cardio yaparken iki seçenek var elimde bir koşu bandı, iki yatay bisiklet... Bunlardan hangisi daha etkilidir yağ yakımı konusunda acaba? Koşu bandında 6.5 km/s ile hızlı yürüyorum, hoca yere pat pat ayakları vururak koşmanın bel ve diz eklemlerinde sakatlık riskli yaratabileceğini söyledi. Böyle bir risk var mıdır? Her neyse, yatay bisiklet için de hoca bunun koşudan çok daha fazla efor harcattığını söyledi. Yani koşarken vücudumuzdaki diğer kaslar da hareket halindeyken çalışıyorken yatay bisiklette bacaklar ve mide kasları mı çalışır sadece?
Bir de koşu bandı için minimum süre ve yatay bisiklet için minimum süre nedir yapmak için? Yani en az şu kadar süre yapın deyin ki yağ yakımı olmuş olsun. Kimi hocalar en az 4O dakika en fazla 6O dakika diyor, kimisi ise 20-25 dakika diyor. Bunda kesin bir zaman aralığı öğrenmek istiyorum ama farklı rakamlar söyleniyor hep!
...
Bir de koşu bandı için minimum süre ve yatay bisiklet için minimum süre nedir yapmak için? Yani en az şu kadar süre yapın deyin ki yağ yakımı olmuş olsun. Kimi hocalar en az 4O dakika en fazla 6O dakika diyor, kimisi ise 20-25 dakika diyor. Bunda kesin bir zaman aralığı öğrenmek istiyorum ama farklı rakamlar söyleniyor hep!
...