Cok Biktim Protein Icin Hep Ayni Yemekler!

Merhaba 1 ay icim disim et ve lor peyniri oldu. Bugun dayanamadim ve tum ogunu kustum.

Kirmizi et / tavuk gogsu / lor peyniri

nden baska ne gibi seyler yiyebilirim listesi varsa veya tavsiye verirseniz mutluluktan aglayabilirim..

light yoğurt light beyaz peynir light ayran haşlama patates esmer pirinç esmer makarna bulgur pilavı tüm sebzeler ıspanak karnıbahar gibi kendini sınırlama psikolojini bozmaya hiç gerek yok zamanla herşey olur acele etme

Yemekten bıktıysan tatlandırmak için yollar bulmalısın, haşlama yapıyorsan ızgara yapmak gibi. yada baharatlarla süslemek gibi. yanına sebze eklemek gibi.

bende bıktıydım yeni şeyler buldum.

eti lifalif alabilirsin süte katıp yersin yulaf ezmesi içine meyve atıp.
yoğurt, ayran , süt
yumurta
her türlü peynir çeşiti
baklagiller ( nohut , kurufasulye vb.)
makarna
balık ( dardanel ton alıyorum konserve boy uzamasınada yardımcı )

kepekli galeta yiyebilirsin ( 10 civarı protein bulunur )

proteini bunlardan sağlayabilirsin hayvansal protein önemli ama örneğin 80 gr protein alıcaksan bunun 50-60 ını hayvansal geri kalanını bitkisel proteinle tamamlayabilirsin diye düşünüyorum

dukan diyetiyle alakalı tariflerin olduğu sitelerde protein grubu kullanılarak çok çeşitli tarifler oluyor onları deneyebilirsin. farklı baharatlar kullanmak pişirme usulunu değiştirmek çözüm olabilir.sade şekilde haşlama tavuk,tonbalığı,lor peyniri yemek ister istemez bıktırır.

Tek çeşit beslenmenin iyi olduğunu zaten duymadım aynı protein değerlerini alır mısın ne kadar yararlı olur bilmem ama sabah 2 yumurta haşlayacağına 2 yumurta ile krep yap arasına peynir,lor,bal gibi şeyler koyup yiyebilirsin mesela normal kullandığın malzemeler ile ilgili yemek tarifleri öğrenip yapmayı denersen daha iyi olur bence.

Merhaba 1 ay icim disim et ve lor peyniri oldu. Bugun dayanamadim ve tum ogunu kustum.

Kirmizi et / tavuk gogsu / lor peyniri

nden baska ne gibi seyler yiyebilirim listesi varsa veya tavsiye verirseniz mutluluktan aglayabilirim..

ben 4 aydır öyle yiyorum. galiba artık damak tadımı kaybettim, ne yesem lor peyniri gibi geliyor. :)

Bende 2 defa lor peyniri aldım ama dolapta ekşidi. Bu sebeple light peyniri tercih ediyorum. Tavuk etiyle bir sürü tarif var. Ben soya sosu(tuzludur),köri ve kimyon kullanıyorum. Pirinç pilavı yiyeceksen körili tavuk yap,soya sosunu havuçlu ve kapya biberli tavuk yaparken kullanırsın.

Hayatım boyunca peyniri ağzıma sürmedim.Ancak bu spora başladığımdan beri zorla yiyorum.Lor peynirini domatesle beraber tüketiyorum.Tadı güzel oluyor.Ayrıca yumurtayı göremedim yazdıklarında.Büyük bir eksiklik.Yumurtayı da eklemelisin çok çok önemli bir protein ve aminoasit kaynağıdır.2 sarı 5 beyaz yumurtayı az yağ kullanarak ve üzerine lor peyniri ekleyerek kırabilirsin.Protein değeri yüksek bir besin olur kahvaltın için.
Yulaf da önemli bir karbo ve protein kaynağı.Ancak tadı gerçekten çok kötü.Onun için de sana şöyle bir tarif vereyim.Yulaf ezmesi ve göz kararı kadar tarçını bir kaba koyup mixerden geçiriyorsun.Toz halini alıyor.Bu yaptığın karışımı light yoğurta katıp tüketiyorsun.Tadı gerçekten güzel oluyor.

yulaf ezmesi,muz,bitter çikolata,sade kahve,esmer makarsa,bulgur,çavdar ekmeği,çok yağlı ve tuzlu olmayan kuruyemişler,meyveler.

Araştırdınmı çok daha fazlasını bulursun Allah okadar nimet yaratmış yani :)

arkadaşlar yeni konu açmak istemedim burdan sorayım sorumu. Şimdi benim günlük protein ihtiyacım 180g mesela. Bu 180g ın hepsi hayvansal gıdalardan mı olmak zorunda? Yoksa bitkisel gıdalardan da bu proteinin bir kısmını alabilir miyim? Birde süt ve yoğurt hayvansal gıdaya giriyor değil mi?

Back
Yukarı