Deadlift in iç bacak etkisi

Merhaba arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın forumda ve bu sporda çok çok yeniyim. Deadlift ile alakalı bir sorum olacak sizlere deadlift' in iç bacak kaslarına etkisi nedir? Birde başka bir yerde okumuştum deadlift yapan insanların kol kaslarında belirgin bir kalınlaşma oluşuyormuş bu ne kadar doğru ? teşekkürler.(Bu arada deadlift'in türkçe karşılığı ne bilmiyorum o yüzden orijinal hali ile yazdım.)

deadlift in ic bacaga etkisi var ama ayaklarını v seklinde yaparsan

iç bacak için sumo deadlift i araştırabilirsin.

ancak konuyu yeni başlayanlar bölümünde açtığına göre yeni olmalısın. deadlift yeni başlayanlar için ideal değildir. iç bacak için addüktör machine kullanabilirsin.

Deadlift, vücudun neredeyse tamamını çalıştırdığı için vücutta testosteron ve gh salgısını en çok arttıran hareketlerden biridir. Yani deadlift yapmak dediğiniz gibi vücuda genel kütle kazandırabilir. Ayrıca wrestler a katılıyorum, yeni başlayan biri için sakıncalı olabilir. İlk birkaç hafta mümkünse sadece boş barla hareketi anlayana kadar antreman yapın. Daha sonra bir antrenör gözetiminde deadlift yapın. İşi ilerlettiğinizde kendi başınıza da yapabilirsiniz.

çok teşekkürler.Ben sadece deadlift hakkında okuduklarım hakkında bayağı etkilendim ve denemek istedim . İç bacaklar ve kalça da yoğun bir ağrı hissettim sadece 3 gün yaptım tam doğru yaptığımdan da emin değilim.Okuduğum makalede şöyle diyordu.Bu hareket merkezi sinir sistemini uyardığı için vücüttaki tüm kaslara kas yapması için uyarı sinyalleri gönderiyormuş.o yüzden bu hareketi yapan kişilerin kol kasları değil düzeltiyorum kollarında, bileklerde kalınlaşma oluşuyormuş sadece bu bilginin doğruluğunu ve de bacağımın iç kısmındaki ağrının nedeni öğrenmek istedim.Tekrardan çok teşekkür ederim .Omuz ve göğüs çalışmaya devam:)

Back
Yukarı