Merhaba arkadaşlar hem cla hem de L-carnitine kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim. Kilo vermek istediğinizde vereceğiniz kilonun bir kısmını zaten spor yaptıgınıDa metobolozma bırden hızlanacagı ıcın yag yakımınız ılk başlarda kolay olur. Dıkkatlı beslenmeyle tabıkı. Daha sonra vücut bu tempoya alısır ve eskısıne nıspeten daha az kılo verır ve daha az yag yakarsınız belkı dogru beslenme olmazsa kas bıle yakabılırsınız. Ben tam bu noktadayken ve kalan kılolarımdan da hızlıca ve sadece yağ kısmımdan yakmak ıstedıgım ıcın once l-carnitine kullanmaya başlayarak sonra cla kullandım. Cla, sabah kahvaltısı proteın bazlı bir kişi için sabah kullanmaya cok gerek oldugunu düşünmüyorum. Aldıgınız sut urunlerı cok yaglı degılse tabı. Çok yağlı bıle olsa vucut da ılla bazı yağlar kalmak zorunda yağınızı 0 a ındıremeyeceksınız nede olsa. Ben daha cok iş yerınde çalışıp bı yandan spor yapan ama malesef oğle yemegınde cok sağlıklı yemek yıyemeyen bıraz yaglı bır mutfağa sahıp bır iş yerındeysenız cla kullanabılırsınız. Cla yemegınızdekı yagı azaltamazsanız kullanın. Vucudunuza yag almak ıstemedıgınızde. Sureklı kullanılmasına gerek yok. Asıl amacınız yag yakmaksa l carnıtın dıyorum cunku sporla bırlıkte yag yakma oranınız carnıtınsız %35 se carnıtınde %50- 55 cla +carnıtınle %60-65 ama zaten az yıyen dıet yapan yag tuketmeyen bırısının cla kullanması vucuduna etkı etmez.