Bulk yapayım dedim.Sonuç hüsran :(

Arkadaşlar merhaba.8 aydır yurtdışında spor yapıyorum okuyorum orda.Ama beslenme imkanları turkiyedeki gibi değil.Pek kilo alamadım ve 70-72 kilo arası kaldım hep.Haziran sonu geldim evime.Annemin evi yemekler filan.3 ay tatilde kalıplanayıım bulk yapayım dedim.Sabah 3 yumurta,antremandan 2 saat once 1 tabak lapa pilav 100 gram tavuk gogsu, antremandan sonra 1 tabak lapa pilav 200 gram tavuk gogsu veya ton balıgı,aksam normal yemek 8 gibi.(oruc tutmuyorum aksam yemegi iftar).Yatarken 1 litre yagsız süt içtm.1 ayda 80 kilo oldum yüzüm gözüm şişti.Ekmek,tuz,şeker kullanmıyorum.Tek isteğim kalıplanmaktı.Ne yapmalıyım ? Nasıl eski halime dömücem ?

Yapicak bisey yok kardesim, cok fazla abartmamissin aslinda yemeyi ama kisa surede baya kilo almissin bende anlamadim.artik definasyon donemine girmenin vakti gelmiş. :D

Yani nasılı yok, yapacagın plavı azaltmak, haftada 4 kardio,az ağırlık çok tekrar, şeker ve tuz yemediğine emin olmak, yeşil çay, yoğurt, tarçın vs şeyleri kullanmak

Anna yemekleri filan yazmışsın, zaten herşeyi açıklıyor.

Yemek hasreti = anne yemeği = kaçınılmaz sonuç diyebilir miyiz ?

Şeker tuzdan bahsetmişsin ama Börek - tatlı - hamur işi daha fena kilo aldırır çünkü içerisinde hepsi mevcut. Ayrıca gece de yiyiyor olabilirsin hele karbo ise kaçınılmaz son zaten.

Yorumlarınız içn teşekkur ederim.Pasta borek corek kesnlikle yok.Sadece lapa pilav,makarna,az ekmek,tavuk gogsu,ton balıgı ve yagsız ile yumurta vardı hep.Ben sadece kol olçumu filan arttırmak istemiştim.Kalıplanmak.Kolum 34 dü 1 ayda 36 oldu.Ama 36 cmde az agırlık cok tekrara gerek varmı ki abiler ?

1 tabak lapa pilav diyorsun ama tabak ne kadar ,karbonhidratı abartmışsın. 50 gr pirinc yesen yeterli, tabak 150 gr cekiyorsa zaten fazla. ayrıca yatarken 1 lt süt cok fazla ,1 bardak yagsız tarçınlı süt ya da 100 gr lor peyniri yesen yeterli olurdu.

Allah razı olsun ilgilediğiniz için.Peki karboyu azaltıcam.Ama ton balıgı,yumurta beyazı ve tavukda sorun varmı ? Antreman sistemini nasıl yapayım ? (boyum 180,kilom 80,kolum 36).Sadece kas olarak şişmek isterdim.Birde yemek yemeyi kaçta keseyim ?

abartmamak koşulu ile ton balıgı ,yumurta ve tavukda sorun yok. yalnızca cok cabuk kilo almıssın.bu da yağ olmuş herhalde. metabolizmayı hızlandırmak için gunde 1 kaç kere yeşil çay ,karanfil tarçın gibi bitki çayı alabilirsin.
gunde 2 yumurta sarısından fazla yeme. tavugu da abartmana gerek yok.ara ögunlerde 100 gr tavuk ya da et alsan yeterli olur,bu aşamada yağı azaltmak için araöğünde sadece 1 avuç badem, ya da 100 gr yogurt bile yesen olur.ton balıgının yagını suzmeyi unutma.arada kırmızı et de yemen gerkiyor.karbonhidrat alımında pirinçten başka bulgur alabilirsin ya da proteinin yanına 1 adet haslanmıs ya da fırınlanmıs patates yiyebilirsin.hatta antreman oncesi tek bir elma bile yiyebilirsin. yağı çok az bol salata da yemen gerekiyor. aksam 20.00 dan sonra acıkırsan ,bastırması için 2-3 kasık yogurt yiyebilirsin.
antreman sistemine gelirsek şu anki durumunda ölçü almak istediğin için eğer sabredebilirsen ,temel hareket ağırlıklı çalışman gerekiyor.her bölgede 2 ana hareket 1 izole hareket şeklinde hareketleri nizami yapabileceğin ağır kilolarla az tekrar biçiminde.yağ durumuna göre de kardiyoyu ayarlaman gerekiyor.

biraz kilo aldım mı rahatsız oluyorum bende.Aldığın kiloları kas olarak alsaymışsın keşke.Ama olsun dikkat edersin bundan sonra.

Biraz abartmışşın kardeşim karbonhidratları sanki ama dedigim gibi sağlam bi beslenme + kardiyo iyi olacaktır senın için başarılar :)

karbonhidratı aldığın kadar düzenli antrenman yaptın mı merak ediyorum :) ben bulk yaptığım zamanda ağırlıklar 20 ise 30 oluyordu, az tekrar çok ağırlık :) + düzenli kardiyoda yapsaydın

Back
Yukarı