Öğlen yemeğinde 200 gram makarna 200 gram pilav gereksiz kardeşim. Öğlen 12'de 200 gram pilavını yiyebilirsin (ki fazla bu 200 gram) bundan sonra da spordan 2 saat önce 200 gram makarnanı yersin ya da tam tersi olarak pilavını. Bu yazdıklarını yiyebiliyor musun bilmiyorum ama uçuk rakamlar. Gece yatmadan önce 300 gram lor , akşam yemeğinde yarım kilo pirinç olacak neredeyse makarna ve pilavın ikisini aynı yere yazsak , yarım litre süt yazmışsın bir ara öğünde. Mantığın sonuna kadar doğru , ilk önce kahvaltıyı okuduğumda helal olsun dedim. Tam tahıllı ekmek , yumurta.. Ama değerlerin çok fazla yüksek , yarım litre süt tek öğünde tabi içilir ama fazla gelir. Yediklerini makroları ile hesapla , mesela 100 gram süt mü yazdın hemen yaz yanına 3 gram protein 1 gram karbonhidrat 1 gram yağ falan diye. En sonunda aldığın protein karbonhidrat ve yağı gör. Ben de şu aralar bulk yapıyorum , hatta biraz dirty oluyor arada 1 öğün kaçamak yapabiliyorum. Ama bu kadar yüksek tutmuyorum diğer beslenmemi. Bulk dönemindesin , tabiki de yağlanacaksın. Ama çok kısa zamanda fazla kilo alırsın ve çoğunluğu yağ olarak alırsın. Sonra definasyon yaptığında elinde kalan az olur , anlayacağın hoş ve karlı bir döngü olmaz.
Her yerde 3-4 gram karbonhidrat yazıyor , senin hesaplarına göre tahminimce aşacaksındır. Ve şöyle diyeyim kilogram başına 4 gram karbonhidrat alın denilen sporcular , ciddi anlamda sağlam antrenman çıkartanlar için geçerli. Ben 81 kiloyum , 4 gramı kesinlikle görmüyorum kilo başına karbonhidratta. Bench'te 80-90 kilogram çıkarıyorum ; bence bu ağırlıklar o denli ağır beslenmeleri hak etmiyor. Gayet güzel bir şekilde de hacim alıyorum kendimce. Yağlanma ; ama fazla gereksiz yağlanma olur fazlası dediğim gibi.
Gramajları biraz azaltman gerekli , biraz değişiklik yaparsan daha iyi bir beslenme günlüğü olacaktır. Bulk yaparken karbonhidrat ve proteini yüksek tuttuğun zamanda yağı minimalde tutmaya çalış. Light ton balığı tüket. Zeytin yağı , tereyağı , kuruyemişlerdeki yağlar değerli yağlardır. Kahvaltıdan sonraki ara öğünde yulaf ile yediğin whey'i sabah kalktığın gibi tüket. O ara öğün için gereksiz olur. Öğün başına 40 gram proteini de aşmamaya çalış , öğünlere böl alacağın proteini. Yine al ama saatleri ayarlayarak , güne yayarak al.
Ukalalık değil sakın yanlış anlama , kendi bildiğim kadarıyla nacizane bir şeyler aktarmaya çalıştım uzun uzun anlattım. Ha ciddiye alırsın almazsın o senin bileceğin iş

İstediğini başarırsın umarım , başarılar