deadlift hakkında

gnnc144

Üye
iyi aksamalr arkadslar ailemde bel problemı var bundan dolayı barfikse basladım beli kuvvetlendırme acısından ama avuç içi öne bakarak yaptıgımda cok sorun degilde kolları geniş açtıgımda belim agrıyor biraz (vucut one arkaya hareket ettiğinden heralde),Deadlifte 20kg ile baslasam az yani yavastan yavastan yapsam bir yararı olur mu daha mı kötü olur ,
İyi forumlar

bu arada mesajı düzenleyemedım ondan cevap olarak yazıyorum dun barfiks antremanından sonra bir deadlift deniyim dedim 10 ar kilo taktık , hocadan da yardım isteyerek dogru şekilde tamamladım ama aniden sağ bacagımn baldırın oraya bir ağrı girdi bugun hala var ağrı ,acaba ilk yaptıgımdan mı oldu ,
iyi forumlar

deadlift yerine şuan back extension yani ters mekik çalıştırarak belini kuvvetlendirebilirsin. Hafif oldugu zamanlarda eline plaka alıp agırlık attırarak yapabilirsin faydasını gayet iyi görürsün . Belin Hareketleri yapmanda çok sorun teşkil ediyorsa doktora görün. İ

ters mekik aleti yok ,makinasız pek yapabilecegimi sanmıyorum

tam aradığım cevap adamsın :)
bu arada programım
salı göğüs on kol
perş omuz arka kol
c.tesi sırt bacak

temel egz ekle dedin de program nasıl olucak ozaman ??

peki benim programla nasıl birleştireceğim yada ortaya nasıl bir program olucak yardım eder mısınız
birde ilk defa deadlift denedim ilk zamanlar bel ve bacak ağrısı yapması normal midir yada her antremandan snra agrı yaparmı

Deadliftden önce iyice ısın, bir-iki set karın ve bel kaslarını ısıtmak için egzersiz yap (crunch, ters mekik, suparman vs) sonra harekete geç, daha iyi hissedeceksin.

Genelde antremandan sonra ağrı olmaması lazım, ağrın olduysa bir yerlerde yanlış yapıyorsundur. önce çok hafif kilolarla aynadan kendini kontrol ede ede hareketi tam tamına öğrenmeye çalış, youtubedan proper deadlift videolarını izle bol bol.

salı günü bench pressler ve 4 set ön kol
perşmbe gunu 3 omuz 3 hareket arka kol
pazar bazen sırt bacak giriyorum bazen önkol giriyorum

şimdi dediğin gibi izole yerine temel egz yapıcaksam nasıl bir program izlemem gerek ?

1. Gögüs: Benchpress (Flat, decline eklenebilir), Dips
2.Sirt+Kanat: Deadlift, Barfiks, Rowing
3. Bacak: Squat (Front+Back), Calf Raises
4. Omuz: Military Press
5. Biceps&Triceps: Curls, Extensions

örnek olarak yukarda yazdim. Bacak mutlaka calis. Program biraz daha egz ekliyebilirsin. Programi hangi günlerde yapacagan sana bagli. Mutlaka aralarda dinleme günü olsun.

Buarada Push&Pull&Legs olarak calisabilirsin

Back
Yukarı