Merhaba,Merhaba,
Bunu hekim olan eşinizin söylediğini zannetmiyorum, siz kendi yapmış olduğunuz araştırmalar sonucu bu kanıya varmışsınız sanırım.
Ama bu çok yanlış bir kanı! Lakin alkol'ün vücutta etki etmediği (bozmadığı) bir mekanizma hemen hemen yok gibidir! Ben size alkol'ü bırakın demiyorum, bu hakkı kendimde görmüyorum, kimsenin neyi içip neyi içmeyeceğine karışamam sadece sonuçlarını söyleyebilirim.
Çok fazla teknik konulara girmek istemiyorum zaten mesleğimde değil (doktor değilim) ancak "Protein Sentezi" dediğinizde işin içine DNA ve bir çok faktör girer... Halkada ki herhangi bir bozukluk tüm süreci yıpratır ve bağışıklık sistemi bozukluğundan kanser'e kadar gidebilecek bir dizi süreç başlar... Tabii daha ayrıntılı bilgiyi eşinizden alabilirsiniz.
Alkol ve sigara vücudun en büyük iki düşmanıdır. Vücudun düşmanı olan ve onun işleyiş tarzını ciddi şekilde bozan bir maddenin/maddelerin vücut geliştirme sürecini etkilemeyeceğini düşünmeniz benim açımdan oldukça enteresan...
Tekrar bir düşünün isterseniz...
ALkolün zararları konusunda hemfikiriz, inkar etmiyorum. Sanırım yanlış anlama oldu.
Tşk.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:06 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:04 ----------
http://www.teenbodybuilding.com/bigalcohol.htm
Burada alkolun protein sentezini %20 oranında azalttığı belirtilmiş, tabi dehidrasyon koşullarına bağlı olarak.