gerçekten bunu merak ediyor musun??arkadaşlar çok merak ediyorum ben soru sorduğum da niye kimse cevap yazmıyor?![]()
evetgerçekten bunu merak ediyor musun??![]()
Diğer konulara cevabı verende sen oluyon zatenarkadaşlar çok merak ediyorum ben soru sorduğum da niye kimse cevap yazmıyor?![]()
yaa sinirimi bozmayın ha haDiğer konularada sen cevap veriyon zaten![]()
yaa sinirimi bozmayın ha ha![]()
BuyrunAttığınız resim pek iyi çıkmamış gibi. Yazdıklarınızı tam anlayamadım. Bir kez daha çekip atarsanız daha iyi anlaşılabilir.
Saygılar
Öncelikle bu işte uzman birisi değilim sadece fikrimi söylüyorumBuyrun![]()
Önerileriniz için teşekkür ederimÖncelikle bu işte uzman birisi değilim sadece fikrimi söylüyorum. Program biraz fazla makinelere dayalı gibi. Sağlık durumunu sakatlık durumunu bilmeden serbest ağırlık yap diyemem. Ama durumun el veriyorsa serbest ağırlık yapman hem güç açısından hem de full body mantalitesine uyar. Forumdan gördüğüm kadarıyla bir süredir full body uyguluyorsun. Full body için fazlasıyla izole hareket var. Ha bu yanlış demiyorum ama genelde full bodyde 3-4 temel hareket 2-3 aksesuar hareket olur. Bence ppl'ye (push pull leg) yönelebilirsin. Benim kafama yatan ppl sistemi şöyle:
1) Push+Quad
2)Pull+Harmstring
3)Off veya karın
4)Push+Quad
5)Pull+Harmstring
6)Off veya karın
7)OFF
Bu sistemi forumda konuşan kişi zeo64'tü yanlış hatırlamıyorsam. Bana mantıklı gelmişti. Bir kaç yerde daha görünce full body yerine bunu yapmak istedim. Full bodye göre avantajı volume'dir. Yani antrenman günlerinde bir kasa daha çok hareket ve zaman ayirabiliyoruz. Eksik yanı ise frequency'dir. Haftada 2 kez bir kas grubunu çalıştırıyoruz.
Saygılar
Zaten A1 a2 tarzı olanlar süper setler.yani zaten bu kadar süper set var iken drop yaparsım gelmedi acikca.trisetlere gelirsek bence bana ağır gelebilir.cunku bambaşka bir sey o çalışma şekli.ki özellikle şu var şimdi göğse koysam 3 tane göğüs press bassam tri set tarzı bu sefer omuz presim vs düşecek.1 prss 2 yayma yapsam o da omuza zarar.Hocam oldukça uzun süre emeğin var. Benim tavsiyem her kasa tek temel hareket (geri olduğunu düşündüğüne veya uygun gördüğüne iki temel hareket) koyup bunları ikili süperset veya triplesetler ile yanlarına izoleler ve vücut ağırlığı koyarak çalışman olur. Çünkü şöyle düşünüyorum. Gücün kuvvetin iyi, hacim iyi, seviyen iyi, deneyimin iyi, enerjin iyi. Ki beslenmende bitkisel protein ağırlıklı ve bu da seni enerjik yapar ağırlık çökmez. Bence çok iyi süpersetler ve drop setler çıkarırsın. Benim düşüncem bu yönde. Başarılar.