Bu antreman kombinasyonlarıyla alakalı düşünceleriniz

pashacan

Üye
merhaba arkadaşlar bugüne kadar genelde haftada 4 ağırlık antremanı yaparak

kombinasyonlarım
göğüs - biceps
omuz - triceps
kanat - bacak
- alt göğüs - triceps biceps super set kombinasyon
şeklinde idi.

bu hafta şu şekilde bi kombinasyona başladım,

göğüs - biceps
bacak - omuz
kanat - triceps
alt göğüs - bi-triceps super set

kasları şaşırtmak açısından iyi olacaktır diye düşünürken
kombinasyonumda hatalı yerler var mıdır sizce?

şimdiden teşekkürler

gögüs
bacak-omuz
biceps-triceps
altgögüs-sırt
gögüs bölgende problemin oldugunu düşünerek böyle bişey yaptın sanırım.kol antremanını birlikte yapanlarda daha cok verim aldıgını gördüm.bunuda degerlendirebilirsin

Göğüs - Trizeps
Bacak - Omuz
Kanat - Bizeps zıt kaslar aynı gün içerisinde çalıştırılırsa daha iyi gelişir diye bir yerde görmüştüm.trizeps yaparken kanatların satten çalışıyor ondan dolayı olabilir ama yanlışda olabilir düşüncem..

Bence Göğüs çalışırken alt üst göğüsü hepsine birden girmelisin ayırmamalısın

1. Göğüs + Önkol
2. Omuz + Arka bacak
3. Kanat + Arka Kol
4. Ön Bacak

ben göğüs-biceps-triceps antremanını aynı gün yapıyorum..

bench press yaparken zaten triceps de ciddi biçimde çalışıyor, o yüzden bir de onun için ayrı bir gün yaparak zorlamak istemiyorum. aynı gün triceps hareketlerine çalışıyorum...bench press yaptıktan sonra tabii, zira bana göre bench press hareketiyle birlikte triceps de ısınmış oluyor.

pek çok harekette aslında ana kas ile birlikte başka kaslar da çalışıyor, mesela dumbell curl yaparken göğüs kaslarının şiştiğini görüyorum. o yüzden bu tip ayrıntılara dikkat ediyorum...

gögüs
bacak-omuz
biceps-triceps
altgögüs-sırt
gögüs bölgende problemin oldugunu düşünerek böyle bişey yaptın sanırım.kol antremanını birlikte yapanlarda daha cok verim aldıgını gördüm.bunuda degerlendirebilirsin

göğüs problemde özellikle üst göğüs nispeten gözüme batan sorunlar var muhakkak ama bu antremanı buna çözüm üretsin diye almadım sanıyorum özellikle buna care olarak düsünülmedi .
ilk gün sırf göğüs olarak yazmışsın sanıyorum
tek adeleye bildim bileli sıcak bakmam ama denenebilir belkide
teşekkürler

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:45 ----------

ben göğüs-biceps-triceps antremanını aynı gün yapıyorum..

bench press yaparken zaten triceps de ciddi biçimde çalışıyor, o yüzden bir de onun için ayrı bir gün yaparak zorlamak istemiyorum. aynı gün triceps hareketlerine çalışıyorum...bench press yaptıktan sonra tabii, zira bana göre bench press hareketiyle birlikte triceps de ısınmış oluyor.

pek çok harekette aslında ana kas ile birlikte başka kaslar da çalışıyor, mesela dumbell curl yaparken göğüs kaslarının şiştiğini görüyorum. o yüzden bu tip ayrıntılara dikkat ediyorum...
tavsiyeler için teşekkürler ama bu konuda ben tam tersi düşünüyorum
şöyle ki ;
göğüs çalışırken omuz ve triceps oldukca güc sarfediyo dolayısıyla yoruluyo bu yorulma kasın ısınmasından fazla bi durum bana kalırsa
sende kabul edersinki bu aşamadaki yorgunluk bizim özellikle triceps yaptığımız antreman sırasındaki güc sarfedişimiz ve yorgunluğumuzun yanına yaklaşamaz dpolayısıyla
o bölgede beni yıpratmayan yormayan bi adele grubunun arkasından nispeten daha aaz yorulmus ve yıpranmıs bi triceps ile triceps antremanına gircek olmam daha sert bi antreman cıkarıcam demektir dye düsünüyorum

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:53 ----------

Bence Göğüs çalışırken alt üst göğüsü hepsine birden girmelisin ayırmamalısın

1. Göğüs + Önkol
2. Omuz + Arka bacak
3. Kanat + Arka Kol
4. Ön Bacak

rutin göğüs programında zaten bench press arkasından üst göğüs adına incline bench press yapıyosun bu bile bench in arkasından %30 daha düsük kuvetle basmanı sağlarken 3 bölge press arkasından 3 bölge fly yapmaya bünyemin pek dayanacağını sanmıyorum =)

dayanabilip bomba antreman yapabilseydim evet belki faydalı olabilirdi

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:04 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:58 ----------

Göğüs - Trizeps
Bacak - Omuz
Kanat - Bizeps zıt kaslar aynı gün içerisinde çalıştırılırsa daha iyi gelişir diye bir yerde görmüştüm.trizeps yaparken kanatların satten çalışıyor ondan dolayı olabilir ama yanlışda olabilir düşüncem..
triceps yaparken nasıl kanat çalıştırabiliyosun ?
pek anlayamadım

Yok kanat çalıştırıyorsun demedim Kanatta bir yandan azda olsa etkin oluyor..Bu harekette kanatlarda çalışıyor gibime geliyor benm yanlış olabilir kusura bakma ama zıt kasların aynı gün içerisinde çalışırsan daha iyi verim alABİLİRSİN.

TRICEPS PARALEL BAR DIPS

Son düzenleme:
flexorun omuz-bacak aynı gün çalışanların omuriliğinde sorun olduğunu(sanırım disk kaymasıydı) söylediği bi yazısını hatırlıyorum yanlışsam düzeltiniz

Yok kanat çalıştırıyorsun demedim Kanatta bir yandan azda olsa etkin oluyor..Bu harekette kanatlarda çalışıyor gibime geliyor benm yanlış olabilir kusura bakma ama zıt kasların aynı gün içerisinde çalışırsan daha iyi verim alABİLİRSİN.

TRICEPS PARALEL BAR DIPS
eğer çalışırken dikkat edecek olursan
kanat çalıştığımız tüm hareketleri çekerek yaparız kendimize çekeriz ittirmeyiz
göğüs ve triceps kaslarında ise karşı koymak ittirmek esasına dayanan hareketler yapılır yani press hareketleri
örnekse; alna triceps, bench press
dolayısıyla triceps calısırken hiçbir şekilde kanat etkilendiğini düşünmüyorum
çok ince ayrıntısına bakarsan tüm vücut etkileniyodur bi miktar ama prensipte etkilenmesi mümkün değil bence..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:21 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:59 ----------

flexorun omuz-bacak aynı gün çalışanların omuriliğinde sorun olduğunu(sanırım disk kaymasıydı) söylediği bi yazısını hatırlıyorum yanlışsam düzeltiniz
anlayamadım omuz bacağı aynı gün yapınca omur ilikte sorun mu cıkabiliyomus?zararı war yani omuriliğe?

Yok disk kayması sorunu olanlar için herhalde o yasak veya zararlı galiba anlamadıgım kadarıyla :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:09 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:56 ----------

eğer çalışırken dikkat edecek olursan
kanat çalıştığımız tüm hareketleri çekerek yaparız kendimize çekeriz ittirmeyiz
göğüs ve triceps kaslarında ise karşı koymak ittirmek esasına dayanan hareketler yapılır yani press hareketleri
örnekse; alna triceps, bench press
dolayısıyla triceps calısırken hiçbir şekilde kanat etkilendiğini düşünmüyorum
çok ince ayrıntısına bakarsan tüm vücut etkileniyodur bi miktar ama prensipte etkilenmesi mümkün değil bence..

Tamam hatamı düzelttiğin için teşekkür ederim..Öğrenmiş oldum bende :] thums:

Yok disk kayması sorunu olanlar için herhalde o yasak veya zararlı galiba anlamadıgım kadarıyla :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:09 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:56 ----------

Tamam hatamı düzelttiğin için teşekkür ederim..Öğrenmiş oldum bende :] thums:

estafurullah thums:

sanırım yapmaya çalıştığın şey, haftanın farklı günleri göğsün farklı bölgelerini vurmak, bu benim birçok ileri seviyedeki sporcuda gördüğüm bir sistem, fakat bu kombine sistemde beslenmenin hat safhada olması lazım, recovery mutlak surette ne yapıp edilip hızlandırılmalı...

Back
Yukarı