Öncelikle gainer kullandığın için bulk yaptıgını sayıyorum. Ben de neredeyse 12 ay clean bulk yapan bir ektomorfum sene içinde vucut kg'mım x 4 ile 6 arasında degisen karb,1,5 ile 3e yaklasan bir miktar arasında da protein alıyorum. Bunu örnek olarak verdim ama 65 kilo isen min 65x4=260 gram karb alman gerekli diye düşünüyorum mesela. Daha da detaylı olarak forumun beslenme bölümünde her şeye ulaşabilirsin zaten. Onun dısında benim kilo almak icin denediğim ve verim aldıgım bi taktik hedef belirleme. Atıyorum suan 65 kiloyum 4 hafta sonunda 68 olmak istiyorsam kalori hesabımı 68 kiloya göre hesaplıyorum. Bir diger ve genel olarak en verimli yontem ise gunluk kalori ihtiyacını kademe kademe arttırmak 2500 ise 2800 yapmak ve bu kaloride kilo alamadıgını hissedince 3000 sonra 3200 gibi yukarılara cekmek. Kalori hesabını kolaylastırmak icin myfitnesspal veya fatsecret uygulamalarını kullanabilirsin. Ben uzun bir süredir fatsecret kullanıyodum ama 3 aydır mtfitnesspal'a gectim yediklerini girerek o gün kac gram ne aldıgını görebiliyorsun. Hatta senin hedefine göre bir planlama da yapıyor bu uygulamalar. Umarım acıklayıcı olabilmişimdir