Kick boks gibi bir spora başla.2-3 sene sonra fitnessla kombinlersin.Ondan sonra içinde korku filan kalmaz , özgüvenin yerine gelir.Yaptığın sparringler , antrenmanlar , kaldıracağın ağırlıklar hepsi sana özgüven olarak geri dönüyor.Olayları kafanda büyütme ve sürekli dayak yiyeceğim diye düşünmeyi bırak.Derslerine çalış , spora başla yani sen kendi işlerine bak.Kafanda böyle düşünmeye devam edersen kendi kendini bitirirsin, sana kimse yardım edemez.
Eskiden bende yapı olarak çok güçlüydüm.Ancak kavga ortamında kalbim yerinden çıkıcak gibi atıyordu.Sonuçta döven ben oluyordum ama elim ayağım kesiliyordu bazende.Ancak bu duyguyu yenmeye başlamıştım

kısacası en başta kafanda daha sonra sporla bitiriceksin bu olayı.Yoksa sana hiç kimse yardım edemez emin ol.Ayrıca abartmadıkça o korku herkeste vardır bundan emin ol.
Ortamlarda cıvık davranma.Böyle konularda genellikle asıl sebep belli bir tavır takınmamak oluyor.Arkadaş ortamlarında fazla gevşek davranırsan bunu başkası görürse sana karşı fikirleri değişebilir.
Maça çıkmadan öncede hep aklıma bu sözü getiriyorum çokta sevdiğim bir sözdür

'' Korku ateş gibidir.Kontrol edersen karşındakini yakarsın , edemezsen kendin yanarsın '' O yüzden kritik anlarda korkmak iyidir ama bunu takıntı haline getirmemen gerek.
Ayrıca yazmaya gerek duymamıştım ama sporu kavga için yapayım deme.Yaşam tarzın olsun.Dengeli ve düzenli beslenmeye de başla şimdiden.