calisthenics vs bb

emin8080

Üye
selam arkadaşlar aklıma takılan birkaç soru vardı.
1-bb mi daha fazla kas kazandirir ve yag yakimi yuksek olur veya calisthenics de mi ?
2-gorunum acisindan hangisinde vücut daha estetik ve saglam olur?
3-performans açısından gelişim hangisinde daha yuksek olur?
(sorduğum sorularda antreman olark full body ve beslenme şekilleri 2 sindede ayni ona gore cevaplarsanız sevinirim. )

chalistenics vücut geliştirmeden ziyade çeviklik yükselten bir şey bence mermi gibi yapıyor insanı. adı üstünde zaten biri direk body building(vücut geliştirme) diğeri chalistenics (jimnastik)

1-Calisthenics te Progressive Overload yapabilirsen gelişim aynı olur yani ha bench press yapmışsın ha şınav değişmez.
2-Calisthenics yapacaksan zayıf olacaksın planche felan kolay değil yani calisthenics te fazla hacim alamazsın ama çok atletik ve yağsız olursun.BB de istediğin kadar hacim alırsın ama çok atletik olmazsın.
3-Dediğim gibi ağırlıkları arttırdığın sürece bir fark olacağını düşünmüyorum.

chalistenics vücut geliştirmeden ziyade çeviklik yükselten bir şey bence mermi gibi yapıyor insanı. adı üstünde zaten biri direk body building(vücut geliştirme) diğeri chalistenics (jimnastik)
yalnız vücut ağırlığıyla kas geliştirmekle calisthenics aynı şey olmuyor ozaman eğer jimnastik katagorisindeyse ben şimdi şınav barfiks tek ayak squat yapıyourm mesela kolay geldiğinde ağırlık ekliyip yaprasam bu vücut geliştirmeye girmezmi ?

Dostum ohnofor açıklamış zaten Calisthenics (Jimnastik) Çevik ve esnek oluyorsun, vucüt konusuna gelecek olursak Plaj vucütu gibi düşün yani Kıvanç Tatlıtuğ'un Kuzey Güney'deki vucütü veya youtube'dan bakabilirsin. Bodybuilding (Vucüt Geliştirme) Vucütünü geliştiriyorsun, büyütüyorsun, iri ve sağlam oluyorsun. Sen diyorsun ki vucutüm iri, büyük, kaslı ve sağlam olsun. Bodybuilding yapmalısın.

Back
Yukarı