Ben önceki konuya da yazdım. Dinlemeyeceğini biliyorum ama belki ileride aklı başında arkadaşlar bu konuyu görür ve hayatlarını riske atmazlar diye yazıyorum.
Clenbuterol, B2 sempatomimetik bir ajandır. Sempatik etkinliğin B2 reseptörleri kalp üzerinde bulunur. Bu sayede kalbi normalden fazla attırarak yağ yakımına yol açar. ANCAK ARİTMİ, KALP ÇARPINTISI, TAŞİKARDİ, HATTA VF İLE ÖLÜME KADAR GİDECEK YAN ETKİLERİ VARDIR.
Sen üstüne üstlük Ritalin kullandığından bahsetmişsin. Ben de sana etki mekanizmasını yazayım. Norepinefrin/Epinefrin dediğimiz katekolaminlerin geri uptake'ini inhibe ederek sinaptik aralıkta bolca kalmasını sağlar. Bu sayede kişinin SEMPATİK ETKİNLİĞİ ARTAR. AAA O DA NE? EVET BU İLAÇ DA AYNI CLEN GİBİ, KALP ÇARPINTISI YAPAR, ARİTMİ YAPAR...
Benim bir hekim adayı olarak böyle bir saçmalığın kullanılmasını önermem mümkün değil. Ama kendiniz istediğinizi yapmakta özgürsünüz. Kimisi ikisinden kokteyl yapar içer 10 yıl hiçbir şey olmaz, kimisi ilk içişinde eşek cennetini boylar. Yan etkiler kişiye özgüdür ve önceden tahmin edilemezler. Hayatıyla kumar oynamak isteyenler buyursun.