Buharlı Pişirici Kullananlar

Benim büyüdüğüm yerde buharlı tencere kullanılır, resimde gösterilen yemekler için kullanırız, evimde de buhar tencerem var, çok büyük olduğu için @Bekci nin söylediği gibi çok kişi için ideal, tek kişi için çok pratik değil.
DSC07818-588x392.jpg

image014.jpg

00093994.jpg

Benim evdeki tencere buna benziyor, 5 delikli tepsisi var, en altta normal tencere oluyor, su doldurup ocağa koyuyorsunuz, üzerine tepsilerini yerleştiriyorsunuz, en üste kapağı kapatıp pişiriyorsunuz. Elektrikli olmasına gerek yok diye düşünüyorum, çünkü elektrikliler zamanla bozulabilir, bunlara bir şey olmuyor. Ama yine tek kişi için böyle almaya gerek yok @ch1vas 'ın gösterdiği ürün de gayet işinizi görür.
8258177204_b2215e6494_c.jpg

MC-264_kaynb.jpg
[DOUBLEPOST=1409743071][/DOUBLEPOST]Low carb diyetinde değilseniz bir tarif paylaşayım burdan:) yufka alıyorsunuz, iki yufkayi üst üste koyuyorsunuz, (aralarına sıvı yağ da sürebilirsiniz), ince doğranmış soğan, kıyma, küp veya jülyen doğranmış patatesi karıştırıp, yufkaya yayıyorsunuz, sonra rulo gibi sarıyorsunuz. Buharlı tencereye koyup 40 dakika pişiriyorsunuz, sonra aynı kol böreği gibi kesip, afiyetle yiyorsunuz, tadı kıymalı su böreğine benziyor. Normalde oklavayla hamur açarak yapılır, ama yufkayla da olur.
harc-tepsi.jpg

4176.jpg

Son düzenleme:
Lethe ,
Lezzet olarak nasıl cihaz ?

2. öğünümde makine ile tavuk göğüs hazırladım. Makinedeki otomatik tavuk programını kullandım, 35 dakikaya ayarladı fakat bu sürenin tavuk göğüs için fazla olduğunu düşünüyorum. İlk kullanımım olduğu için makinenin programına uydum, gelecek sefer 30 dakikayı deneyeceğim. Tadı oldukça güzeldi. Tavada zeytinyağı veya sıvı yağ ile pişmiş versiyonuna göre daha kuruydu. Tadını beğendim, tüketmekte herhangi bir sorun yaşanılacağını zannetmiyorum.

Hızımı almışken köfte ve tavuk köftelerimi makine ile aynı anda pişirdim. Et için otomatik program 25 dakikayı gösterdi, bu süre içerisinde hem et hem de tavuk köftelerim hazır oldu. Tat konusunda yorum yapamıyorum, henüz tüketmedim.

İlk izlenim olarak memnunum. Önümüzdeki günlerde pirinç ve balık yapmayı da deneyeceğim.

Şu ana kadar sorun olacağını düşündüğüm tek konu makinenin suyu ısıtan kısmının kireçlenmesi. Bu sorunu da 2-3 seferde bir kireçlenebilecek kısmı sirke ile temizleyerek çözebileceğimi düşünüyorum.

İlerleyen günlerde detaylı bir yazı yazmayı planlıyorum fakat almayı düşünenler için 2 haftalık değerlendirmemi kısaca paylaşayım.

• Tavuk göğüsün tadı gayet güzel oluyor, tavuk-pilavcılardaki gibi kıvam olarak, didiklenebilecek durumda. Tat konusunda hiç sorun yaşamadım.
  • Tadını yadırgadığım tek şey köfte, sulu köfteye benziyor. Pek hoşuma gitmedi, tavada yapmaya devam edeceğim.
  • Somon deneme fırsatım oldu, söylenecek hiçbir şey yok, tadı efsane.
  • Patatesin yumuşak kıvama gelmesi 35-40 dk civarında sürüyor. Tadını oldukça beğendim, şu sıralar bulgur yiyemediğim için bir öğünüme patates koydum.
  • Bugün brokoli alacağım, asıl brokoliyi çok merak ediyorum. Havuç denemiştim, zaten basit bir şey ama lezzet kattı.
  • Etlerin temizliği zorlaştırmasını engellemek adına altına özel kağıt yerleştiriyorum. Makineye atmazsanız temizlemesi 5 dk bile sürmüyor.
  • Vaktiniz darsa iki ana öğünü, iki bölmeyi kullanarak rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hatta üçüncü bölmeye de sebzelerinizi koyarsınız. Daha ne olsun :)

Fakir Tolero buharlı pişirici kullanıyorum, kullanımı çok basit ve bi o kadar lezzetli ürünler pişiriyor. Pilav yapma konusuna gelince buharlı pişiricide pilav yapabilmek için gözlerinden pirinç taneleri düşeceğinden ısıya dayanıklı saklama kabı kullanmanız gerekiyor.pirinleri yıkayıp saklama kabına koyduktan sonra içerisinde miktarına göre su koymanız kafi, daha sonra dakikasını ayarlamanız yetecektir.ben tavuğuda pilavıda brokoliyide 30 dk ya ayarlıyorum 3 ü aynı anca pişmiş oluyor ve tatları mükemmel, ürünün görseli aşağıdaki gibidir. ancak şuan çok pahalı ben 150 TL ye almıştım

http://urun.n11.com/buharli-pisiric...gclid=CNaxyM-xrdACFZMK0wodfM0AHw&gclsrc=aw.ds

Back
Yukarı