Boyum uzamıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xxxx1112
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xxxx1112

Üye
yaklasık 1 aydır fıtnessa gıdıyorum boyum 1.64 kilom 68 sizce boyum uzamasi için ne yapmalıyım 16 yasındayım sızce daha uzar mı

16 yaşındasın daha,ben 16 yaşımdan beri yaklaşık 6-7 cm kadar uzadım.
Genetikle alakalı bu biraz ama ergenlik sonuna kadar yavaş yavaş uzamaya devam edeceksin.

Merhaba

Boy uzaması genetik bir durum. Basketbolun etkili oldugunu hep söylenir. 2-3 sene basketbolla ilgilenebilirsin 18-19 yasına kadar boyun uzaması devam eder. Genetiğine bağlı olarak uzama olacaktır. oranını kesitrmek imkansız.

Boy uzunluğu genetikle alakalı ama genetiğin 10-15 cm kadar üstüne çıkabilirsin.Fitness'a devam et, düzenli beslen, protein alımına dikkat et, erken uyumaya çalış.

git basketbol oyna şimdi gelip kimse basketbol boy uzatmaz demesin genetiğini geçmediysen çok büyük ihtimalle uzarsın ben de 1 sene basketbol oynadım çok ufaktım belki 2-3 sene daha oynasam 1.90 olucaktım 1.82 oldum. Diğer 3 arkadaşımda senelerdir basketbol oynuyorlar boyları 1.80 , 1.83 , 1.88 yani bu tesadüf olamaz sanırım.

hepsi 15 yaşında

Bu genetik bilader kim ne derse desin 16 yaşındayım 1.89 boyum var abimlerim 31 - 33 yaşlarındalar 1.97 1.94 boyları var basketle masketle olacak iş değil

genetik değil demedim ailesinde babası 1.70 amca dayılarıda uzun olmayan adamlar nasıl 1.88 oluyor? ailesini tanıyorum en büyük etken genetik ama basketbolunda etkisi var

Back
Yukarı