Neden? Günlük kalori ihtiyacının üzerinde yersen neden kilo alamayasın?yani ramazanda ne kadar yesemde kilo alamam
Kilo alıp almaman günlük toplam kaç kalori aldığına bağlı. İhtiyacının üzerinde alırsan kilo alırsın. Eğer ihtiyacının çok üzerinde alırsan çok yağlanarak kilo alırsın. Kişisel yapıya göre değişir ama ayda 2-3 kilo almak fazla yağ almadan kilo almak için iyi bir hız, 2 kg daha güvenli. Bu durumda 1 kilo almak için fazladan 7000 kalori gerektiğine göre yağlanmadan (daha doğrusu az yağlanarak) kilo alman için günlük ihtiyacından 14000/30=466 kalori alman lazım, kafanın karışmaması için günlük 500 de.Yağdan tamamen uzak dursam sadece 1 avuç badem yesem yararlı yağ için diyer öğünlerde ne tuz ne şeker ne hamur nede yağ kullanmasam 1 tabak esmer lapa pirinç yiyorum bunu 3-4 yapsam haşlanmış patateside 1-2 diilde 3-4 yapsam böyle böyle kilo alsam yağ oranımı yine aynı (yada en azından düşük) tutarak kilo alabilir miyim?
Ben bulk definasyon yapmayı gereksiz buldum.Neden bilmiyorum.Kilo almayı zamana yaymak en güzeli Hacimli gözükmek istiyorsan Sırt ve omuz ağırlık ver benceAslında aşırı bulklaşmayı istemiyorum.Biraz daha rahat hacim almak için kilo almayı düşünüyorum.Ama haftada 2 3 kilo alıcak kadarda fazla diil tabi.Yine yağ tuz şeker almıycam hamur işi yemiycem ama esmer lapa pilavımdan esmer makarnamdanda bolca yiyicem
6 haftadır On whey son 2 haftadır glutamine kullanıyorum.Zaten hacmim yerinde omuz göğüs falan yani boyda 180 olduğu için yeterince hacimli gözüküyorum.Biraz daha kol yaparsan tamam olucak.Herangi bi ek besin kullanıyo musun?
Normalde kas ağrılarım 2 gün sürerken 1 güne indi[DOUBLEPOST=1404492664][/DOUBLEPOST]Bir sonraki idmanımı kolaylaştırıyor gibi yaniglutaminenin ne gibi bi etkisini gördün
Benim kullanımım antrenman günlerinde 1 ölçek antrenmandan sonra off günlerde sabah yarım ölçek.Bence hergün kullanma gereksizTabi kişiye göre değişir.Ama ben kas ağrılarını seviyorum yani orda bi yerlerde kaslarımın büyüdünü bilmek ve hissetmek hoşuma gidiyoprotein alımımı karşılıyorum yani ucu ucuna o yüzden whey protein tozu almayı düşünüyorum hazır önümüzde bayram var kurbandada çalışırsam para işini hallederim zaten günde en fazla 2 ölçek kullanıcam beni 2 ay idare eder.Peki on whey mi yoksa whey 3matrix mi?
Benim aldığım gibi alırsan 4 aya yakın gidiyor.Bencede dediğin gibi kullanım iyi hem 5 6 ay gidiceğini düşüyorum zaten 2 günde bir tavuk göğsü alıyorum 1 kilo civarı ama bazen 700 gram falan aldığım oluyo o yüzden o günlerde proteini denkleştirmek zorlaşıyo