dambılla yumruk atarak kardio

arkadaşlar evde ellerde dumbell boşa yumruk sallanarak yağ yakılabilirmi 1 dakikada bile çok yorabiliyor ayrıca nabızı ve terlemeyi çok artırıyo sizce kardio niyetine kullanabilirmiyiz yorum yaparsanız sevinirim

bilinçsizce yaparsan yapılmaz, boşa yumruk savurmak dirsek ve omuz sakatlıklarına sebep verebilir..
boksörler ve bu tür döğüş sporlarıyla uğraşanlar bu çalışmayı yapar ama amaç kardiyo yada yumruğu güçlendirmek değildir. maç esnasında belli bir süreden sonra eldivenler bile kollarına ağır gelir ve gardını kaldıramazsın bi nevi kol kondüsyonu, dayanıklılığı arttırma amaçlıdır yani..
bilinçliyim diyosanız gölge boksu tarzında yapılabilir..
ama bence illa evde kardiyo yapmak isterseniz ip atlamayı tercih edebilirsiniz..

Kullanabilirsin ama min 30dk yapmalısın vücut ilk 30dk karbonhidratlara yönelir çünkü ve nabızda çok önemli nabzın 120nin üzerine çıkmayacaksa hiç gerek yok.

Boxerlar ve kickboxerler dediğin antrenmanı yapar fakat onların amacı kardio değildir.Yumrukları hızlandırmaktır.Gerçekten de dumbbell ile 1 dk yumruk salladıktan sonra dumbbelleri bırakıp torbaya geçtiğinde farkı anlıyorsun.

Parzla biraz fikir ayrılığı yaşıyorum çünkü forum yazarlarından Melih Çöloğlu'nun 3x15 saniyelik bir kardio videosu mevcut...

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=4ZFOq2Je3eI[/YOUTUBE]

hafif kilolarla yapmanda abartmadığın sürece zarar geleceğini zannetmiyorum
ağır kilolar omuzlara çok yük bindirir sakatlık oluşabilir

Boxerlar ve kickboxerler dediğin antrenmanı yapar fakat onların amacı kardio değildir.Yumrukları hızlandırmaktır.Gerçekten de dumbbell ile 1 dk yumruk salladıktan sonra dumbbelleri bırakıp torbaya geçtiğinde farkı anlıyorsun.

Parzla biraz fikir ayrılığı yaşıyorum çünkü forum yazarlarından Melih Çöloğlu'nun 3x15 saniyelik bir kardio videosu mevcut...

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=4ZFOq2Je3eI[/YOUTUBE]

Dakika 1:00 deki yazıya dikkat çekmek isterim :3rd 15 seconds and repeat this until you have completed 8-12 minutes

Yani 3*15 sn ve ardından 8-12 dakikayı tamamlayana kadar devam ediniz.

Bahsedilen halat ile HIIT cardio 8-12 dakika kadar devam ediyor. Bu durumda nabzın 120 üstü olduğu 15 saniye ve normale döndüğü 15 saniye var. Bir bakıma şoklama.

Parz ise sanırım 30 dakika sürecek olan ortalama 120 nabız seviyesi yakalanacak bir cardio egzersizinden bahsediyor.

Zaten genel anlamda bu iki yaklaşım arasında tartışmalar devam etmekte.

Benim şahsi fikrim HIIT yöntemi daha etkili.

Hafif dumbellar ile iki sistemde uygulanabilir kanaatindeyim.

Bir anlam karışıklığı olmuş.Hiç bir insan evladı elinde ağırlıkla 30 dk boyunca yumruk sallayamaz. Elbette mola verecektir.Hiç değilse 1dk çalış 1 dk dinlen tarzında bile olsa zor.

brhmcr 45 saniye kardiyo olmayacağını ben de biliyorum yoksa ;)

Bir anlam karışıklığı olmuş.Hiç bir insan evladı elinde ağırlıkla 30 dk boyunca yumruk sallayamaz. Elbette mola verecektir.Hiç değilse 1dk çalış 1 dk dinlen tarzında bile olsa zor.

brhmcr 45 saniye kardiyo olmayacağını ben de biliyorum yoksa ;)

Ben kardiyonun minimum 30dk olması gerektiğini belirttim, yani o dumbbelları 30dakika sallayabilecekse sallasın. Kısa süreli kardiyo egzersizleri ısınmadan başka bir şey vermez bence, kardiyo da yağ yakımı esastır ben yağ yakımına göre konuşuyorum. Videoyu izledim ve kardiyo olarak yapıldığı için beğenmedim.

İnsan vücudunda, yağ yakma enzimleri ilk 10 dakikadan sonra harekete geçer. 10 dakika kadar yapılan kısa ve tempolu bir koşu yalnızca karbonhidrat yakmanızı sağlar. Böylelikle depolanmış yağları yakmadan spor yapmış olursunuz. Egzersizlerin minimum 25–30 dakika yapılması, yağ yakımının sağlanması için şarttır.

Bu yüzden uzun süreli kardiyoları öneririm hem kondisyon hem yağ yakımı.

Ben 2 gün önce bacak açma çalıştım biraz.Ayağımı havaya doğru sallıyorum nereye kadar giderse.Sonra dedim acaba ağırlık takıp yapsam nasıl olur 2,5kg bağladım biraz çalıştım.Sonra 5kg ye çıkardım.O şekilde salladım tekmeyi sonra 5kg yi çıkarıp ayagımı bir salladım :) az daha yerinden çıkıyordu :) Hem aşırı hızlı gitti ve omuzu geçti :) Oha dedim bende artık böyle çalşıcam :) Ama gerçekten çok etkili oldu tekmeyi yukarıya salladığımda tutamıyordum sadece onu 30 tekrar yaptım ondan sonra tekmeyi fırlatıp tutabildim yukarıda ayağımı ama kısa süre...Elle çalışacaksan 1,5 veya 2kg lik lerle çalış yeterli bence iki elinede birer tane al ama yumruklarını atarken omuzdan çıkmasın daima kalçadan çıkarmaya bak yani kalçanı çevirerek at...

Ben kardiyo nedir bilmiyorum söylediklerim yanıtı olmaya bilir(şimdi öğrenicem)...Sadece söylemek istediğim için yazdım...Ama aralıksız yaparsan aşırı terletiyor ve nefesin sana yetmiyecek gibi oluyor :)

Son düzenleme:
yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar peki bende ek olarak halat alsam(nerde satıldığını bilmiyorum) evde veya dışarda uygulayarak kardio açısından olumlu sonuç verirmi

Evde yeriniz varsa farkli bir cok alet alinabilir. Genelde bu tur uygulamalar salonda ek olarak, siradanliktan kurtulmak adina yapiliyor. Farklilik ariyorsaniz neden olmasin.

Dediğin hareketin biraz değişik versiyonu kardiyo amaçlı kullanılıyor zaten 2 adet 2-5 kg arası dumbell
ile ''run squat'' hareketin adı

Back
Yukarı