altec dedi:kardiyo yapmadan.yani koşmadan,bisiklete binmeden sadece ağırlık kaldırırak çalışsa bir insan ne olur sizce? kaslı. ama yağlardan kasları çok belirgin olmayan bir vücut mu ortaya çıkar?
Baslik Tasindi
Bodyforumtr.com - Despo
EyeSeeYou dedi:altec dedi:kardiyo yapmadan.yani koşmadan,bisiklete binmeden sadece ağırlık kaldırırak çalışsa bir insan ne olur sizce? kaslı. ama yağlardan kasları çok belirgin olmayan bir vücut mu ortaya çıkar?
Baslik Tasindi
Bodyforumtr.com - Despo
sorunuzun cevabı genel olarak "evet"...ama istisnaları da var elbette...daha ziyade vücut yapısı ile ilgili...
bulk döneminde...eğer zor kg alan ektomorf ağırlıklı bir yapıya sahip iseniz cardioyu minimuma indirmekte yarar var, hatta belki hiç yapmamak...kolay kg (ve yağ) alan endomorf ağırlıklı bir yapıda iseniz orta karar cardio (haftada 1-3 kez 30 dk) yağlanmanızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır...belli bir kas kütlesine ulaşmış mezamorf bir yapıda iseniz az miktarda cardio (örneğin, haftada 1 kez) size yetecektir...
yağ eritme döneminde... vücut yapınızdan bağımsız olarak zaten cardioya ihtiyaç duyacaksınız...çünkü bulk döneminde ister istemez belli bir miktar yağlanmış olacaksınız...
BB yapan biri için cardioyu gereksiz gören düşünceler de var...yağ eritme döneminde az kg-yüksek tekrar türünde çalışmanın cardio yerine geçeceğini belirtiyorlar...yani sorunuzu bu kişilere sorsanız alacağınız cevap "cardio olmadan da yağsız bir vücut olur" türünde olacaktır...ancak bu düşünceyi savunan kişilerin çoğu bilinçli veya bilinçaltında "steroid kullanıldığı" varsayımına sahip...
tüm bunlardan bağımsız olarak, unutulmaması gereken bir husus var ki, o da, kalp...kalp de bir kas...ve bu kasın da çalıştırılması gerekiyor...ve cardio da bunun için en etkin yöntem...
Bahadir dedi:Merhaba
Cardio yapın, hatta çok yoğun yapın.
Mesela 30-45 dakikada 800- 1000 Kcal harcayacak kadar.
Bu sizin kaslarnızın daha da gelişmesini sağlayacak. Sprinter lara bakın.
100 metre koşucularının çoğu acayip kaslıdır. Bunların çalışma şekilleri ağır cardio gibi oluyor.
Sağlıcakla kalın.
Bahadir dedi:Merhaba
Cardio yapın, hatta çok yoğun yapın.
Mesela 30-45 dakikada 800- 1000 Kcal harcayacak kadar.
Bu sizin kaslarnızın daha da gelişmesini sağlayacak. Sprinter lara bakın.
100 metre koşucularının çoğu acayip kaslıdır. Bunların çalışma şekilleri ağır cardio gibi oluyor.
Sağlıcakla kalın.
Blitz dedi:Ben bodye başlamadan evvel çok koşardım. Hatta neredeyse koşucu olmayı düşünüyordum ve kalp atışlarım dinlenme zamanı 50-55 civarıydı. Bunun üzerinden yaklaşık 7 ay geçti, cardio çok az yaptım ve 20 kiloya yakın çoğunluğu kas olan kütle aldım. Şimdi kalp atışım dinlenme zamanı 70-75 civarı. Definisyon döneminde cardio zaten zorunlu gibi olduğu için, kendimi çok üzmüyorum ama dinlenme kalp atış hızım bu hızla yükselirse ileride sorun yaşayabilirim.
Blitz dedi:Ben bodye başlamadan evvel çok koşardım. Hatta neredeyse koşucu olmayı düşünüyordum ve kalp atışlarım dinlenme zamanı 50-55 civarıydı. Bunun üzerinden yaklaşık 7 ay geçti, cardio çok az yaptım ve 20 kiloya yakın çoğunluğu kas olan kütle aldım. Şimdi kalp atışım dinlenme zamanı 70-75 civarı. Definisyon döneminde cardio zaten zorunlu gibi olduğu için, kendimi çok üzmüyorum ama dinlenme kalp atış hızım bu hızla yükselirse ileride sorun yaşayabilirim.
Pump ve Karasan, güven verdiğiniz için sağolun. Bu konudaki genetik mirasım da oldukça iyi. Zaten kalp krizi geçirmek gibi bir korkum yok ama halı sahalarda; bu kaslı vücudumla, devamlı eli belinde nefes nefese oyunu seyreden adam imajı vermek beni rahatsız ediyor. Bunun çözümü de cardio ve gereksiz yağlardan (az da olsa) kurtulmak heralde.Pump Forever dedi:Blitz dedi:Ben bodye başlamadan evvel çok koşardım. Hatta neredeyse koşucu olmayı düşünüyordum ve kalp atışlarım dinlenme zamanı 50-55 civarıydı. Bunun üzerinden yaklaşık 7 ay geçti, cardio çok az yaptım ve 20 kiloya yakın çoğunluğu kas olan kütle aldım. Şimdi kalp atışım dinlenme zamanı 70-75 civarı. Definisyon döneminde cardio zaten zorunlu gibi olduğu için, kendimi çok üzmüyorum ama dinlenme kalp atış hızım bu hızla yükselirse ileride sorun yaşayabilirim.
Blitz, su andaki kalbin kas miktarı ve gücü olarak 20 kilo onceki halindeki kalbinden hem daha büyük hem daha kaslı hem de guclu.. Kanı bir pompalamada cok daha fazla alana yayabiliyor.. Damarlarında aynı sekilde agırlık calısmasından dolayı eski haline gore cok daha genis bi durumda.. Gögüs kafesinde buyudugu icin, kalbinin büyümesi dezavantaj deil aksine avantaj...
Ailende ciddi bi kalp sorunu yoksa, yuksek dozda steroid ve benzeri doping ürünü kullanmıosan, cok yaglı bir vucut yapısına sahip deilsen ki deilsin... kafanı takacak hicbisey yok...
Saygılar
slm zayıf insanlarında cardio yapması yani koşması gereklimidir sizce?