Bende öyle aman aman bir bodyci degilim hatta işimde bu spora göre agır ama elimden geldigince beslenmeme dikkat edip haftanın 5 günü salona gidip haftada en az 3 günde kardiyo yapacagım diyorum kendimeBen Bodyci değilim ama ağırlık çalıştığım günler, bir sonraki gün merdiven bile çıkamayıp 1. kata bile asansörle çıkıyorum. Sizlere helal olsun diyorum.
Sırt için deadlift yapmak bana saçma geliyor. Yani yapılabilir (hatta snatch grip yapınca sırtı da ağlatıyor), yapılamaz demekte yanlış olur ama bacağın fazlasıyla ön planda olduğu bir hareketi yaparken stabilite amaçlı çalışan sırt için sırt günü yapmak ne biliyim biraz garip bir tercih bence. İlla yapacam dersen de hamstring çalışma bacak günü, sadece quad ve calf e yüklen, çok istersen fazla zorlamayacak 1 hamstring hareketi eklersin. Zaten büyük bir grup üstüste iki gün çalışması iyileşme sürecini olumsuz etkiler.Merhabalar Arkadaşlar bacak antrenmanından sonra ki gün Sırt antrenmanında Deadlift yapılabilir mi aynı şekilde deadliften sonraki gün bacak antrenmanı nasıl olur üst üste iki gün aynı kas grubu çalışmışılmış olur mu? Kafama takılan bir konu cevaplarsanız sevinirim
Ben kendi antrenman programımda ana hareket olarak kullanmak istiyorum deadlifti onun yerine ne koyabilir sırt için hangi hareket daha verimli olurSırt için deadlift yapmak bana saçma geliyor. Yani yapılabilir (hatta snatch grip yapınca sırtı da ağlatıyor), yapılamaz demekte yanlış olur ama bacağın fazlasıyla ön planda olduğu bir hareketi yaparken stabilite amaçlı çalışan sırt için sırt günü yapmak ne biliyim biraz garip bir tercih bence. İlla yapacam dersen de hamstring çalışma bacak günü, sadece quad ve calf e yüklen, çok istersen fazla zorlamayacak 1 hamstring hareketi eklersin. Zaten büyük bir grup üstüste iki gün çalışması iyileşme sürecini olumsuz etkiler.