Bulk gereklimi?

Ben 17 yaşındayım 1.73-1.78 arası boyum var 55 kiloyum hedef 75 kilo ama ben hacimlenmek için illa bulka girip yağlanmam mı gerekiyor?
zaman içinde kasla hacimlensem olmuyor mu?

kas kütlesi kazanmak istiyorsan ihtiyacından fazlasını yemek zorundasın , yediğin miktarları abartmazsan ( clean bulk ) ve antrenmanlarını çok iyi yaparsan pek yağ katmazsın fakat bu şekilde de kas gelişimin yavaş olur. bir miktar yağlanmaktan zarar gelmez merak etme.

Dirty bulk gereksizdir her zaman ( doğal sporcular için ) clean bulk da zaten sağlıklı kilo almak demektir yani clean da olsa bulk yapmak zorundasın..

Ben dirty bulking denedim hizli kilo alıyosun ama yag orani cabuk yukseliyor. İnce yapili "Ektomorf" diye tabir edilen vucut tipine sahibim. Ki bana boyle birsey yok dirty bulking yapip hizli kilo alamayacak kimse yok. Tavsiye edermiyim etmem. 1 sagliksiz 2 3-5 ay sonra yag yakmaya calisip basa donmek eziyet olur. En iyisi clean bulk ile ufak ufak ilerlemek

Tanrı Türk'ü korusun.

Fatsecret'ten program olusturabilirsin. Orada toplam kalori protein yag karb degerini goruyorsun.

Tanrı Türk'ü korusun.

Back
Yukarı