Boyun kasi antrenmani

Arkadaşlar uzun zamandır merak ettiğim bir konu var , boyun için gerekli hareketleri öğrendim şimdi sorun şu ki boyun çalıştırılırken kaç kg ile başlanmalı kaç tekrar idealdir , kaç set yapılmalıdır , şimdiden teşekkürler

bariz bir ideal belirlemek zor elbet ama yeni başlayanlar için çok hafif kilolarla çalışmak idealdir, misal 2-3 kg çoğu hareket için yeterlidir. bence bu kas grubunda dikkat edilmesi gereken her tekrarın nizami olmasıdır, bu bakıma 10-12 civarı tekrar sayıları tercih edilebilir. boynu 4 yönden 2 şer setle çalıştırabilirsiniz. mesela boynun sol kısmını çalıştırdıktan hemen sonra sağı yaparsınız, 30 sn dinlenip aynısını tekrarlarsınız yaklaşık 2 dk da 1. kısım tamamlanır, sonrasında ön-arka şeklinde de 2 dk çalışıp toplamda 4-5 dk da çalışmayı tamamlayabilirsiniz.

bu arada boyun çalışmasını trapezlerin olduğu günde yapılmasını öneririm. 10 günde 1 gibi bir şekilde yapmak yeterli olacaktır.

yorumlarınız için sağolun , boyun antrenmanını zaten 2 set olarak yapıyordum ve r10 un dediği gibi trapez çalıştığım günler yapmaya gayret ediyorum, biraz büyük bi kafaya sahibim ama boynum ince olduğundan kötü bir görünüm oluşturuyor tahmin edeceğiniz üzere , bu yüzdende dengelemek için boynuma biraz hacim kazandırmak istedim , bu konuyuda o yüzden açmıştım , tekrar teşekkür ederim

Ben boyun çalışma aparatı aldım onla çalıştırıyorum boynumu. (İstanbuldakiler maltepedeki do-smaiden alabilir 35tl) Yatağa karın üstü uzanıp kafamı uçtan sarkıtıyorum kafamı kaldırarak arkadaki boyun kaslarını çalıştırıyorum 10kg ile. 5kg ile de sırtüstü yatıp ön taraftaki boyun kaslarımı çalıştırıyorum 10x3 şeklinde. Son sette de 30sn statik bekleme yapıorum sağlam yakıyo.

neck harnes bendede var yaklaşık 3 haftadır çaışıyorum ve hareket sırasında sonlarda yaptığım bir harekettir ve bence arka boyun kası için en etkilisi

Back
Yukarı