Dar tutuş bench press triceps hareketi mi orta göğüs hareketi mi?

Arkadaşlar dün triceps antremanımın ilk sırasında dar tutuş bench press vardı. Kollerımı vücudumla paralel olacak şekilde tricepse vurmak amacıyla çalışıyordum. Salondaki hocam geldi triceps için bunu mu yapıyorsun dedi evet dedim tricepste çalışır fakat bu hareket göğsün ortasına vurur dedi.

Exrxte ise ilk olarak tricepsi çalıştırdığı belirtilmiş. Triceps antremanının ilk hareketi için dar tutuş bench yanlış bir seçim mi acaba?

http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/BBCloseGripBenchPress.html

Yorumlarınız nedir?

tercih edilebilir ilk sırada. hareket triceps hareketi benimde favori 2-3 hareketimden birtanesi.

ben bı ara denemıstım ama omuzlarımın 2 sıde sakat oldugu ıcın yapamadım. omuza cok yuk bınıyor acısından dayanamadım. Ama bana antrenor triceps icin oldugu soyledı ve o dogrultuda yaptırttı.

Ben bu haraketi göğüs ortası için kullanıyorum, ilk başlarda yanlış yaptığımdan olsa gerek triceps e vuruyordu ama alışıp öğrendikten sonra göğüse vurduğu hissediliyor. Birde triceps günü yapmayı düşünüyorum aslında ama göğüse vurdurduktan sonra triceps için nasıl uyarlayacağımı beceremedim :)

valla ben çok denedim çok çabaladım ama bi türlü göğüse veremedim şu dar tutuştaki yükü varsa yoksa tricep artık çektim elimi kolumu dumbellarla yapıyorum:D

Programımda 2 tane dar bench press var ve daha önceki programlarımda da çokça uygulamıştım ancak bu kadar tecrübeye rağmen yine de bazı setlerde birkaç tekrarı yanlış açıdan dolayı triceps çalışmış gibi olabiliyorum. Zamanla size uygun olan açıyı tam olarak keşfedeceksiniz.

Peki tricepsin maksimum faydayı sağlaması için piramit şeklinde mi çalışılmalı yoksa ters piramit ya da drop set falan mı? Triceps kası nasıl iyi uyarılır.

Back
Yukarı