450 gr bulgur çok değil mi ya kafam iyice karıştı kilo alırım gibi geliyor. Öğlen + akşam toplam 900 gr bulgur oluyor aşırı fazla gibi geldiTabi ki.
Gönül rahatlığıyla yiyorum o zaman450 gram bulgur olmuyor. 100 gram bulgur + 350 gram(su ve kullanıyosan salça,soğan,yağ vs.)
İlk önce tencerenin ağırlığını tarttım. sonra pişmiş ağırlığı tarttım. Tencere ağırlığını çıkarınca 100 gr bulgur 450 küsür olduKardeşim hangi ölçüyle yaptın bulguru? (Ben 1 bardak bulgura 2 bardak su koyarak yapıyorum.) Mutfak terazim yok şuan bu bilgiye gerçekten ihtiyacım var savaş cebecinin beslenme programını uygulayabilmem açısından![]()
2 ye 6Hocam kaç bardak bulgura kaç bardak su koydun onu sordum?
C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben bulgurun içine 3 katı su koyuyorum neredeyse. O suyun hepsi buharlaşıyormu ? Suyun ağırlığı yok mu ?karbonhidratlarda pişmiş ağırlık baz alınır. sen bulguru pişirdikten sonra yemek gereken kaç gram ise o şekilde ayarla. yanlış yapıyorsun.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Besin öğeleri besinlerin pişmemiş ağırlıklarına göre hesaplanır. Pişirme yöntemleri, ısıya maruziyet, proteinlerin denatürasyonu gibi etmenler besin öğelerini değiştirebileceği için besin öğesi değerleri pişmiş besine göre hesaplanmazkarbonhidratlarda pişmiş ağırlık baz alınır. sen bulguru pişirdikten sonra yemek gereken kaç gram ise o şekilde ayarla. yanlış yapıyorsun.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben savaş cebeciden öğrendim. her besinin pişmemiş hali alınmaz. örneğin pirinci pişmemiş haliyle alırsak diyetimiz şaşar. tekrar ediyorum, proteinler için pişmemiş, karbonhidratlar için pişmiş değerler hesaplanır. [emoji4]Besin öğeleri besinlerin pişmemiş ağırlıklarına göre hesaplanır. Pişirme yöntemleri, ısıya maruziyet, proteinlerin denatürasyonu gibi etmenler besin öğelerini değiştirebileceği için besin öğesi değerleri pişmiş besine göre hesaplanmaz![]()
Savaş Cebeci kim bilmiyorum ama yanlış bildiğini biliyorum. Bir de şöyle bir konu var. Böyle şeylerde bilgi verirken referans olarak şahıslar değil kitaplar ve çalışmalar gösterilir tahmin edersin kiBen savaş cebeciden öğrendim. her besinin pişmemiş hali alınmaz. örneğin pirinci pişmemiş haliyle alırsak diyetimiz şaşar. tekrar ediyorum, proteinler için pişmemiş, karbonhidratlar için pişmiş değerler hesaplanır. [emoji4]
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi