Dardanel Ton

light labne ve yesillikle karistirin light ton baligini cok güzel oluyor...

okulda sporcu beslenmesiyle ilgili seçmeli bir ders almıştım, orda hoca anlatmıştı istesekte günlerce 3er 4er kutu ton balıgı yiemezmişiz, içindeki bir tür lipidden dolayı insanda balık yememe duygusu oluşutuyormuş,bıkıınlık veriyomuş.. ya da öyle bişey. ben test etmiştim gerçekten bıkkınlık veriyo :D

baltaci2 dedi:
okulda sporcu beslenmesiyle ilgili seçmeli bir ders almıştım, orda hoca anlatmıştı istesekte günlerce 3er 4er kutu ton balıgı yiemezmişiz, içindeki bir tür lipidden dolayı insanda balık yememe duygusu oluşutuyormuş,bıkıınlık veriyomuş.. ya da öyle bişey. ben test etmiştim gerçekten bıkkınlık veriyo :D

yok dostum ben hayvan gibi yiyorumda. :p ..hatta sadece günlük pro yu balıktan alıyordum.ama bu baslıgı okuduktan sonra vaz gectim artık 8)

walla ben 2 günde bir poşet öğlen menüsüne dahil ediyorum.severekyiyiyorum.
ama her yiyince insan bıkıyor be kardeşim :)

Ton balığını yoğurt ve dilimlenmiş salatalıkla karıştırın arkadaşlar. Light da dahil olmak üzere en kötü marka bile çok lezzetli oluyor. 200-300 gr. yoğurt+ 1 salatalık + 1 kutu ton. Yoğurtla balık beraber iğrenç gibi gelebilir ama bir kere deneyin pişman olmayacaksınız.

SCHWARZXXL dedi:
Ton balığını yoğurt ve dilimlenmiş salatalıkla karıştırın arkadaşlar. Light da dahil olmak üzere en kötü marka bile çok lezzetli oluyor. 200-300 gr. yoğurt+ 1 salatalık + 1 kutu ton. Yoğurtla balık beraber iğrenç gibi gelebilir ama bir kere deneyin pişman olmayacaksınız.
deneyeceğim ama şaka yapmadığına eminsin değilmi?

Hayır ciddiyim :) ama yağını ya da eğer light ise suyunu kesin süz.

bu tür balıklar büyük kütleli nispeten uzun yaşayan derin su balıkları olduğu için
civa tutma oranları daha fazladır, hatta hamile bayanlara yememeleri bile tavsiye edilir. bu yüzden nispeten küçük balıklar yemek daha faydalı olabilir. duyduğum kadarıyla palamut konservesi de varmış,onu da deneyeceğim.

Sardalyanında konservesi var. onu deneyen varmı. Şimdi hatırlamıyorum ama onunda protein değeri yüksekti. Hemen hemen ton balıkla aynıydı

Zamanında çok faydasını gördüm tonbalığının. Hala evde zulalarım tonbalıklarını protein az tükettiğim zamanlar bunlara saldırırım. Hızlı tüketilmesi çok önemli tabi. Zamanında light ton balığı, ice-tea şeftali , kaşar peyiri ve diet kraker kombinasyonun az yapmadım değil:D

Ton Balığı+kaşar peyniri+salatalık turşusu+yeşil zeytin+çok az mayonezle bi deneyin.. hergün benim öğle yemeği menümdür :)

Ucuz Dardanel Ton:
Dardanel Ton 160gr x 2 lik kutular 5.2 ytl dir.

DiaSa marketlerde satılan 160gr x2 lilk Dia Ton Balığının arkasındaki üretim yerine bakarsanız Dardanel Tesilseri yazar. Firma atıl kapasitesini değerlendirmek için DiaSa'ta üretim de yapıyor. Ve fiyatı yalnızca 2.5 ytl. Çok ucuz kaliteli bir protein kaynağı

Ben derya ton balığı tüketiyorum hemde uzun zamandır kutusu 160 gr 2li kutu 3.25 ytl çok ucuz dardanele göre lezzet yönünden hiç bir farkı yok.Ton balığı çok tüketenlere şiddetle tavsiye ederim hatta iri parçalı olması dardanelden üstün kılıyor bence bunu...

Bu arada beyler poset kullanıp ton balıgını suzmek isteyenlere tavsiyem

Posteim üstündeki kısmı komple cıkarın hani 1cm kalınlıgındaki yırtılan yeri

Sonra posetin icindeki tonu biraz dibine dogru bastırın

Sonra poseti dikine yani acık kısmının ortasından katlayın ve sıkın

Azıcık egım werdiğinizde yagı süzülecektir istediğiniz kıvamda suzun

Afiyet olsun

Dardanel Poşet Light tüketiyorum.Konserveye göre daha sağlıklı ve pratik.Besin değerleri:

Besin Öğeleri
(Süzdürülmüş 100 g için)
Enerji 116 kcal
Protein 25.6 g
Yağ 0.7 g
Karbonhidrat 0.2 g

Kaynak:Dardanel - Ürünlerimiz

Kmdv, sitesinde değerleri şu şekilde vermiş ama yanlış olmasın aklım karıştı benim de hem light hem neden yağ oranı bu kadar yüksek. Kaynak: Dardanel - Site

Besin Öğeleri (Süzdürülmüş 100 gr için) Enerji 193 kcal Protein 22.5 g Yağ 10.8 g Karbonhidrat 0.7 g

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:32 ----------

Bu arada senin verdiğin link açılmıyo maalesef :/

Kmdv, sitesinde değerleri şu şekilde vermiş ama yanlış olmasın aklım karıştı benim de hem light hem neden yağ oranı bu kadar yüksek. Kaynak: Dardanel - Site

Besin Öğeleri (Süzdürülmüş 100 gr için) Enerji 193 kcal Protein 22.5 g Yağ 10.8 g Karbonhidrat 0.7 g

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:32 ----------

Bu arada senin verdiğin link açılmıyo maalesef :/

Sitede yanlışlık olmalı.Çünkü 2 gün önce aldım marketten 2 poşet ve üzerinde yazan besin değerleri:
''100g ürün için:
116kcal
25.6g protein
0.7 yağ
0.2 karbonhidrat
Diğer poşet tonlar 270 kcal ve 18.8 gr yağ içerir''

Poşetin arkasında aynen böyle yazıyor.Markete gidip bakarsanız dediğimin aynısı olduğunu göreceksiniz :)

Büyük ihtimal sitesinde bir yanlışlık vardır çünkü light ton balığında 10.8 yağ olmamalı.

Back
Yukarı