Ozyah
Üye
Arkadaşlar Merhaba Öncelikle Şunu Belirteyim Kilo Kontrolü Ve Yağ Yakma Dönemindeyim Hem Kalori Sayıyorum Hem Hem Makrolarımı Hesaplıyorum Ve 2 Ana Öğünümde de Bulunan Bulgur Hakkında Bugün Yanılgıya Düştüğümü Anladım. Her Sitede Kalorisi Ve Karbonhidratı Farklı Yazıyor. Bulgurdan Gelen Yağ Ve Proteini Önemsemiyorum Ama Karbonhidrat Miktarı Gerçekten Önemli Çünkü Benim Gibi Sadece Günlük Karbo İhtiyacını Bulgurdan Alıcak Diyetteki Biri İçin Bu Hayati Önem Taşıyor Şimdi Bulguru Nasıl Yaptığımdan Bahsedeyim. Hassas Terazim Var 100 Gr Pişmemiş Bulgura 150 Ml Su Ekleyip Sadece İkisini Haşlıyorum Sonrada Üstüne Pul Biber Baharat Falan Atıp Tüketiyorum Yağ Yok Salça Biber Falan Kalori Arttırracak Birşey Yok. Bir Öğünde Yaklaşık 250 Gr Bulgur Yiyorum Bu Şekilde Günde 500 Gr Bulgur Tüketiyorum. Şimdi Sorum Şu Benim Bu Yöntemimle Sadece Suda Haşladığım 100 Gr Pişmemiş (Pişince 250 Gramı Bulan Bulgurdan) Ne Kadar Makro Değerler Alıyorum Kesin Bir Bilgi Varmı ? Kalori Ve Karbonhidratı Çok Önemli Doğru Şekilde Ayarlamam Lazım Dediğim Gibi Gram Gram Hesaplıyorum Lütfen Bilen Varsa Bu Konuda Yardımcı Olsun Forumda Yada İnternette Araştırdım Hala Tam Net Bir Bilgi Yok Bu Konuda Beni Aydınlatacak Biri Varsa Gerçekten Çok Makbule Geçer Arkadaşlar. Herkese İyi Günler Sporla Kalın