay

Yeni Üye
boyum 177
kilom 80
Yaşım 22
1 senelik vücutçuyum

Mart ayından beri ciddi manada squat ve deadlift i programıma alarak gitgide kilo yükselttim...
Haftada bir günümü sırf bacak ve calflere ve Deadlifte ayırdım...

I. Sorunum:
2 ay öncesine kadar herşey güzeldi,yani adonis kasım ve kasıklarıma inen karın bölgem taş gibi yağ oranım % 15 lerde olmasına rağmen belli oluyordu,o adonis ve kasığa inen karın kas çizgisi...
Hiç oblik çalışmadan çok güzel obliklerim oldu
Hala öyle ama artık Oblik Kaslarımın artık iyice genişlediğini düşünüyorum,
Belim çok kalınlaştı evet kuvvetlendi ama kalınlaştı arkadaşlar...

II. Sorunum:
Sürekli Squat yapmaktan ve güzel bacak çalışmaktandır galiba sürekli pantolonlarımı değiştiriyorum...
Pantolonun Beli geliyor Kalça ve bacak kısmı gelmiyor....
Arkadaşlar Özellikle Front Squat ve Lunges yapa yapa
Kalçan ve Bacaklarımın Dışa kavisleri çok büyüdü...
Özellikle kalçam büyüdü

Ben Bel kalınlaşmamı ve Kalça ve bacaklarımın büyümesini Full Squat ve Deadlifte Bağlıyorum.

Tekrar aralıklarım 8-12
Setlerim 4 oluyor.

Deadlifti 80 90 100 kilo en son set 120 tekrar sayım 8 12

Ful Front Squat 50 60 70 son set 75 tekrar sayım 8 12

Arkadaşlar Lütfen Yardım edin,Squatlardan ve deadliftten de vazgeçmek istemiyorum çünkü Vücudun Özellikle Kolların Gelişmesi için Bacak çalışmak şart Diyorlar DOĞRU MU?
Ama bu hareketleri bırakmassam da vücudumun tipi çirkinleşicek iyice...

Arkadaşlar ne yapmalıyım Bu hareketleri Programımdan Çıkarıp,Yani Bacak çalışmayıp ya da sadece Leg Extension Yaparak ve Deadlifti de Programımdan çıkartıp öyle ölçü Almaya devam edebilir miyim???
çünkü bazıları da deadlift ve squatsız program olmaz kardeşim diyor...
İyi ama belim kalçam ve bacaklarım aldı başını gidiyor,en başta annem durumu farketti...
Sizce ne yapmalıyım???

Son düzenleme:
selam arkadasım öncelikle deadlift ve squat bu sporun olmazsa olmazlarındandır sakın bırakma ama ne yapabilirsin tekrarları yükseltip agırlıkları biraz düsür hacim bacak vucudun yarısını kaplar ve sporda cok önemlidir gelisim vs hersey icin 4 set yapacagına 3 set 15 tekrar yap veya 12 tekrar ama agırlıkları düsürüpte yap bunu

kardeş doğru diyorsun da sonuçta gene de hipertrofi devam edecek yani kaslarım çalıştıkça gittikçe büyüyecek,ben tam tersine artık kalçamın bacakalrımın ve obliklerimin küçülmesini istiyorum aslında yağ oranımı % 15 den % 10 veya altına indirebilsem çok güzel bi vücudum olacak ama biraz yağ oranım olunca çirkin gözüküyor vücudum...

Yani Bacak ve Deadlifti Programımdan Çıkararak Kol Kanat Omuz Göğüs lerde Ölçü Almaya Devam Edebili MİYİM?(zaten trapez çalışmıyorum yeterince var)(ve şu an artık yeterince bacak da var)

dostum bence üst gövdenin zamanı gelmiş de geçiyor. bel kısmım çok kalınlaştı diyorsan kanatları abartarak yine orantıyı yakalayabilirsin. bu arada düşük ağırlık ve çok tekrarla yanlara eğilme ile yanları biraz inceltmen mümkündür diye düşünüyorum. dishiwelet in söylediği doğru bence. ağırlığı az, tekrar sayısını çok tutarak kaslarının üzerindeki yağları biraz eritebilirsin. bacaklar konusuna gelince, bence çok tekrar az ağırlık ile bacaklarındaki kas miktarını azaltabilirsin. sonuçta kaslar da yine çalışacağı için vücudun kalan kısımları için de gereken hormonlar yeterince salgılanabilir. bu arada az ağırlık çok tekrar hem bacak kasları üzerindeki yağ tabakasını azaltacak, hem de biraz kas erimesine sebep olacaktır...
bildiklerimi paylaştım. yanlışım varsa lütfen ustalarım beni düzeltsin...

Orhan, aynı sorun bende de mevcut. Kot, pantolon alırken bele oluyor, quadriceps dediğimiz bölgede kot sıkıyor. Tabii kalça içinde bu geçerli ama kız arkadaşlarıma sordum dedim kalçayı küçültmelimiyim diye:) devam et dediler :) Ayrıca deadlift ve squattan asla vazgeçme. Belki overtraining yapmak işine yarayabilir. Haftada 2 kereye ve yüksek tekrara çıkart. Ama asla vazgeçme.

bacak ile kol çalışmasını ne ilgisi olur ?!...

vaktiyle , "bill petis "diye biri vardı , 59 cm kola rağmen bacakları ince idi...veya bir "haldun sevel " vardı, türkiyenin ilk 50 cm kollu vg cisi, ama bacakları çok ölçülü değildi...

doğrudur , bazı kişilerde genetik olarak "squat ve deadlift" aşırı kalınlaşma göterebilir...
madem, durum bu şekilde orantsızı , bunları bırakın derim...belli bir süre sonra , yeniden gündeme alavbilirsiniz...

teşekkür ederim gerçekten arkadaşlar ama tatmin edici ve kesin bilgi içeren cevap yok...
Programımı ayrıntılı olarka yazarsam daha da yardım edebilirsiniz.

BEL ÖLÇÜM DE 82 CM

Arkadaşlar PROGRAMIM:
Front Full Squat 4 set (8-12 reps)
Leg Extension 4 set (8-12 reps)
Leg CUrl Machine 4 set (8-12)
Deadlift 3 set (8-12)
Calf Raise(3 set)
Calf Press (3 set)
Omuzlar..
En son Ele ağırlık alarak (8-12 tekrar) Abdominal üst 4 set
Alt abdominal ağırlıkla 4 set
bitti..
İşte 1 günlük programım bu içinde bacak da var deadlift te bunları aynı gün giriyorum

Son düzenleme:
aslında yeterince acıklama var arkadasım squat ve deadlift bacak programının babalarıdır mutlaka olmalıdır ne yapabilrisin tekrarları yükselt ve kg ları biraz hafiflet haftada bir gün calıs cok sert yapma

kardeşim zaten 3 set yapıyorum
yani 20 tekrar mı yapayım az ağırlık ile?
amacım orhan gencebay ya da doğuş gibi bir vücuda sahip olmak

Back
Yukarı