bulguru pişirmeden yemek

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan tute
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tute

Üye
arkadaşlar kilo almak için başladım vg ye. ve günde 2 su bardağı bulgur yiyoyorum. kuru hali 300 gr geliyor. ve pişince 1 tencere oluyor ve bunu bitirmek çok zor. diyorum ki 1 bardak bulguru suyla karıştırıp içsem nasıl olur? daha çabuk ve kolay bitiririm. ama sindirimde ya da başka bir şeyde sağlık açısından sorun çıkartır mı sizce?
 
Aynen ben de merak ettim bunu. Gerekirse toz haline getirip içerim.
 
Midende şişer. Sonuçta orda da sıvı var. Birde sindirim tam olarak gerceklesmedgni biliyorum ama yanlış da olabirim

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
ben de sindirim yüzünden korktum. yani faydası da azalır mı diye de korktum. yarım bardak denedim şimdi. 1 dk bile sürmedi :D tadı lezzetli gelmiyor tabi ama hiç uğraştırmıyor.
 
Bilirsiniz ki pişince besin değeri gidiyor bazı yiyeceklerin. Örneğin bezelye. Eğer bunları öğütüp yediğimizda sağlık açısından bir problem olmazsa iyidir. Günde 3 bardak alsak yeterli. Fazla alıp mideyi tembelleştirmeye gerek yok.
 
pişirmeden yiyince doymadım. böyle tane tane olunca da sanki bi besleyiciliği yokmuş gibi geliyor. sanki pişirince açığa çıkıyormuş gibi geliyor. ama sadece bıraktığı his öyle sanırım. yoksa dediğin gibi çiğ olunca besin değerleri de gitmemiş oluyor sanırım.
 
Şimdi aklmıa geldi, pişirmeden yersek vücutta şişer bulgur, hastanelik oluruz.
 
Back
Yukarı