facelessman
Üye
Hastasın
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
bilinçsizliğimin kurbanı oldum 16-17 yaşlarındayken vücut geliştirmeye başladım ama kesintisiz devam etmedim 2-3 ay kesintisiz gidiyordum gerisi gelmiyordu ama yine de squat leg press olsun standing barbell curl olsun barbell row olsun bu hareketleri yapıyordum ve bu yüzden boyum kısa kaldı bizim ailede erkekler genelde 1.88-1.90 civarıdır ben 1.84'te kaldım birde 19 yaşında 1 ay boyunca protein tozu+kreatin kullanmıştım bu da büyük bir hataydı şimdi anlıyorum ve kendimi o kadar yanlış hissediyorum ki hani 300 spartalı filminde bozuk çıkınca atılan bebekler gibi hissediyorum kendimi 21 yaştan sonra boy uzamaz zaten istediğin hareketi yap diyeceksiniz ama bu bende kabus oldu geceleri uyuyamıyorum resmen bunu düşünmekten, her gün 50-60 defa zıplıyorum belki 1cm o da olmadı 0.5cm uzarım diye
kız kardeşim 1.80cm boyunda düşünsenize ben 1.84 yani şöyle 1.90 olsaydım oran normal olurdu ama 1.84'e 1.80 yani erkek olsa tamam ama kız bu da benim kısa kaldığımı gösteriyor şu an 1.90 olabilmek için neleri feda etmezdim okulumu bırakıp karın tokluğuna bir kuru ekmek karşılığı çalışmayı kabul ederim yeter ki 1.90'lık yeterli bir abi olabileyim beraber bir düğüne gidiyoruz diyelim topuklu giyiyor 1.85-86 filan oluyor ben de ayakkabı giyince o civarda oluyorum aynı boyda oluyoruz şu işe bakar mısınız abi-kız kardeş aynı boyda olacak iş mi ne yapacağımı şaşırdım şimdi 22-23'e kadar zıplamaya devam etmeyi düşünüyorum o zamana kadar uzama olabilir diyorlar ama şimdiden uzama ameliyatlarını filan araştırmaya başladım böyle bir illeti allah düşmanımın başına vermesin ben anlamıyorum ne günah işledim de bunlar başıma geldi, ben ne günah işledim de allah bana bu akılsız kafayı layık gördü ben niye bu kadar aptalım geleceğimi hayatımı kararttım hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim zaman zaman intihar etmeyi de düşünüyorum ama korkuyorum açıkçası fakat boyum aynı kalırsa başka çarem kalmayacak gibi görünüyor
en azından bana boy uzamasına negatif etki eden hareketleri söyleyin onlardan kaçınayım mesela yukarda birkaç tanesini saydım zaten squat deadlift barbell row standing barbell curll falan bunları biliyorum bir de shoulder press hareketleri var onların da yapılmaması lazımmış peki bunlar yoksa omzu nasıl çalışayım mesela ayakta yana açış eğilerek yana açış ve ayakta öne açış yapıyordum ben omuzlar için ama görünen o ki bunlar da omurgaya yük bindiriyor uzamayı engelliyor bunları yapmasam neleri yapabilirim bu konuda gerçekten acil bilgiye ihtiyacım var okuduğunuz için teşekkür ederim
facelessman ve jimmybrown da hastasın demiş deli demiş psikoloğa git bize dediklerini ona anlat dediler bugün gittim aynen anlattım rahat 15-20dk anlattım bana dediği şey "bunlar senin kafanda kurduğun şeyler gerçekçiliği yok kuruntu yapıyorsun" gibi bir şeydi daha çok konuştu tabi ama özeti bu bazı tavsiyeler verdi 2 hafta sonra tekrar kontrole gelmemi söyledi o zamanki duruma göre ilaç tedavisi olur veya olmaz dedi peki benden kaynaklanmıyorsa nerden kaynaklanıyor bu neden ben lanetliyim kendimi bildim bileli bir defa takdir eden aferin diyen çıkmadı yahu bir insanın her şeyi mi yanlış olur lise giriş sınavında türkiye derecesi yapmıştım fen lisesine girmiştim o zaman izmir fen lisesini kazanamadım diye kızmıştı annem babam akrabalarım sonra lisede basketbol futbol vs. gibi sporlarla çok alakam olmadığı için (masa tenisi oynuyordum) bana asosyal, yabani demeye başladılar dışarıya bile böyle anlatıyorlardı kulak misafiri oluyordum masa tenisim profesyonel olmasa da ilçede derecelerim vardı tabi ilçede olursun önemli olan türkiye şampiyonu olmak diye diye o hevesimi de söndürdüler zaten lise sonda bıraktım masa tenisi onda da ayrı bir olay oldu zaten bir başarın yoktu bırakman iyi oldu vs. gibi şeylerle günlerce başımı yediler üniversite sınavında çalıştım çabaladım sayısalda ilk 1500'e girdim ben sevinçten ne yapacağımı şaşırmışım heyecanla bekliyorum babamı o da haberi almış eve bir geldi "tebrikler oğlum" dedi kuru kuru yüzüme bile bakmadı o an birinin gelip kafama sıkmasını tercih ederdim sonradan yine konuşurlarken araya sokuşturdular neymiş benim sınıf arkadaşım ilk 100'e girip üstün başarı bursu mu ne kazanmış gittiği bölümü filan söylediler neyse şimdi üniversiteyi bitirmeme az kaldı geçen yaza kadar hep eve giderdim tatillerde her ne kadar benim için hakim karşısına çıkmak gibi olsa da baba ocağı annem akrabalar özlüyordum ama her gidişimde babam boyumu ölçer en son 1.84 çıkmıştı 20 yaşında "büyümen durdu artık tüh keşke 1.88-1.90 olsaydı ben öyle hayal etmiştim neyse filan gibi şeyler söyledi en son zaten öncekilerde de "boyunun uzaması kısalıyor yakında durur" falan derdi bu sefer de ikide bir bilmem bir akrabamızın oğlu (yaşıtım) görmeyeli büyümüş 1.95 mi ne olmuş spora gidiyormuş kalıplıymış benim gibi kemikleri çocuk gibi değilmiş (ektomorfum) vs vs. yeter artık ben ne yapayım belki bir ton şey anlattım ama patladım artık ya üvey evlatım ya da lanetlendim doğarken bir doğru tarafım yok amcamın çocuğu oldu küçük onu seviyorum 7 aylık mı ne konuşuyor çocuğu elime alıyorum başlıyorlar bak sen 8 aylıkken başladın konuşmaya ama bu 7 aylıkken senden zeki olacak vs. bu da şimdi aklıma geldi son örnek yok yani benim gibi pislik biri ölse daha iyi olur galiba ya da yabancı dilimi geliştirip yurt dışına kaçacağım hem belki orda bir boy uzatma yöntemi bulabilirim tıp daha gelişmişailendeki erkeklerin boyu 190 ve seninki 185 kaldıysa senin hatandır,yanlış.
16-17 yaşında düzensiz spora gittin boyun o yüzden kısa kaldı,yanlış.
squat,leg-press,standing barbell curl,barbell row gibi hareketleri uyguladın boyun kısa kaldı,yanlış.
1 ay protein tozu,kreatin kullandın boy uzaması durdu,yanlış.
kız kardeşinle aynı boydasın yada kısasın,olamaz böyle bir şey,utanç verici vs,yanlış.
boy uzamasını durduracak,yani büyüme bölgelerindeki plakaları kapatacak ağırlıkların ne kadar fazla ve vücudun bu agırlıklara ne kadar uzun süre maruz kalması gerektiğini biliyor musun?yada ailedeki herkes senden 5cm uzunken,senin onlardan 5cm kısa olmanın senin hatan oldugunu nasıl düşünebilirsin?burda kimse sana hasta muamelesi,deli muamelesi yapmaz durduk yere,kimsenin hakkına-haddine de degil.fakat insanlar bir gariplik görüyor ki sana psikologa gitmeni söylüyorlar.
bir psikologa gitmende fayda var...
ben bunları yaşadım çocuğuma aynı şeyi yapar mıyım hele bir o günler gelsin dünyanın en iyi babasına sahibim diyecek. bir de sağda solda kısayım deme demişsin bu konuda da dediğin gibi oldu kısayım dememiştim gerçi ama yine dayak yedimİçini döktüğün kelimelerde samimi olduğuna inanmak istiyorum, bak güzel kardeşim, değil Türkiye standartlarında, dünya standartlarında oldukça uzun bir boya sahipsin, deve kadar boyun var, önce bunu bir anla, bak kendini inandır falan demiyorum, inandıracak bir durum yok zaten olay bu. Sakın sağda solda kısayım ben deme vallahi dayak yersinmesele boy değil, ektomorfluk hiç değil, ne ektomorflar var millete taş çıkaran, azim herşeyden önemli. Şimdi bu boy pos vücut konularını at bir kenara, onlardan yana bir sıkıntın yok, kimse ailesini seçemez güzel kardeşim, öyle bir şansımız yok. Aile herşeyimizin üzerinde olması gereken kutsal bir varlık, bunda hemfikiriz, lakin bazılarımız şanslı bazılarımız şanssız doğar bu dünyaya ve affına sığınarak ruh hastası bir ailede gözünü açman senin suçun değil diyorum sana. Anlattığın başarılar az şeyler değil, kendini küçümseme, pek çok insan bunları başaramadan dünyadan göçer gider, şimdi senin yapman gereken kendi ayaklarının üzerinde durabilmeyi en kısa sürede öğrenmendir. Kafandan bu yersiz, saçma sapan düşünceleri at ve sahip olduğun onca şeyin farkına var, mutlu ol, yaşa, özgüvenin yerine gelecek elbet, sana bu duyguyu veren herşeyden, evet 'her şeyden' uzak dur, hızla gelen bir arabadan kaçıp bedenini koruduğun gibi ruh sağlığını da koru, bunları yapabilirsen ki yapmak zorundasın, yapacaksın, arkasından o kutsal aileyi sende kuracaksın, tüm duygularını kabartan bir eşin olacak, seni dünyanın en uzun, en güçlü adamı bilecek çocukların olacak, ve emin ol hak edersen bunlara sahip olursun, o günler geldiğinde de sakın ola aynı hatalara düşme, aileni mundar etme, onore et.
ben bu konudaki son mesajımı yazalı 1 hafta bile geçmemiş ama o kadar şey değişti ki münzevi söylemiş hatta "onlardan kopana kadar nice genci bunalıma sürüklerler" demiş ben şu 5 günde öyle değişiklikler yaşadım ki kendim bile inanamıyorumArkadaşlar mesele boy değildi, ilk mesajlara aldanmayın, ailevi sebeplerle oluşmuş bir buhranda arkadaş, ki problemin kaynağını anlamaya başlamış, bu saatten sonra bize destek olmak düşer.