Deadlift Ne Zaman Yapılmalı?

Dead Lift Büyük Güç İsteyen ve Büyük Güç sarf ettiren bir Antremandır. Bu sebepten ötürü Deadlift in antrenman Başından Yapılması Önerilir Kimi Antrenör ve araştırmacı ise Ortada yapılmasını tavsiye eder (Kasları Yor ve büyük Taktiği neticesinde)... Deadlifti Bacak ve Sırt çalışmalarınızızn Herhangi bir gününe ekleyebilirsiniz. Fakat hiç birimizin vücudu birbiri ile bir olmadığından ötürü kendiniz deneyerek en iyi kararı verebilirsiniz. Tavsiyem ne Olursa Olsun Gerekli bölgeleri hafifçe ısıtmadan Deadlift e kalkışmamanız Çünkü Sakatlanmaların en çok yaşandığı hareketlerden birisi deadlifttir

Deadlift'i sırt günü yaptığım zaman o antremanın sonu gelmiyor maalesef, antremanda ilk hareket barfiks ikinci hareket deadlift yapıyorum üçüncü harekette kilolar inanılmaz düşüyor, bu yüzden deadlifti bacak gününe aldım, sırt ile bacak günü arasınada en az 3 gün ara koyuyorum ki sırt kendine gelebilsin, bacak gününde squat ve deadlift ağır geliyor ama yapacak birşey yok maalesef ...

bende bacak gününe koymayı düşünüyorum deadlifti başta yapsam diğer setler çıkmıyor ortada yapsam yine aynı sonda yapsam deadlifti yapacak güç kalmıyor.başka görüşü olan var mı

Bence deadlift hareketini hiç yapma derim neden dersen çok insanda biceps tendon yırtılması oluyor çok tehlikeli bir hareket.Youtube ye biceps tendon tear ya da biceps tendon rupture diye yazarsan karşına bu tür videolar çıkacaktır.Ayrıca https://www.bodyforumtr.com/vbforum/biceps-tendon-y-rt-lmalar-t16190.html bu linkten de detaylı olarak öğrenebilirsin.Ama illa da yapmak istiyorsan dersen antreman sonunda yapmanı öneririm çünkü en azından vücut ısınmış olacak ve sakatlıkları minümum düzeye indirgeyecektir.

ben deadlift hareketini sırt ve bacak çalıştığım gün yapıyorum aynı gün olduğu için squat da yapıyorum. iki temel hareket aynı gün için ne dersiniz?

Back
Yukarı