bu hareketler cardio mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gagkoo89
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
antremanım normal ağırlık antremanından sonra yapmak istiyorum bu hareketleri mesala göğüs ve arkakolu çalıştırdıktan sonra bu hareketleri yapsam cardio olarak sayılırmı onu demek istiyorum

spor hocaları her zaman cardio ve body'nin ayrı günler yapılmasını tembihler. Fakat vücudunuzdaki karbonhidratı tüketmeyecek derecede bir antreman yapıyorsanız bunu yapmanızın sakınca olmadığını söyleyebilirim. Bu kişisel fikrimdir.

Cardio = Cardiovascular demek, yani kalp kasını çalıştıran egzersizler cardio egzersizleri sayılır. Kalp kasını çalıştırmak diğer kaslardan biraz farklıdır çünkü işlevi diğer kaslardan farklıdır. Kalp kasını çalıştırmak için normal kalp ritm seviyesinden 70-90bpm'den 160bpm ve üzeri bir seviyede çalıştırmak gerek. Ağırlık egzersizleri genellikle yeterli değildir cardio kası için, onun için örnek cardio egzersizleri olarak:

- Koşu
- İp Atlama
- Bisiklet Sürme
- Elyptical Makine

Eğer kalp ritmini 160bpm'in üzerine bir egzersiz çıkarabiliyorsa o cardio egzersizidir ;)

ÇOK Sağol

Cardio = Cardiovascular demek, yani kalp kasını çalıştıran egzersizler cardio egzersizleri sayılır. Kalp kasını çalıştırmak diğer kaslardan biraz farklıdır çünkü işlevi diğer kaslardan farklıdır. Kalp kasını çalıştırmak için normal kalp ritm seviyesinden 70-90bpm'den 160bpm ve üzeri bir seviyede çalıştırmak gerek. Ağırlık egzersizleri genellikle yeterli değildir cardio kası için, onun için örnek cardio egzersizleri olarak:

- Koşu
- İp Atlama
- Bisiklet Sürme
- Elyptical Makine

Eğer kalp ritmini 160bpm'in üzerine bir egzersiz çıkarabiliyorsa o cardio egzersizidir ;)

Çok teşekkürler ya.. Bu forumda bu soruma senın sayende cvp buldum.. Ben bu konularda pek malumattar değilim ve yağ yakamıyorum.. Özellikle GÖBEK ve BEL çevremde çok yağ var.. Forumda devamlı cardio cardio yazılıp çiziliyor ama kimse cardio'nun ne olduğunu açıklamıyordu.. Çok sağol Arkadaş :)

Back
Yukarı