https://www.bodyforumtr.com/vbforum/stiff-legged-deadlift-t23380.html
başlığı okuyun. Tüm sorularınıza cevap var. Deadlift çeşitleri, hangisi hangi gün yapılmalı, kemer takmalı mı, nelere dikkat etmek lazım.
Bu arada deadlift ve squat dan kaçarsanız beliniz zayıf kalır. Sonra bir gün yerden ağırlık alırken bile sakatlanırsınız. Deadlift yanlış yapılırsa sakatlanması kolaydır. Doğru yapılırsa sakatlanması zordur.
Sakatlığı bırakın, bu hareketler programınızda yoksa gelişmezsiniz. Çoğu kişi gelişimi durunca çeşit çeşit supplemente saldırır o da yetmez steroidlere başlar. Halbuki işin sırrı bu ikisinde.
Çoğu kişi de yapmaz bunların. Hocalar da önermez çünki işine gelmez. Adam yanlış yaparsa evet sakatlar bi yerini. O yüzden squat yerine hack squat önerir. Deadlift in yanından da geçmez. Eğer çok video var youtube daçok site var derseniz rippertoe bu işin babasıdır onun linkini de koydum yukarıdaki başlıkta mevcut.
İlle de ağır girmenize gerek yok. 1 senelik bir zamana yayın. Ayrıca hani derler her ay programı değiştirmek gerekir diye. Bazı hareketler özeldir deadlift squat sabit olmalı programdan hiç çıkarmayın. 1 senede yavaş yavaş artar ağırlıklar doğru formu bulursanız. 2 senede de vücut ağırlığı x 2 yi yakalarsınız. Sabır işidir vg. Yaza yaklaşırken biraz hatları belirginleştireyim plaj vücudu yapayım diyip mayısta salona yazılıp temmuz da bırakan tayfa yapmasın zaten deadlifti.
Hocalarmi? hangi hocalardan bahettiğinize bağlı.
Şu programı uyguluyorum adamlar bana gülüyorlar.
1 Full squat
2 Deadlift
3 Bench press-incline bench press
4 Barfiks-Latpulldown
5-omuz press-upright rwing
6 barbell curl.
toplam süre 25 dakika.
ısınma hariç.
Bana kazandırdıklarına gelelim.
125 cm omuz
110 cm göğüs ( göğüs kafesimde buyuk hitlerin özel seçtiği askerlere benziyorum)
39 cm kol
85 bel
75 cm bacak
162 boyundayım.
şu anda vücuudm v gibi duruyo. Bu boyda 125 cm omuz ölçüsü cok yuksek.
ancak omuz baslarım kocaman oldu.
Bunda gülünecek bir şey varmı?
Şimdi böyle hocalar salon çalıştırıyorlar. Sırf neden gülüyor bana söyliyim.
Çünkü onun çağ dışı programını uygulamıyorum araştırıyorum sürekli.
Çok profesyonel hocalarımız vardır amenna. Flexor gibi hocalarımız olsun yeterki.
Ama bu işi yapan hocalara bakıyorum hiç birinin bilgi birikimi flexorun yakınından uzağından geçmiyor.
Vücut geliştirme federasyonu bu konuda cok mesnetsiz kaliyor.
Saldim çayira mevlam kayira olayı var biraz.
Kendine hoca sıfatını verip onune gelene steroit satan adamlara bende kızıyorum.
Adam daha yeni başlamış spora, tutmuş whey protein dayıyor onune.
ya daha adam bir calişsin önce, bir kasları açılsın. Neyin proteini.
Onune gelene aynı diyet mantalitesini sunuyorlar. Ve çok fazla gelişen özellikle kendi programını uygulamayan adamlarada ayar oluyorlar.
Hocanın programını size saysam gülmekten ölürsünüz. 1 temel hareket bile yok programda.
O yuzden salondaki adamlar, gelişemiyorlar. Sonrada gelip benle kafa bulmaya kalkıyolar.
Hep ipmi atlanır, hep bacakmı calısılır, o hareketi belini kırar vs vs .
beniim basıma gelen bu, zaten deadlifterin basınada gelmiş. Hırslı ve çalışkan bir adam oldugum icin bunları kaale almadan Temel hareket içeren programıma devam ediyorum.
izolasyonu ne yapiyim, daha bir kas kütlemiz otursun önce gücümüz kuvvetimiz artsin. Söyle 100 rakamları bir görelim hele. Sonra bakarız izolasyona.
Bu arada ayakta omuz calısmasında 40kg+bar x 10 tekrar yapıyorum.
50 kg üstüne cıkmak buyuk başarıdır.
Deadlifter ile benzer sorunları yaşadığımız için bu vucut geliştirme federasyonuna çok defalar şikayet mailleri atiyorum, ancak ne ilgilenen var nede oralı olan.