Düzenli şekilde bilek çalışıyor musunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OvO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Düzenli şekilde bilek çalışıyor musunuz ?

• Total voters
    97
Forearms ve biceps genetik olarak çok iyi olduğum yönler benim. Göğüs ve bacakta zayıf mesela genetikten:) Ama bileklerim beni rahatsız ediyor bazen bicepslerimi küçük gösteriyormuş gibi görüyorum. 1,5-2 ay civarı neredeyse hiç bilek çalışmamıştım bu sebepten yani çalışıyordum da bazen 2-3 set falan 1 hareket yapıyordum bırakıyordum o da çok hafif kilolarda. Ama sonra bench press yaparken bastığım ağırlıkları basamaz oldum ellerim titremeye başladı sürekli bastığım ağırlıklarda. Dumbell bench yaparken dumbell'ı düşürüyordum 1 kere ağır kiloda ki her zaman girdiğim ağırlıklar:) Deadlift yaparken barlar elimden kaymaya başladı resmen. Durum bu şekilde ilerleyince normale geri döndüm. Bilek çalışmak antreman performansınızı çok ciddi etkiliyor rahatça diyeyim. Bilek girdiğiniz ağırlıkları önümüzdeki haftalarda yavaşça arttırınca diğer hareketlerin de kilolarının daha hafif geldiğini farkedersiniz. Görüntü olarak hiç bi sıkıntım yok hiç bilek çalışmasam bile sorun değil benim için ama antreman yapamıyorum doğru dürüst bu durumda. Bi de bilekteki damar şekliniz düzgünse onu belirginleştirirseniz çok şekil durur öyle bişey de var:)

En verimli bilek hareketi tabi wrist curl bu arada temel olarak onu alıp yanına 1 hareket daha ekleyip o şekilde çalışıyorum.

Son düzenleme:
ben son 2-3 haftadır üst bilek alt bilek süperseti yapıyorum boyle pump etkisi gormedim şiddetle tavsiye ediyorum .

evet her antremanda her haraketleri sıkıştırıyorum antreman saatlerime . ama bilek hereketini zor yapıyorum küçükken bileğim kırıldığı için :(

Bu zaman kadar 3-4 antreman günümü geçmemiştir bilek çalışmam.

Kısaca hiç bilek çalışmıyorum gerek görmüyorum kendimde.

Çalıştırılması gereken bir KAS GRUBU bence. Vücut bir bütündür. Güç için iyidir. Barbell wrist curl , Reverse wrist curl , Makara favori hareketlerim

6 aylık profesyonel body hayatımda ilk 4 ay kanat çalışırken meğer bilekleri büktüğüm için kanat yerine bileklerim çalıştığından bilek çalışmıyorum.yanlış bilmiyorsam bilek(forearm) ile biceps arasında 3-4cm kadar bi fark vardı sanırım.

bana kalırsa kalın önkol kasları gercekten etkileyici ve güçlü bir görüntü oluşturuyor. (kalın boyun da dahil)

haftada en az 2 gün 3'er hareketten çalışırdım eskiden, son 2-3 aydır antreman sistemim düzensiz oldugu icin düzenli olarak önkol+bilek calısmayı bıraktım ve gercekten cok pismanım.

Frank McGrath hayranı olarak onun sayesinde önkol egzersizlerinide antreman programıma aldım önkol açısından genetik olarak iyiyimdir bu arada ön kol için iki hareketi tercih ediyorum barbell wrıst curl birde dumbbell wrıst curl

Back
Yukarı