Canan Karatay dan VG ci Karataycılara Uçan Tekme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şeker alışkanlık yapan bir maddedir. William DUFTY’ye göre, şeker bağımlılığı ile uyuşturucu bağımlılığı arasında çok az fark vardır. Ani olarak şekerden uzaklaşmak, narkotik maddelerin yoksunluğunda da görülen yorgunluk, depresyon, isteksizlik, baş ağrısı ve kol-bacak ağrıları gibi semptomlara yol açar. USA daki kişi başı şeker tüketimi yıllık 130 pound, yada günlük 1/3 pound tur. Bu da Şekerin bağımlılık yapıcı bir madde olduğunun göstergesidir ve “maddenin kötüye kullanımı” anlamına gelir. Birçok kişi günde ne kadar şeker tükettiğini anlamaz, çünkü şeker diğer gıdalarda da bol miktarda bulunur. Örneğin; 12 onsluk tipik bir kutu içeceği yaklaşık dokuz çay kaşığı rafine beyaz şeker içerir. Amerika’daki şeker tüketimi o kadar yüksektir ki, özellikle çocuklarda ciddi davranış bozuklukları ve öğrenme güçlüğü meydana getiren sosyal bir problem olmuştur. Washington Çocuk Hastanesi doktorlarından Dr. C. Keith Connors’ın yaptığı son araştırmaların sonucunda şeker ve karbonhidrat (tahıllar, kek ve bisküviler) tüketimi ile şiddet içerikli davranışlar, hipertansiyon ve öğrenme güçlükleri arasında çok kuvvetli bir bağ olduğu gözlenmiştir. Diğer bir çalışmada da; hapishanelerdeki diyetlerden rafine beyaz şeker ve nişasta çıkarıldığında, mahkumların kronik şiddet içerikli davranışlarında gözle görülür bir düşüş olmuştur. 1991 de Singapur’da, şekerin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleri üzerindeki olumsuz etkileri öne sürülerek, tüm okullar ve gençlik merkezlerinde şekerli içeceklerin satışları yasaklanmıştır. Eğer sizin ve çocuklarınızın tatlıya düşkünlüğünüz varsa; bunu bal, pekmez gibi doğal şekerli gıdalarla gidermeniz daha akıllıca ve sağlıklı olacaktır. Bunlar sadece tatlı değil, aynı zamanda tedavi edici özelliği olan besinlerdir... Araştırmacı: Daniel Reid Çeviri: Dilek&Nedim YAZICIOĞLU

Bu degerli bilim insanimizin adini artik boyle sacma sapan konulara alet etmeyelim. Bu sporun profesyonellerinin kendilerine ozgu bir beslenme sekli vardir. Bunun faydasini,zararini, risk degerlendirmesini profesyonel adam yapar. Hep verilen cevaba bakiyoruz sorulan soruya degil, bir kere soruyu soran kim, sorunun hedefi ne, soru dogru mu yanlis mi , soru dogru kisiye sorulmus mu, bunlara bakmak lazim, yanlis soruya dogru cevap verilemez.

Karatay hocaya, "sağlıksız diyorsunuz, ama bu tozlar olmadan ben istediğim, hedeflediğim şekilde kas kütlesi inşa edemiyorum" derseniz, "böyle bir şey yapmana gerek yok sağlıklı bir vücudun olsa yeter, çok kaslı olmana gerek yok " diyecektir.

Kendisinin önerdiği beslenme şekli, ağır spor yapanlara ve kas inşa etmeyi hedefleyenlere uygun bir beslenme değil ki ? Sağlıklı yaşan, uzun ömür isteyenlere yönelik bir beslenme şekli.

Burada elma-elma kıyası yapmıyoruz, elma (sağlıklı beslenmek isteyeninsan beslenmesi) -armut (kas inşa etmek isteyen insan beslenmesi) kıyası yapıyoruz.

Birinde daha sağlıklı şeyler ile beslenirsiniz kas daha az ve yavaş inşa edersiniz- diğerinde daha az sağlıklı şeylerle beslenirsiniz daha hızlı ve daha çok kas inşa edersiniz. Hedeflere, tercihlere göre +lar, - ler var.

Şeker alışkanlık yapan bir maddedir. William DUFTY’ye göre, şeker bağımlılığı ile uyuşturucu bağımlılığı arasında çok az fark vardır. Ani olarak şekerden uzaklaşmak, narkotik maddelerin yoksunluğunda da görülen yorgunluk, depresyon, isteksizlik, baş ağrısı ve kol-bacak ağrıları gibi semptomlara yol açar. USA daki kişi başı şeker tüketimi yıllık 130 pound, yada günlük 1/3 pound tur. Bu da Şekerin bağımlılık yapıcı bir madde olduğunun göstergesidir ve “maddenin kötüye kullanımı” anlamına gelir. Birçok kişi günde ne kadar şeker tükettiğini anlamaz, çünkü şeker diğer gıdalarda da bol miktarda bulunur. Örneğin; 12 onsluk tipik bir kutu içeceği yaklaşık dokuz çay kaşığı rafine beyaz şeker içerir. Amerika’daki şeker tüketimi o kadar yüksektir ki, özellikle çocuklarda ciddi davranış bozuklukları ve öğrenme güçlüğü meydana getiren sosyal bir problem olmuştur. Washington Çocuk Hastanesi doktorlarından Dr. C. Keith Connors’ın yaptığı son araştırmaların sonucunda şeker ve karbonhidrat (tahıllar, kek ve bisküviler) tüketimi ile şiddet içerikli davranışlar, hipertansiyon ve öğrenme güçlükleri arasında çok kuvvetli bir bağ olduğu gözlenmiştir. Diğer bir çalışmada da; hapishanelerdeki diyetlerden rafine beyaz şeker ve nişasta çıkarıldığında, mahkumların kronik şiddet içerikli davranışlarında gözle görülür bir düşüş olmuştur. 1991 de Singapur’da, şekerin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleri üzerindeki olumsuz etkileri öne sürülerek, tüm okullar ve gençlik merkezlerinde şekerli içeceklerin satışları yasaklanmıştır. Eğer sizin ve çocuklarınızın tatlıya düşkünlüğünüz varsa; bunu bal, pekmez gibi doğal şekerli gıdalarla gidermeniz daha akıllıca ve sağlıklı olacaktır. Bunlar sadece tatlı değil, aynı zamanda tedavi edici özelliği olan besinlerdir... Araştırmacı: Daniel Reid Çeviri: Dilek&Nedim YAZICIOĞLU

anlamadığınız şey şu ki eroinle veya diğer uyuşturucu türleriyle şekeri aynı kefeye koyamazsınız. şekeri aşırı tüketimde bağımlılık yapabilir. (bünyeye göre bağımlılık yapmayadabilir) ama uyuşturucunun toz versiyonunu beyine çektiğiniz yada kana kattığınız anda bağımlısı olmuşsunuzdur artık çok geçtir ve şeker olmayan besin yoktur. şeker kullanmamak zorunda olursanız ölürsünüz. bu kadar net çünkü meyvelerde ve gıdaların % 40 ında bi türde şeker bulunuyor , bizim kaçmamız gereken rafine şeker ama o aldığımız şekeri protein tozundan o kadar düşük miktarda alıyorsak bağımlılık yapmaz.
Beyinde dopamin ve serotonin dediğimiz nörotransmitterlerin salınımını tetiklediği için alkol veya uyuşturucuyla aynı kefeye koyamayız çok saçma olur o zaman alkolun verdiği küçük etkileri veren her şey zararlıdır derdik.

seker bagimlilik yapmaz dan yapabilire geldik

Kendi bagimlisi oldugunuz seyleri iyi gosterme gibi bir cabaniz var anca kendinizi kandiriyorsunuz

hayır yapabilir e gelmedik farkındaysanız hala yapmaz diyorum ama çok nadir olan tıp litaretürünün dışına çıkılırsa bazı hastalık denilebilecek bi şeydir şeker bağımlılığı. uyuşturucu gibi her alan şeker bağımlısı değildir çünkü gıdaların %40 ında şeker vardır ister istemez alırsınız eğer siz şeker yemiyorum diyorsanız zaten tartışmanın anlamı yok daha şekerin nerelerde olduğunu bilmiyorsunuz demektir. siz sadece kilo verip sağlıklı yaşamaya çalışın ama saçma sapan düşüncelerle bi iki tane profesörün sözüne aldanıp koca tıp dünyasını görmezden gelin,işinize gelsin buda. (lisansı iptal edilmiş profesörleri savunun) sütü kötüleyin ama gerçekler şu ki bugüne kadar bilinenleri öyle iki tane makaleyle kestirip atamazsınız. süt,şeker,ekmek zehirdir (!). hatta şeker uyuşturucudan kötüdür evet hepimiz esrar içelim ama sakın şekerli yiyecekler tüketmeyin onlar zehir çünkü!

sizin düşüncelerinizi değiştiremem çünkü kafanıza kazımışsınız o düşünceleri amacım burda başkaları yanlış bilinçlenmesin. (Anlattıklarımı anlamaya çalışmak yerine kendi düşüncelerinizi bize inandırmak istiyorsunuz objektif değilsiniz) biz şeker bağımlısıyız yemediğimizde sağı solu parçalıyoruz diyim ne diyim. (ama ben bağımlılığın ne olduğunu çok iyi bilirim, arkadaşlarım bağımlıydı bi çoğu kurtuldu şeker bunu yapmıyor)

kimse benim rafine şekeri savunduğumu düşünmesin benim savunduğum sadece şekerin bağımlılık yapmadığıdır (istisnalar hariç) bunun haricinde fabrika şekeri tabii ki zararlıdır ama protein tozunun içinde tatlandırıcı var diye :D yapmayın allah aşkına

Son düzenleme:
şimdi burada kimse çikolatayı bisküviyi kolayı savunmuyor bunlar zaten sağlığa zararlı vgci içinde gereksiz abur cuburlar ancak meyve yiyen süt içen tahılla beslenen orta yaşta hastanelik olur demek saçmalıktır çevremde gördüğüm haberlerdede izlediğim o kadar insan var yaş 75 sapasağlam duran şimdi bunları görmezden gelip yalan mı yazalım zaten doktorlara göre zayıf olun spora gerek yok yürüyün olsun bitsin budur zayıf şişman kısaca kaslı olmayan kaslı derken Ronnieden bahsetmiyoruz normal ölçüde kaslı olmayan erkek estetik görünmez güçlü olamaz zaten sporlada ilgilenmediğinden kolayca devrilebilir bayanlarda bile aynı fitness yapmış bikini modeller çok hoş estetik sağlıklı görünüyor zaten doktorlarn kuru kuraya söylediklerini yapanlar erken yaşta çöküyor güçsüz düşüyor ama nedense sağlıklı olanlarda bunlar ama sağlıksız dedikleri insanlarda aksiyon filmi çekiyor şahsen zayıf sporu sadece yürüyüş olarak yapıp tek yumrukla devrilecek bir insan olup herkes bana sağlıklısın diyecekse hiç demesin öyle sağlığı ben ne yapayım

şeker bağımlılık belli ölçülerde yapıyor arkadaşlar,ama tabi uyuşturucu bağımlılığıyla kıyaslamak doğru değil,biri armut diğeri elma yani çok fark var...
şekerin neyden olduğu önemli,meyvelerden,tahıllardan vb. alınan şekerin zararı olacağını sanmıyorum,sonuçta vücudunda buna ihtiyacı var başta beynin...
ama ette gereksiz demek doğru değil,sonuçta insan prodötördür ve köpek dişleri vardır,gözleri yüzün ön tarafındadır,doğada tüm avcı yaratılan canlıların ortak özelliği olduğu gibi,yani doğamız böyle...
önemli olan o doğru bu yanlış değil,en güzeli güzel bir kombinasyonla tüm gıdaları amacımız doğrultusunda alabilmektir...

AkrepHan

senin yapmaz demen birsey degistirmiyor dünya düzdür de :) düz mü olcak :)

Şeker uyuşturucu gibi… Öldürüyor!

Bu öyle bir zehir ki her markette, bakkalda satılıyor. Bütün diğer uyuşturucular gibi bağımlılık yapıyor ve haz duygusuyla birlikte vücuda zarar veriyor. Hatta bu beyaz zehir çocuklara yediriliyor.
British Medical Journal’da yeni yayınlanan bir makalede “Şeker tütün kadar tehlikeli, zarar verici ve bağımlılık yapıcı olduğu için uyuşturucu sınıfına sokulmalıdır” diyor.

Tütün ile aynı sınıfa sokuluyor ama sizce yapmaz :)

"Şeker bağımlılık yapıyor"

California Üniversitesi'nden pediatri uzmanları, şekerin alkol ve tütüne uygulanan kısıtlamaların uygulanmasını gerektirecek özellikte olduğunu öne sürerek, "güçlü şeker lobisine karşı zorlu bir politik mücadele ile karşı karşıya olduklarını" kaydetti.
Uzmanlar, "kamuya açık mekanlarda sigara kullanımının yasaklanması, umumi tuvaletlere kondom makinelerinin konulması" gibi başlangıçta tartışma yaratan ancak basit önlemlerle kamu sağlığı konusunda önemli kazanımlar elde edildiğini hatırlatarak, "Şimdi dikkatimizi şekere yöneltmeliyiz" diye konuştu.

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/02/02/seker-bagimlilik-yapiyor

kafanıza göre takılın 1 cuval hergun yiyin :) bagımlılık yapmaz universitelerden daha bilgilisiniz :)

sütdeki kalsiyum fosfor oranı da dengeli anne sütü ile hic alakası yok ama olsun icinde ki kazeimorfin sayesinde uyusuk yasanıyor oda bagımlılık yapmaz canım morfin ne bagımlılıgı yapsın :)

prtein tozları da saglıklı hatta dünyanın en saglıklı seyi baska sey yenmese dahi olur :)

Karatay hoca protein tozlarının zararından bahsetmis

Dürüstce kendinizi kandırmayarak evet zararlı ama kullanıyoruz demek yerine Doktor a saldırmak ne kadar dogru ?

Kendi yazdıklarınızı okuyun ne kadar dogru soylediginize bakın mantık cercevesinde kendi yalanlarınıza kendiniz inanmıs savunuyorsunuz

yine kimse protein tozunun %100 sağlıklı olduğunu yazmadı ancak protein tozunada zehir demekte abartıdır zaten günümüzde %100 sağlıklı doğal besin kaldımıki oda ayrı bir konu protein tozu vg için neden önemlidir diye forumda yazıyor yahu anlamıyorum çokmu zor forumu okumak gayet sade anlaşılır bir dille yazılmış toz aldınmı diğer besinleri boşverirsen hiç bir işe yaramazlar günümüzün yoğun çalışma temposundan hani beslenmene önem verirsinde az dikkatsizilk olur o zaman ek besinlere işin düşer olay budur ben gördüğüme inanırım araştırmaymış bilmem neymiş bunlar beni ilgilendirmez ağır spor yapanlar yaşlanınca sağlıklı mı sağlıklı vurdumu spor yapmayan genci bile deviriyormu deviriyor bitmiştir

biz kendimizi kandırmıyoruz sütün zararlı olduğunu veya şekerin bağımlılık yaptığını söyleyen kaynak 1 ise karşıtı kaynak bindir en basitinden doktorlar (spor konusundada uzman olanlar) a sorabilirsin buna karşılık hangi üniversite hastahanesine gittiysem her doktora sordum süt içiniz dedi ama doğru senin iki üç tane kıytırık üniversite araştırman üniversite hastahanelerindeki profesör ve doktorlardan iyi biliyor unutmuşum

doğaya bakarsan zaten iş yaş siz hiç doğada internet kullanan bir suaygırı gördünüz mü ? doğada böyle bir şey yok :Dyada doğada bir erkek aslan dişi aslana yakınlaşırken yav bu dişinin abisi ne tepki verir diye korkan bir aslan gördüğünüz mü ?:D birde metropolcafe diye bir dizide söylemişlerdi ineklerin karşısında önümüzü iliklemeyiz diye çünkü bir ot veriyorsun hayvana evini şarküteriye çeviriyor:D

:D aynısını söyledim heldic e ama anlamıyor her konuda doğadan örnek veriyor doğaya bakılmıyacağını anlaması lazım ama 3 4 kez söyledim birisinde insan doğadan değilmi uzaydan mı geldi diye yanıtladı diğerlerinde ise yanıtlamadı çünkü gerçeklerle ilk kez karşılaştı
vücut geliştiren maymun
kilo vermeye çalışan ayı
koşu olimpiyatlarına katılacak bir zürafa yoksa
insan doğaya endekslenemez

35 yumurta eşittir 3500 kalori :s onu mizahi amçlı söylemiştir

biz kendimizi kandırmıyoruz sütün zararlı olduğunu veya şekerin bağımlılık yaptığını söyleyen kaynak 1 ise karşıtı kaynak bindir en basitinden doktorlar (spor konusundada uzman olanlar) a sorabilirsin buna karşılık hangi üniversite hastahanesine gittiysem her doktora sordum süt içiniz dedi ama doğru senin iki üç tane kıytırık üniversite araştırman üniversite hastahanelerindeki profesör ve doktorlardan iyi biliyor unutmuşum

Bu kıytırık dediginiz kadın ın biyogrofisi utanmadan yazdıgın seye bak gören de profosor sanacak daha lise ögrencisisin

Canan Efendigil Karatay

1943 yılında Elazığ'da doğdu. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı.

Bu sırada Türkiye'de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı. Koroner Yoğun Bakım'da 'Vena Subklavya Ponksiyon' tekniğini yerleştirdi.

1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi'nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christian Barnarnd'ın ekibinde çalıştı. Doçentlik tezini kalp nakli yapılmış hastalar üzerinde gerçekleştirdi. 1979 yılında doçent oldu.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde, Cape Town'da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) 'femoral arter' yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi. 1987-1995 yılları arasında State University of New York Health Science'de kalp hastalıkları alanlarında araştırmalar yaptı.

1995-1997 yılları arasında Gaziantep ve İstanbul'daki birçok özel hastanede, 'koroner yoğun bakım' ve 'koroner anjiyografi laboratuvarları'nı kurdu.

1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2002-2006 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

2006-2010 yılları arasında Türkiye'de ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi'nde rektörlük yaptı. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır
.
Masallah profosor oldunuz insan bir memeli hayvandır uzaydan gelen bir yaratık degil.

Bu kadın diyetisyen degil kalp ve ic hastalıklar uzmanı

Masallah nette okudugunuz 3 5 sayfa kiliselesmis yazı ile profosor oldunuz Meslek degistirin mahallenizde doktorluk yapın koca karı ilacları ile kalp hastalıklarını falan tedavi edersiniz :)

Ahmet Aydın Kimdir Ahmet Aydın biyografisi

Prof
nokta.gif
Dr
nokta.gif
Ahmet Aydın 1953 yılında İstanbul’da doğdu
nokta.gif
İstanbul Hobyarlı Ahmet Paşa İlkokulu, Samsun Anadolu Lisesi ve Ankara Fen Lisesi mezunu
nokta.gif

Ahmet Aydın 1977 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi
nokta.gif
1982 yılında aynı Fakülte’nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde uzmanlığını tamamladı
nokta.gif
1982-1986 yılları arasında Çorlu’da askerlik ve Eskişehir’de zorunlu hizmet görevini yerine getirdi
nokta.gif
Tekrar döndüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 1988 yılında doçent, 1993 yılında Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı ve 1994 yılında da profesör oldu
nokta.gif
Profesör Aydın evli ve bir çocuk sahibidir
nokta.gif

1993 yılında Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı ve 1994 yılında da profesör oldu

Bu adam da Beslenme Bilim Dalı Baskanı fakat bizim dünya düzdür diyen bremen mızıkacılarımız bu profosor den daha cok biliyor :)

Gercekten sizin yazdıgınz yazıların bu doktorlar karsısında bir gram degeri oldugunu ve inandırıcılık olabilecegine inanıyormusunuz :)

akrephan karakas danny rock hasanates v.s

elimde bir suru kaynak var süt ile ilgili kemik erimesi yaptıgı kadınları genc yasta ostropoza soktugu falan süt tüketimin fazla oldugu ülkere göre kıyaslamalar v.s

seker tuketimi ile kolestrol baglantısı kalp hastalıkları ile kıyaslanması falan

simdi oturup bu bremen mızıkacılarına laf anlatmak bosa giden zaman gibi bildiginize inanın :)

sayın profosorler en guzeli bir tıp dernegi kurun Canan Karatay Ahmet Aydın gibi turkiyenin sayılı bilimadamlarına karsı eskimis bilgilerinizi 3 5 diyetisyenle destekleyip karsılarına cıkarsınız :)

Son düzenleme:
Konu yine kişisel noktaya gidiyor, ya siyah yada beyaz, ara tonları es geçmeyelim. Karatay 3-5 yazacağına 35 yazmış dendi vs vs . olay gene şeker, karbo, tahıla bağlandı alakası yokken, ancak karatay'ı da tu kaka göstermemek lazım. Dediklerinden aklınıza yatanı uygularsınız yada hiç uygulamazsınız zorlayan yok. Misal ben elimde ufalayınca un gibi olan gıdaları tüketmemeye çalıyorum. Başta ekmek, kraker, gofret vb. gibi.

Son düzenleme:
doğaya bakarsan zaten iş yaş siz hiç doğada internet kullanan bir suaygırı gördünüz mü ? doğada böyle bir şey yok :Dyada doğada bir erkek aslan dişi aslana yakınlaşırken yav bu dişinin abisi ne tepki verir diye korkan bir aslan gördüğünüz mü ?:D birde metropolcafe diye bir dizide söylemişlerdi ineklerin karşısında önümüzü iliklemeyiz diye çünkü bir ot veriyorsun hayvana evini şarküteriye çeviriyor:D

doga da internet kullanan yok yapay gıda yiyen yok protein tozu ekmek yiyen yok bugday yiyen aslan da yok

bu yüzden seker hastalıgı yok

kalp krizi cok az

obozite yok

kanser yok

dogadan uzaklastıkca insanoglu hasta olmakta anlatmak istedigimiz zaten bu

hala hala seker beyaz ekmek yenebilir bir sorun olmaz diyenler var ki 16 yasında yasına veriyorum onu es gectim.

dogada annesinin sutunu ictikten sonra bir daha süt icen canlı yok onların kemikleri tas gibi

daha neyi savunuyorsunuz ?

Dogadan uzaklastıkca insan hastalanmıs binbir hastalık bulasmıs ama izole olmus dogal yasayan kabileler de bu hastalıklar da yok.

Sunu derseniz anlarım bu sekilde yasamak zorundayız zararlı fakat yapacak birsey yok.

Ama insanoglu bu sekil yasasın bir zararı yok derseniz yanlıs yapmıs olursunuz.

insan dogadan uzaklasmıstır uzaklasmak zorunda kalmıstır ve hastalıklar onu bulmustur

kendimizi korumak icin dogal yada dogala yakın beslenmeliyiz Atalarımızın tarım devrimi yapmadan evvelki seklinde milyarlarca yıllık dunyada tarım daha cok yeni bugday arpa yulaf ile tanısmamıs meyveleri sekerlendirmelerimiz cok yeni

kim sekersiz karpuzu tercih eder ?

en tatlısına bakarız baldan tatlı olsun ?

dagdaki kendi basına olan karpuz boyle tatlımı ?

insan doganın bir parcası degildir demek sadece cahillik insanoglu bozdugu dogayı duzeltmeli

hayvanlar tahıl yer

bizde onları yeriz.

ben size hayvansal gıda yemeyen bir insanın eksik alabilecegi gıdaları sayabilirim

b12 qenzim lcarnitin v.s

ama siz bana tahıl tüketmeyen bir kisinin eksik alabilecegi vitamin mineral amino ları sayamazsınız cünkü bunları baska gıdalardan alabilir insanoglu

o zaman hayvansal gıdalar insanoglu icin vazgecilmezken tahıl vazgecilebilir

Son düzenleme:
Bu kıytırık dediginiz kadın ın biyogrofisi utanmadan yazdıgın seye bak gören de profosor sanacak daha lise ögrencisisin

Canan Efendigil Karatay

Masallah profosor oldunuz insan bir memeli hayvandır uzaydan gelen bir yaratık degil.

Bu kadın diyetisyen degil kalp ve ic hastalıklar uzmanı

Masallah nette okudugunuz 3 5 sayfa kiliselesmis yazı ile profosor oldunuz Meslek degistirin mahallenizde doktorluk yapın koca karı ilacları ile kalp hastalıklarını falan tedavi edersiniz :)

Ahmet Aydın Kimdir Ahmet Aydın biyografisi

1993 yılında Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı ve 1994 yılında da profesör oldu

Bu adam da Beslenme Bilim Dalı Baskanı fakat bizim dünya düzdür diyen bremen mızıkacılarımız bu profosor den daha cok biliyor :)

Gercekten sizin yazdıgınz yazıların bu doktorlar karsısında bir gram degeri oldugunu ve inandırıcılık olabilecegine inanıyormusunuz :)

akrephan karakas danny rock hasanates v.s

elimde bir suru kaynak var süt ile ilgili kemik erimesi yaptıgı kadınları genc yasta ostropoza soktugu falan süt tüketimin fazla oldugu ülkere göre kıyaslamalar v.s

seker tuketimi ile kolestrol baglantısı kalp hastalıkları ile kıyaslanması falan

simdi oturup bu bremen mızıkacılarına laf anlatmak bosa giden zaman gibi bildiginize inanın :)

sayın profosorler en guzeli bir tıp dernegi kurun Canan Karatay Ahmet Aydın gibi turkiyenin sayılı bilimadamlarına karsı eskimis bilgilerinizi 3 5 diyetisyenle destekleyip karsılarına cıkarsınız :)

al haa yine lafı döndüler dolaştılar yaşa getirdiler :) yaşımla tarıtşan bi kişiyle tartışmaya devam edemem ''akıl yaşta değil baştadır'' demişler

ama yinede söylemek isterimki ben bizzat memeli hayvan değilim insanım.!
ne biyolojim nede aklım hayvanlarla eşit o nedenle aynı ekfeye koymam siz koyuyorsanız bilemem. o zaman süt içmeyip sizde eti gayet çiğ tüketebilirsiniz

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:04 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:01 ----------

doga da internet kullanan yok yapay gıda yiyen yok protein tozu ekmek yiyen yok bugday yiyen aslan da yok

bu yüzden seker hastalıgı yok

kalp krizi cok az

obozite yok

kanser yok

dogadan uzaklastıkca insanoglu hasta olmakta anlatmak istedigimiz zaten bu

hala hala seker beyaz ekmek yenebilir bir sorun olmaz diyenler var ki 16 yasında yasına veriyorum onu es gectim.

dogada annesinin sutunu ictikten sonra bir daha süt icen canlı yok onların kemikleri tas gibi

daha neyi savunuyorsunuz ?

Dogadan uzaklastıkca insan hastalanmıs binbir hastalık bulasmıs ama izole olmus dogal yasayan kabileler de bu hastalıklar da yok.

Sunu derseniz anlarım bu sekilde yasamak zorundayız zararlı fakat yapacak birsey yok.

Ama insanoglu bu sekil yasasın bir zararı yok derseniz yanlıs yapmıs olursunuz.

insan dogadan uzaklasmıstır uzaklasmak zorunda kalmıstır ve hastalıklar onu bulmustur

kendimizi korumak icin dogal yada dogala yakın beslenmeliyiz Atalarımızın tarım devrimi yapmadan evvelki seklinde milyarlarca yıllık dunyada tarım daha cok yeni bugday arpa yulaf ile tanısmamıs meyveleri sekerlendirmelerimiz cok yeni

kim sekersiz karpuzu tercih eder ?

en tatlısına bakarız baldan tatlı olsun ?

dagdaki kendi basına olan karpuz boyle tatlımı ?

insan doganın bir parcası degildir demek sadece cahillik insanoglu bozdugu dogayı duzeltmeli

hayvanlar tahıl yer

bizde onları yeriz.

ben size hayvansal gıda yemeyen bir insanın eksik alabilecegi gıdaları sayabilirim

b12 qenzim lcarnitin v.s

ama siz bana tahıl tüketmeyen bir kisinin eksik alabilecegi vitamin mineral amino ları sayamazsınız cünkü bunları baska gıdalardan alabilir insanoglu

o zaman hayvansal gıdalar insanoglu icin vazgecilmezken tahıl vazgecilebilir

insanoğlunun ilk çağlarda ortalama yaşam süresi çok kısaydı teknolojiyi ve zekayı kullandıkça yaşam standartımız ve yaşam süremiz arttı eğer buna doğadan uzaklaşıp sağlıksız yaşam diyorsan tamam sağlıksızız

AkrepHan

eti cigde tuketebilirsin hayvan saglıklı ise nolcak ? damak tadı ve insanoglu cig eti uzun zaman saklayamaz. o yüzden tütsülemek guneste kurutmak gibi seyler bulmus

sen istersen uzaylıyım de istersen supermenim nefessiz yasayan biriyim de ama insan bilimsel olarak

İnsan; şempanze, goril, gibon ve orangutan ile birlikte, hominoidea (insansılar) üstfamilyasında bulunan bir primattır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan

wikipedia

insanoglunun yas ortalamasının artmasındaki en buyuk sebeb temiz su kaynaklarının bulunması bebek ölümlerinin azalması ve eski avcılık toplayıcılık zamanındaki gibi ava giderken av olmaması

sen kasaba giderken yolda seni bir aslan parcalayıp yemiyor degil mi simdi ?

yada cesmeyi actıgın zaman temiz suyun var

kadın dogum yapamazsa sezeryanla alıyolar dogum sırasında ölen bebek ile eskiden magaradaki kadının dogumu aynı orantıda mı ? bazı seyleri görmek istediginiz tarafdan degil objektif olarak bakın

neden se kanser sanayi devriminden sonra artmıs sanayi devriminden sonra ne patlamıs seker ?

Kanserin en cok sevdigi besin ne seker ?

vucudda kanserin yerini ogrenmek icin ne veriyolar seker kanser sekere saldırıyor ?

Vay anasını demi ?

teknoloji ve yasam standartları arttıkca insanlar yeni yeni hastalıklar icad etmisler

dogadaki köpek obozite kalp krizi grip seker hastalıgı olmazken evinize alıp ekmek ile beslediginiz hayvan neden bu hastalıklara yakalanıyor ve evdeki hayvan aynı kuzu gibi salak oluyor ?

yas konusuna gelirken 16 yasındayken 60 yasını gecmis türkiye de yurtdısında bir sürü üniversitede calısmıs rektörlük yapmıs turkiye de ilk kalp ameliyatını gerceklestirmis bir profosor doktor hakkında asaglayıcı birsey bilmeyen bilmislik taslamandan aklın ne kadar yasta oldugunu anlamıs olursun.

biliyorsan konus ibret alsınlar bilmiyorsan konusma adam sansınlar derler buna

Son düzenleme:
Bu doğada varmı böyle birşey örneğini ciddi ciddi ilk kez bu forumda görüyorum açıkcası, bir dizide vardı sürekli doğada o yok bu yok diye espiri yapıyorlardı anca komedi filminde olur zaten böyle saçma bir örnek, en zeki en kusursuz en mükemmel canlı biziz o nedenle tüm canlılardan farklı olmamız gerekir, diğer canlılar gibi beslenip onlar gibi yaşayacak olsak insan olmazdık zaten ne bu sizin hayvanlara doğaya merakınız insanız biz et de yeriz makarna da yeriz süt de içeriz meyve de yeriz işimize yarayan ne varsa yeriz doğadaki herşeyi kendi lehimize çevirip onu kullanırız bu da bizi hayvanlardan ayıran en önemli özelliktir kuş kedinin sütünü içmiyor aslan yumurta kırıp yemiyor diye onları mı örnek alacaz, onlar "zekasız" "yeteneksiz" o yüzden "yapamıyor" bunları, yapmıyor demiyorum YAPAMIYOR, aslanın kaplanın önüne marketten aldığın sütü koy bakayım içiyormu içmiyormu,köpeğe şurup basılmış dekstroz basılmış yiyecekleri pastayı böreği ver bakayım yiyormu yemiyormu anlarsın o zaman, bu nasıl mantıktır sizde zekasız hayvanlara uyup kendinize pay çıkarıyorsunuz bu nedir ya :D

Birde karbonhidratlardan bahsederken şeker bağımlılık yapar şuna buna zarar verir diye yüzeysel konuşmayın burda kimse pastayı böreği gofreti savunmuyor margarinin zararlarını örnek gösterip tereyağ yemeyin yağsız beslenin diye yazsak burda ne düşünürsün aynı şekilde bizim içinde yazdıkların birşey ifade etmiyor çünkü biz işlenmiş gıdaları saf şekeri ekmeği hamur işini tüketmiyoruz makarna pirinç bulgur baklagiller tahıl kaynaklarımız bunlar şimdi çıkıp makarna bağımlılık yapar nohut pilav yersen müptelası olursun nohut yemediğinde etrafa saldırır kırır dökersin obez olursun şeker komasından ölür gidersin falan dersen ona diyecek lafımız yok tabi

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı