Cagataykaann
Üye
Buğday glüteni hakkında çok bi bilgim yok ama acaba buğday glüteni alıp bcaa takviyesiyle çok iyi iş görmez mi hem fiyatı da ucuz kilosu yaklaşık 10 tl
migrosta görmüştüm yulaf ezmesi ve kahvaltılık gevreklerin olduğu reyondaarkadaşlar peki bu ürünü nasıl nerden alırız
ben kuru üzüm ve süt karıştırıyorum alıştım tadına artıkLor yulaf ezmesi muz süt karıştırıp shake yapıyorum neredeyse her gün ama tek başına tadı kötü geliyor
Kısaca Yalan Yanlış Herşeye İnanma Arkadaş Astım Veya Alerji Yoksa Sıkıntı Olmaz Diyor Fakat Sindirimlede Alakası Varmış Demekki, Sen Alerjim,Astım'ım Yok Diye Kullanmaya Başlasaydın ALLAH Korusun Gluteni Sindiremiyor Olsaydın Başına İş Alırdın, İlk Başta Dediğim Gibi Doktora Danış..Kalbimde ufak bi problem var o da spor la filan alakalı değil saadece yüksek ateşle alakalı başka da rahatsızlığım yok sanırım
Ben Sana Demedimki Dostum, özçelik44 Arkadaşımıza Sordum Araştıran Oymuş.Yarın bilgisayardan atıyım linkleri tabletteyim suan ilginiz icin de tesekkür ederim
bende biliyorum bunları ama duyarlılığı olmayan kişiye zarar vermez çünkü kullanan arkadaşlarımda var yıllardır bir sağlık problemi görülmedi bununla ilgili vejeteryan olduğu için glüten veya soya proteini gibi kaynaklara yöneldi . ayrıca beslnme sıkıntısı olmayan kişi için o kadar protein kaynakları dururkende buna yönelmek gereksiz.ayrıca terbiyesizlik de yapma yalan yanlış diyerek senin fikrin sana kalsın bir şey bilmesem burda arkadaşa laf olsun diye de bilgi veya yanlış yönlendirme yapmam zaten.Bende Biliyorum Ekmeklerde Olan Glutenden Bahsettiğimizi Fakat, Günde Ekmeğin İçinde Yediğimiz Oranla, Sadece Gluten'in Alınıp Yenilmesini Bir Tutamayız Herşeyin Fazlası Zararlı Olduğu Gibi Bununda Zararları Olacaktır Az Veya Çok Onu Ben Bilemem,
-Araştırdığın Kaynakları Verirsen Bizde Bilgi Edinirsek Güzel Olur.[DOUBLEPOST=1450988522][/DOUBLEPOST]Evet Araştırdım Ve Çoğu Sitede Aynıları Yazıyordu Bende Bir Siteninkini Burada Paylaşmak İstedim;
-ÖZETLEMEK GEREKİRSE ÖNCE SİNDİRİM SİSTEMİNİN GLUTENİ SİNDİRİP SİNDİREMEDİĞİNE BAKMAN GEREKİYOR(Tam Bilmiyorum Fakat Diyetisyenlerin Yaptığı Testler Sonucu Sindirip Sindiremediğin Ortaya Çıkar).. Devamını Aşagıdan Okuyunuz,
Çoğu insan gluteni normal sindirim yoluyla sindirebilmektedir. Ancak bazı insanlar gluteni sindiremez ve bu insanlarda alerjik bazı durumlar ortaya çıkar bu hastalığa çölyak hastalığı denilmektedir. Gluten bir seri farklı protein gurubu içeren karma bir sistemdir. Bu proteinler iki gurup olarak sınıflandırılır. Bunlar prolaminler ve glutelinlerdir. Prolaminler içerisinde bulunan gliadin çölyak hastalığının ve glüten hassasiyetine yol açan en önemli proteindir. Çölyak hastalarının kanında bu proteine karşı antikor oluşturulur.
Çölyak hastalığına sahip kişiler gluten içeren bir besin tükettiklerinde ince bağırsaklarında deformasyonlar meydana gelir. İnce bağırsakların içinde yer alan ve emilimi sağlayan küçük parmak benzeri villi denilen yapılar kaybolur. Sindirilen gıdalardan besin öğeleri bu villi denilen yapılar sayesinde kana geçer. Villiler kaybolunca insan tükettiği besinlerin besin öğelerinden faydalanamaz. Çölyak hastalığı bebeklik döneminde ilk tahıllı madde tüketimi ile görülebileceği gibi hayatın sonraki bir evresinde de gelişebilir. Glutene duyarlılık şu semptomlarla kendini belli edebilir; dışkıda yağ görünmesi, kansızlık, kolay kemik kırılmaları, kilo kaybı, kronik yorgunluk, vitaminsizlikten doğa bilecek komplikasyonlar, karın ağrısı, ishal, kabızlık, deride karıncalanma hissi, deride renk değişikliği.
Gluten hassasiyeti yani çölyak hastalığı herhangi bir tedaviyle iyileştirilemez. Bu hastalıkla baş etmenin en etkili yolu glutensiz diyete uymaktır. Bu da buğday, arpa, çavdar gibi bazı tahıllardan kaçınmak demektir.
http://www.zararlar.com/glutenin-zararlari.html