Chicken leg

Crypto

Üye
Saygıdeğer hocalarım sevgili arkadaşlar , chicken leg diye tabir ettiğimiz durumu hepiniz biliyorsunuzdur . Bunu çözmek için ne yapacagımızıda biliyoruz . Agır squad antrenmanları agır leg pressler , agır leg exler .. Ama bende bunun tam tersi sorun var :D .
Bacaklarım efsane büyüklükte ( vücuduma göre ) öyle büyük ki giydigim kot pantolonlar max 3 ay dayanıyor apış arası diye tabir ettigimiz yerlerden sürekli yırtılıyor kotlarım o şekilde bir bacak yani . Spor geçmişimde 5 sene vardır bunun son 2 senesi fiilen aktif degilim ama sürekli okur araştırırım . Gel gelelim kendi sorunuma çözüm bulamıyorum terzi kendi söküğünü dikemez misali . Benle aynı durumda olan arkadaşlarım var mı acaba , durumu çözen . Ve allah aşkına kardiyo yap demeyin, kardiyodan kastım koşu bu arada digerleri degil :D Hayvan gibi agırlık antrenmanı yaparım , istediginiz herşeyi yaparım koşu hariç . Ciddi anlamda bu konudan muzdaribim

Kendimce aldıgım önlem şu şekilde

Bacak çalışırken 4 hareket giriyorum her biri 3 er set 15 er tekrar . Tekrar ları yüksek tutmaya çalışıyorum agırlıkları hafif . Onun dışında diyette yapıyorum aynı zamanda . Total olarak kilo veriyorum ancak bacak ve özellikle popom hiç mi ama hiç incelmiyor .

O durumdan bende müzdaribim. Genel sebebi de iç bacaktaki ve kalçadaki yağlardan dolayı pantolonun iki tarafı arasındaki sürtünme. Tek çözümü de yağlardan kurtulup pantolona nefes aldırmak. Olaya sadece bacak olarak bakma tüm çalışma günlerinde compound hareketlere yüklenmeye özen gösterip planlı yemekler ye. Ben bu şekilde yıl başından beri kalça bölgesinde yaklaşık 7-8 cm inceldim (128 den 120 lere geldi) Olmayan pantolonlar olmaya ve sürtünme azalmaya başladı.

ağır ama doğru şekilde leg press diz menüsküsümü yırttı ve ilerlerse bel ameliyatı olucakmışım yani bacağa fazla ağır girmemek lazım bu şeyler leg extension falan şuana hissetmeseniz bile ilerde diz sağlığınızı kötü etkiler

ağır ama doğru şekilde leg press diz menüsküsümü yırttı ve ilerlerse bel ameliyatı olucakmışım yani bacağa fazla ağır girmemek lazım bu şeyler leg extension falan şuana hissetmeseniz bile ilerde diz sağlığınızı kötü etkiler
Düzenli ve egosuz yapılan squat, istanbulda kaldırımda yürümekten çok daha güvenli. Leg extension ise fizikteki kaldıraç prensibi dolayısı ile dize fazlasıyla yük bindirebilen bir hareket. Leg press ile dizine zarar verdiysen %90 yanlış yaptığın bir şey olmuştur. Bunlardan yola çıkıp bacağa ağır girmeyin demen pek mantıklı olmamış.

Düzenli ve egosuz yapılan squat, istanbulda kaldırımda yürümekten çok daha güvenli. Leg extension ise fizikteki kaldıraç prensibi dolayısı ile dize fazlasıyla yük bindirebilen bir hareket. Leg press ile dizine zarar verdiysen %90 yanlış yaptığın bir şey olmuştur. Bunlardan yola çıkıp bacağa ağır girmeyin demen pek mantıklı olmamış.
yanlış falan yapmadım yaşın yüksek ama haklı olduğun anlamına gelmiyor her konuda dizlerimi kitlemedim mesela

yanlış falan yapmadım yaşın yüksek ama haklı olduğun anlamına gelmiyor her konuda dizlerimi kitlemedim mesela
Konuyla alakasız olacak ama dayanamadım gene. Bir İSG (iş sağlığı güvenliği) uzmanı olarak senin sakatlanma potansiyelini analiz edeyim.
Leg press (Diz öncelikli, kısmen bel sorunu):
-Diz kilitlemek
-Sırt kısmı ayarlanabilir makine ise yanlış ayarlamak
-Hareket esnasında dizleri içe doğru bükmek
-Ağırlık seçimi
-Ayak pozisyonu
-Topuk yerine tarak bölgesi ile itmek
-Gerekenden uzun/kısa ROM ile yapmak
-El ile dizi desteklemek
-Isınma kısmı
Bu maddelerden (unuttuğum/aklıma gelmeyen olabilir) birini dahi yanlış/eksik yapsan sakatlanırsın. Hepsini doğru yapıp sakatlanma ihtimalin yok. Neyi yanlış/eksik yaptın onu bilemem ama kesinlikle bunlardan birinde sıkıntı var.

Gece gece fena güldüm reis[DOUBLEPOST=1532115448][/DOUBLEPOST]
Sen dumbell flat press yaparken belini sakatlayan eleman değilmisin?bu atar ne herkese gider yapıyorsun?

Konuyla alakasız olacak ama dayanamadım gene. Bir İSG (iş sağlığı güvenliği) uzmanı olarak senin sakatlanma potansiyelini analiz edeyim.
Leg press (Diz öncelikli, kısmen bel sorunu):
-Diz kilitlemek
-Sırt kısmı ayarlanabilir makine ise yanlış ayarlamak
-Hareket esnasında dizleri içe doğru bükmek
-Ağırlık seçimi
-Ayak pozisyonu
-Topuk yerine tarak bölgesi ile itmek
-Gerekenden uzun/kısa ROM ile yapmak
-El ile dizi desteklemek
-Isınma kısmı
Bu maddelerden (unuttuğum/aklıma gelmeyen olabilir) birini dahi yanlış/eksik yapsan sakatlanırsın. Hepsini doğru yapıp sakatlanma ihtimalin yok. Neyi yanlış/eksik yaptın onu bilemem ama kesinlikle bunlardan birinde sıkıntı var.
Isınmayı yapıyordum ağırlıksız squat ile ama squat zarar
Gece gece fena güldüm reis[DOUBLEPOST=1532115448][/DOUBLEPOST]
Sen dumbell flat press yaparken belini sakatlayan eleman değilmisin?bu atar ne herkese gider yapıyorsun?
neden fake hesaplardan yazıyorsun?

Arkadaşlar, anlaşamıyor iseniz birbirinizle neden konuşuyorsunuz?

Ağır girmek nedir?
Kaldırabileceğin bir ağırlık, burası önemli. "Kaldırabileceğin". Ve bu ağırlık çok kısa sürelerde yüksek gerilim verebilmeli. Hareketin formunu bozmaya sebep olmamalı. Nefes sıkıntısı da yapmamalı. Bu ağırlık sporda "ağır" diye tabir edilen gerçek anlamdaki ağırlıktır. Böyle ise tabii ki ağır çalışmak gerekir. Fakat ağır teriminiz bunun dışındaysa biz buna zaten ağır demeyiz. Yanlış ağırlık seçimi deriz. Belki aynı şeyden bahsediyorsunuz. Belki farklı yönden yaklaşıyorsunuz. Sizin tanımınıza göre değişecektir. Leg Press önermekle ve nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili bir arkadaşımıza katılıyorum. Eline sağlık. Leg Extension için ise diğer arkadaşımıza katılıyorum. Mekanizma ve vurdukları uç noktalar farklı. Deneyimlerden ders almak faydamıza olacaktır. Buradan da yine "Önemli olan doğru form, doğru frekans ve doğru stres" sonucu çıkıyor. Buna itirazı olan var mı? Muhtemelen aynı şeyi söylüyoruz. Lütfen amacımız ilerlemek olsun. Bugünün antrenmanı bile yarının antrenmanına uymazken, bugünkü frekansınız enerjiniz ve sözleriniz bir başkasına uymayabilir, algıda farklılıklar olabilir. Atışmalara gerek yok. Elbet hepimizin yerinden deneyimleri var. Anlamak gerekir. Birbirimizi.

Back
Yukarı