sivasli dedi:
haklisin karasan.ayrica yorumlarin icin sagol,,,ama dedigin gibi trisepslerim fena olmamakla birlikte biseps gibi iyi gelismiyolar.senin önerecegin biseyler varmi..trisepsi ben gögüs antremanindan sonra yapiyorum.
Triceps konusunda maalesef bende sorunluyum hem güç olarak hemde hacim yönünden.
Bu konuda en temel öneri, zayıf tricepsleri göğüs ile aynı gün çalıştırmamak, göğüs idmanı sırasında ağır presslerle yorulan triceplerin sıra kendi hareketlerine geldiğinde pek bir enerjilerinin ve gelişim potansiyellerinin kalmadığı söylenir.
Biceplerin zayıf olsa, bir günü sadece kola ayırmanı önerirdim ama bence bu senin için gereksiz.
Tricepleri sırt ile, bicepleride göğüs ile çalışabilirsin.
Yani itici kas ile çekici kası birleştirmiş olursun, bu sayede önceki vücut bölgesinin yorgunluğundan etkilenmemiş olurlar.
Aklıma gelen bir diğer şey ise, triceps çalıştırırken, triceps hareketin yarısından sonra kasılmaya ve ağırlığı üzerine çekmeye başlıyor, mesela makarada aşağı bastırış yaparken, tutamaç bacağımıza değdiğinde yolun yarısına kadar yük tricepste, sonra ise yük azalıyor.
Bundan hareketle, çok ağır kilolarla yarım tekrarlar yapılarak kas şaşırtılıp büyümeye zorlanabilir.
Aynı şey dips içinde geçerli, tamamen aşağı inmek yerine, tepe ile yarı yol arasına yoğunlaşılabilir.
Bence triceps gerçekten ağır kilo isteyen bir kas, ağır basabilmek için kısmi tekrarlardan yararlanmayı düşünüyorum ben, ne dersin?