bu makro dağılımı kas geliştirmek için iyimi?

merhaba arkadaşlar bu konuda pek bilgili değilim bu yüzden size sormak istedim bu makro dağılımı iyi midir değilse nasıl olmalı
1800 kcal
93gr yağ
108 gr karbonhidrat
132 gr protein

Acaba bu diyette Kas kütlem erirmi veya yağ yakımı olurmu
Kilo:98
Boy:176
Bmr:2179.8

Diyetteki Toplam Besin Değerleri
Kcal : 1600 Kcal
Karbonhidrat:172.48
Protein:121
Yağ:54.4

1800 kalori için:
225-270 g karbonhidrat,
50-66 g yağ,
90-110 g protein
Bu aralıklarda tutup kaloriyi tamamlarsan dengeli olacaktır.
Yardım Edermisin
Acaba bu diyette Kas kütlem erir mi Proteini veya Karbonhidratı arttırmalı mıyım ? Normalde futbolla uğraşıyorum ama belli bir arada baya kilo aldım şimdi futbol+ fitness ile uğraşıyorum acaba bu diyette kasımı koruyup yağdan kilo verebilirmiyim
Kilo:97

Kcal : 1900 Kcal
Karbonhidrat:201 gr
Protein:150 gr
Yağ:54 gr

Hedef : 80 kilo 2 ayda

Bu kadar düşük yağ oranı ve yüksek karbonhidrat ancak testosteron u düşürür. Kas yapacam derken bel yağlarınız (simit) erimez hatta dahada büyüyebilir. Boy uzaması azalabilir.
Testosteron döngüsünün sekteye uğraması için yağ yüzdesinin %20 nin(bazı kaynaklara göre %15 in altına düşmesi gerekiyor). Bu yüzdelerde bahsettiğiniz durum gerçekleşmez. Ayrıca yüksek karbonhidrat dediğiniz %42, ki %42 spor yapan biri için düşük bir rakam.

Yardım Edermisin
Acaba bu diyette Kas kütlem erir mi Proteini veya Karbonhidratı arttırmalı mıyım ? Normalde futbolla uğraşıyorum ama belli bir arada baya kilo aldım şimdi futbol+ fitness ile uğraşıyorum acaba bu diyette kasımı koruyup yağdan kilo verebilirmiyim
Kilo:97

Kcal : 1900 Kcal
Karbonhidrat:201 gr
Protein:150 gr
Yağ:54 gr

Hedef : 80 kilo 2 ayda
2 ayda o kadar ağırlık kaybı sağlıklı olmaz. Alman gereken kaloriden 500 kalori düşürülerek ağırlık kaybı sağlanmalı. Persentil bakarak enerjini detaylı hesaplamak gerekiyor, şuan yapamıyorum. Ancak kalori az görünüyor. 2000 nin altına düşmemeli diye düşünüyorum. Makro dağılımlarında protein yüksek, karbonhidrat ve yağ nispeten az. Kalori artarsa yağ ve karbonhidrat artmalı

O kadar karbonhidrat düzensiz şekilde alınırsa insülin direnci bile oluştur, kaldıki 1000kcal karbonhidratı vücut nasıl bir antrenmanla yakacak, bunun çoğu yağ olarak depolanır ve gece uyku dışında vücut yağ yakmaz.

1000kcal karbonhidrat çok tehlikeli bir miktar, bunu söylerken Gi den, insülin mekanizmasından bahsetmeniz gerekir. Aksi halde bu diyeti uygulayacak kişi kas yaparken yağ oranını düşüremeyecek.

O kadar karbonhidrat düzensiz şekilde alınırsa insülin direnci bile oluştur, kaldıki 1000kcal karbonhidratı vücut nasıl bir antrenmanla yakacak, bunun çoğu yağ olarak depolanır ve gece uyku dışında vücut yağ yakmaz.

1000kcal karbonhidrat çok tehlikeli bir miktar, bunu söylerken Gi den, insülin mekanizmasından bahsetmeniz gerekir. Aksi halde bu diyeti uygulayacak kişi kas yaparken yağ oranını düşüremeyecek.
1000 kalorilik karbonhidrat mı insülin direnci oluşturur? 5000-6000 kalori alan dayanıklılık sporcularına 3000-4000 kalori sadece karbonhidratlardan veriliyor ancak yağ oranları düşük ve insülin dirençleri yok. Bu nasıl oluyor peki?
1000 kalori karbonhidrat çok tehlikeli demişsin, söylemine kaynak gösterebilir misin?

1800 kalori için:
225-270 g karbonhidrat,
50-66 g yağ,
90-110 g protein
Bu aralıklarda tutup kaloriyi tamamlarsan dengeli olacaktır.

Bu miktar için kaynak göstermenizi ve detaylandırmadıkça bu miktarın insanları yanlışa yönlendirdiğini söylüyorum.

1000 kcal karbonhidratı vücut yağa çevirmeden nasıl işleyecek bana açıklarsanız daha mantıklı olur. Hangi öğünde nasıl yemeli, antrenman öncesi ne kadar alacak, antrenman sonrası ne kadar alacak. Bunları söylemeden 1000kcal karbonhidrat demek insanlarda insülin direnci ekstra bel yağları oluşturur.

Kısacası yüksek karbonhidrat= İnsülin direnci ve bel bölgesi yağları, kas inşasıyla birlikte yağ depolama
Yüksek yağ ve protein = Yüksek testosteron ve büyüme hormonu, ince bel bölgesi ve yağsız kas inşası.

Bu miktar için kaynak göstermenizi ve detaylandırmadıkça bu miktarın insanları yanlışa yönlendirdiğini söylüyorum.

1000 kcal karbonhidratı vücut yağa çevirmeden nasıl işleyecek bana açıklarsanız daha mantıklı olur. Hangi öğünde nasıl yemeli, antrenman öncesi ne kadar alacak, antrenman sonrası ne kadar alacak. Bunları söylemeden 1000kcal karbonhidrat demek insanlarda insülin direnci ekstra bel yağları oluşturur.

Kısacası yüksek karbonhidrat= İnsülin direnci ve bel bölgesi yağları, kas inşasıyla birlikte yağ depolama
Yüksek yağ ve protein = Yüksek testosteron ve büyüme hormonu, ince bel bölgesi ve yağsız kas inşası.

image.jpeg

Vücutgeliştiricilerin karbonhidrat gereksinmesinin kg başına 5-6g olduğunu, enerji ihtiyacının %55-60 ının karbonhidratlardan gelmesi gerektiğini belirten çalışma.
Link: https://www.utoledo.edu/med/depts/medicine/endocrinology/pdfs/macronutrient_considerations_f.pdf

image.jpeg

Vücutgeliştirme sporcularının beslenmeleriyle ilgili yayınlanan bir derleme. Enerjinin yağdan gelen oranı %15-30 olmalıdır diyor.
Link: https://www.researchgate.net/profil...preparation-Nutrition-and-supplementation.pdf

image.jpeg

Bir sporcu beslenmesi profesörünün Sağlık Bakanlığı adına hazırladığı rehber.
Sporcuların karbonhidrat gereksiniminin %70 e kadar çıkabileceğini söylüyor.
Link: http://diyabet.gov.tr/content/files/yayinlar/kitaplar/beslenme_bilgi_serisi_1/a3.pdf

image.jpeg

2016 yılında en büyük sporcu beslenmesi örgütü olarak adlandırılan, ACSM nin yayınladığı rehbere göre düşük düzeyde aktiviteye sahip sporcuların karbonhidrat gereksinmesi 3-5 g/kg. ACSM kg başına 12 grama çıkabileceğini söylüyor ve ekliyor. Şu anki güncel veriler yüksek yağlı diyetlerin yüksek karbonhidrattan daha üstün olmadığını göstermiştir diye.

Link: http://www.eatrightpro.org/~/media/...rs/position papers/nutritionathleticperf.ashx[DOUBLEPOST=1501678531][/DOUBLEPOST]Ulaşabilmen için linki olan yayınlar ekledim. Senden de, diyetin %40-50 sinin karbonhidratlarda gelmesinin insülin direncine sebep olduğu ile ilgili yayınlar bekliyorum.

3-6 öğün beslenme zaten insülin direnci için yeterli, attığın yazılar muhtemelen beslenme piramidinin en altına ekmek, makarna, pirinç koyan kişilerin yazıları. Yıllarca bu beslenme düzeniyle zaten şeker vs hastalıklar grip gibi herkeste çıkmaya başladı.
Ayrıca hala gerekli parantezi açmamışsın, 250 gr. karbonhidratı yağlanmadan nasıl almalı demiştim.

Buradaki insanların çoğu müsabık değil yağ yakıp fit gözükmek isteyen insanlar, maraton koşucuları vs nin zaten bizimle zerre alakası yok görünüş olarak bile.

Kardeşim ekmek makarna pirinç yiyerek fitness başarısı elde eden yok, yağ ve proteini kısma, karbonhidratı daha çok haşlanmamış sebzelerden ve meyvelerden al.
Bu vücudumun sırrı pilav ve makarnada saklı diyen birini duyamazsın.
Milletle eğleniyorsun galiba. Şu söylediğine kendin inanıyor musun :)[DOUBLEPOST=1501777065][/DOUBLEPOST]
şimdi ben ne yapmalıyım çok kararsız kaldım clean bulk yapıyorum ve karbonhidratı azaltmalımıyım yani 120 grm yoksa artırmalımıyım 250 grm
Karbonhidratı azaltmamalısın. Yukarıda verdiğim kaynakların hepsinde karbonhidrat yüksektir.
Amatör veya profesyonel farketmez, sporcu için kasların ana yakıtı karbonhidrattır. Olimpik sporculardan, mr. Olympia olmuş sporculara kadar açıp bakarsan çoğunun diyetini karbonidratın oluşturduğunu rahatlıkla görürsün.

Back
Yukarı