coca zero ve kalorisiz tatlandırıcılar sugar free???

Dunya uzerinde Coca cola fabrikalarinda calisan onbinlerce isci mevcut, bunlardan hicbirinin bahsettiginiz olayi net bir sekilde belgeleyip ispatlayarak gunde milyar dolarlik satis hacmine ulasan bir firmayi medyada kepaze edip inanilmaz paralar kazanmayi dusunmemesinin mumkun olmadigi hic akliniza gelmiyor mu?

Bu kadar gücü olan bir firmanın bunları engelleyeceği senin aklına hiç gelmiyor mu :)

yapay tatlandiricilarin icinde sagarin vardir ve uzun süre kullanildiginda kansere yol acar
tv de seyretmistim

Kolanın zararları sadece bireysel değil toplumsal da olmaya başladı. Coca cola nın gelirinin büyük bir kısmı israile gidiyor ve israilin savunma sanayinin ekonomik olarak en büyük destekcisi de bu firmadır.

Bende öyle düşünüyorum.Ancak İnternette şöyle bir yazı buldum.Doğru da olabilir yanlış ta

Yalanımız Şu; Coca Cola Yahudi Kuruluşudur. İsrail ordusuna yardım yapmıştır. BÜYÜK YALAN
GERÇEK;

Coca Cola , anti-semitizm yüzünden israil ile iş yapmayı reddetmiştir.

ortadoğudaki israil karşıtı düşünceler yüzünden coca cola ve pepsi firmaları uzun yıllar israile satış yapmamışlardır.

1 Nisan 1966 yılında Tel Avivdeki basın konferasında iş adamı Moshe Bornstein Coca Colanın sırf yahudi olduğu için kendisiyle iş yapmak istemediğini, eğer yahudilerle iş yaparsa arap pazarını kaybedeceğinden korktuğunu anlatmıştır.

Bu gelişmeler üzerine yahudi düşmanlarına karşı kurulan "anti defamation league" amerikan hükümetine başvurup bunun sebeplerini sormuş ancak bir cevap alamamıştır.

bütün bu olayların öncesinde; 1949 yılında Coca Cola israilde bir fabrika kurmak istemiş;ancak israil hükümeti tarafından reddedilmiştir.

bunun üzerine coca cola arap pazarına girmiş ve bu pazarda önemli bir yer edinmiştir.

1966 daki gelişmelere dönersek; israile satışın reddedilmesiyle beraber müthiş bir yahudi boykotu başlamıştır coca colaya karşı. önce manhattan da hizmet veren Mount Sinai hastahanesi bünyesinde coca cola satışını yasaklamıştır. bunu, ünlü hotdog satıcısı Nathan's Emporium izlemiştir. akabinde Coney adasıda cola satışını kesmiştir.

boykotların dünya geneline yayılmasından korkan ve ırkçılıkla suçlanan Coca Cola, Tel Aviv de bir fabrika kurmayı kabul etmiştir.

tabii ki bu durum arapların hoşuna gitmemiştir ve ağustos 1968 den 1991 yılına kadar sürecek Coca Cola boykot u başlamıştır.

1991 de boykot sona erince hemen ertesi sene pepsi israilde fabrika kurmuş ve "yeni jenerasyonun tecihi" sloganıyla yahudi pazarında yerini almıştır.

pepsinin bu iki yüzlü politikası; ortadoğuda çok kimsenin dikkatini çekmesede, amerikada kritik dönemler geçirmesine sebep olmuştur.

çünkü herkes bilmektedir ki; arap pazarını kaybetmek istemeyen pepsi, boykot zamanında "coca cola yahudiler için, pepsi araplar için" tarzında kampanyalar yapmıştır.

işte bütün bu olayların ana kaynağı budur.

yoksa coca colanın yahudilere yardım ettiği veya yahudi kuruluşu olduğu tümüyle yalandır.
kaynakça;
Allen, Frederick. Secret Formula.
New York: HarperCollins, 1994. ISBN 0-88730-672-1 (pp. 339-341).

Beeston, Richard. "Jackson Enrages Orthodox Jews."
The [London] Times. 20 September 1993.

Bulloch, John. "The Coca-Cola War."
The [London] Independent. 9 September 1990 (p. 28 ).

Cody, Edward. "Egypt Gets Coca-Cola; Arab Blacklist Ignored."
The Washington Post. 17 July 1979 (p. A7).

Hellman, Ziv. "Getting in Tempo with Pepsi-Cola."
The Jerusalem Post. 5 July 1991.

Holmes, Charles W. "Pop Go the Cola Wars in Strife-Torn Region."
The Houston Chronicle. 25 July 1993 (p. 1).

Hundley, Tom. "Israel Braces for New Conflict: The Soda War."
Chicago Tribune. 19 May 1992 (p. 1).

Lippman, Thomas W. "Thirsty Egyptians Rush to Buy 7-Up."
The Washington Post. 5 September 1978 (p. A10).

McGlynn, Brian. "The Strategy That Refreshes?"
Forbes. 27 November 1978 (p. 81).

Meyer, Eugene L. "Deli-Bakery Is a Roll Model."
The Washington Post. 25 September 1987 (p. E1).

Parks, Michael. "Pepsi Is No Longer 'Right One' in Israel."
Los Angeles Times. 4 June 1993 (p. 1).

Pendergrast, Mark. For God, Country, and Coca-Cola.
New York: Charles Scribner's Sons, 1993. ISBN 0-684-19347-7.

Sommer, Allison Kaplan. "Achieving Success with the 'Real Thing.'"
The Jerusalem Post. 5 July 1993.

Sommer, Allison Kaplan. "Pepsi-Cola's Anti-Israel Boycott Comes Back to Haunt Them"
The Jerusalem Post. 12 August 1994.

Zadka, Saul. "Coca-Cola Comes off Arab Blacklist."
The [London] Independent. 15 September 1991 (p. 8 ).

Agence France Presse. "Pepsi-Cola Faces Kosher War."
15 May 1992.

Business Week. "Coke's Breakthrough into the Arab World."
10 April 1978 (p. 40).

Fortune. "Pepsi for Israel?"
26 December 1983 (p. 12).

Fortune. "Pepsico to Enter Israeli Market."
16 September 1990 (p. 8 ).

The Orange County Register. "Briefly Business."
12 January 1989 (p. E3).

Reuters. "Pepsi Withdraws Evolution Ad Campaign in Israel."
17 May 1992.

Cola içmiyorum zaten hiç sevmedim ailemdede kimse içmiyor gayet mutluyuz hiç bi eksigimiz yok.

Asıl yazmak istedigim yukardaki yazı taraf'lı olarak yazılmış kagıt üstünde görünen herşey gerçek hayata aynen yansımıyor örnek vermeye gerek yok sanırım sadece gelirinin gittigi yer için bile coca-cola yı tercih etmem cok içmek isteyen varsa ülker alın ülkeyede bir katkısı olur berki...

Bloodist bu çok taraflı bir yazı ama şunu diyebilirim ki benim bildiğim coca cola nın ortakları zaten amerikalı yahudiler. Biz yahudi deyince sadece israil zannedeilesin. O sadece icebergin görünen yüzü ve israille ilişkileri olmaması imkansız bu konuda da yahudilerin çok katı oldukları biliniyor.

Bocek muhabbettinin bir kayanagi var mi Allah askina? Buraya koyulan linkler islami kaynakli karalama yazilari, neden boyle yazilara itimat edeyim ki? Camur at izi kalsin! Internette okudugunuz her seye inanmayin. Belki artik kaynaklara daha rahat ulasiyoruz, ama inanin bizim jeneresayonun en buyuk problemi dogru bilgiyi yanlistan ayirt edebilme olacak. Isimiz eskilerden daha zor. :(

Icinde ne oldugunu bilmek istiyorsanizi asagidaki linki okuyun, en azindan kaynakcasi var.

http://www.snopes.com/cokelore/formula.asp

Aslında bu tartışmalar birkaç aya son bulacak.

Geçenlerde okudum, Coca Cola firması artık içeriğini açıklamak zorunda olacakmış.

Yasa tasarısı Obama tarafından onaylanır onaylamaz FDA tarafından zorunlu kılınacakmış içerik açıklama durumu.

O zaman belli olur zaten.

Kolanın zararlarını hepimiz biliyoruz ama bu firmanın gelirlerinin heralde nereye gittigini tartışmak çok saçma olur bunun sonu olmayan bir kara delik global tücaretin döndügü bir dünyada ve ülkede yaşıyoruz yahudi,ermeni veya müslümanı diye bir ürüne para vermiyeyim demek saçma olur bu gün cola turka aldıgımda paramın lübnanlı teroristlere gitmedigi ne malum o yüzden almıyorum bunun boş tartışmasını yapılacagına içmeyin , almayın sorun ortadan kalksın.

BAŞLIĞI AÇAN KİŞİNİN SORUSU

coca cola zero 100 ml 0.2 kalori.yani 1.5 litrelik şişeleri yaklaşık 2.5 kalori falan ediyor.bir de nazo adında sugar free yazan tatlandırıcılar var.içinde şeker yok.bunlar definasyonda kullanılabilinir mi?bu dönemde en az 3 litre su almamız gerekli diye biliyorum.bi de light süt hakkında besin değerleri tablosunda 0.15 yağ yazıyo.yani bi litre de 1.5 gram falan eder bu da,fakat salondaki hocalar light süt tüketmemi söyledi.sebebini sorduğumda uht nedeniyle en kötü yarım yağlı süt tüketmemi tavsiye ettiler.ligh cola,nazo ve light süt definasyonda işe yarar mı? önerileriniz benim için çok önemli....

Pes yani basit bir tavsiye sorusunuda din ,savaş, terör vs vs çevirdiniz.

UYARI !!

Konuyla alakasız mesaj atmayın. ve forum kurallarını okuyunuz. 1 günlüğüne uzaklaştırıldınız.

Son düzenleme:
mady44 son derece haklısın bu sadece coca cola gibi dünya markalarının adını kirletmek ,için yapılan prorogandalardır.

eee sonuçta kilo aldırır mı ? aldırmaz mı?
Bu kadar spor yapıp kendmize dikkat ediyorken eğer ZERO ya da LİGHT Cola vücutta yağ yapıyorsa bilelim... Ben günde 2 litre kola içtiğim dönemde girdiğim diyet de 25 kilo verdim..Şimdi bu topici okudugumda hayretler içindeyim..
Yani tamam aç kalmaya razıydık ama LIGHT COLA da mı yasak şimdi ? ühühühü :(

Arkadaslar ben acayıp sekılde kola tüketıyorum 1-2 senedır günde en az 1 lt iciyorum ama sekersız iciyorum.zararını bılıyorum ama bırakamıyorum.sabah kalktıgmda bıle canım ıstıyor.yaptıgm sporada zarar verdıgını bılıyorum ama bırakamıyorum.ne yapmalıyım?suan bıle elımde kola var 1 lt

Tek pozitif katkısı kafein yönüyle olabilir. Kafein yüklemesi yapanlar da genelde kolayı değil kahveyi tercih ediyorlar. Ayrıca o kafein yüklemesi de hiç sağlıklı bir şey değil...
Zararlarını ise yazmaya gerek dahi görmüyorum. Tuvaleti temizlemede de bu arada kullanılabiliniyormuş, asidik etkisinin o denli bir sökücülüğünden bahsedilip durulur.

Son düzenleme:
bagırsaklarda bir hormonu tetikliyormuş tatlandırıcılar daha fazla seker emilimi oluyormus neticesinde ama gi diyeti uygulayan birinde bunun pek etkili olacagını sanmam ama kola cheesecake kombinasyonu veya kek kombinasyonu kötü olabilir içindeki kafeinde bgımlılık yapacak düzeyde degil 5 litredeki kafein miktarı 2 fincan türk kahvesini gecmez ama yararıda yok bu meretin ha birde tatlı cektirir canını insanın gaz yapar mideye zararlıdır faydası yok su>kola ama bende iciyorum zero...

ya bu kadar abartılmamı bence bu konular yok tatlandırıcılar şöyle yapıyormuş böyle yapıyormuş hani 1 tane adam göstersinler tatlandırıcı kullandı diye kanser oldu öldü gitti cart curt. palavra bunlar. 2 tane hoca tanıyorum ve bu adamlar cczero yu sofralarından eksik etmiyorlar. adamlar lapa tavuk cczero iciolar yarışmalara hazırlanan adamlar bunlar protein sentezini yavaşlatsaydı 45 cm kolları olmazdı bu adamların . kendi gözlemlerim bunu gösteriyor. sanki kullandığım whey protein cok mu sağlıklı icinde emülgatör soya lesitini tatlandırıclar var kimilerimiz bunu günde 2-3 ölcek kullanıyor. hangi yollarla imal edildiğini biliyormuyuz. bilmiyoruz sadece peynir altı suyu olduğunu biliyoruz. Ona bakarsanız yediğimiz bütün hazır paketlenmiş gıdalar zararlı o zmn hemen hemen hepsinde koruyucu soya lesitini vs... var. ne yapalım yani ölelimmi. şekerlisini içip six pack lerimi bozucağıma tatlandırıcılısın içmeyi tercih ederim :):)

neticede bi yararıda yok günde 4 litre içtiğimde oldu ...

Back
Yukarı