Boy uzamasına yardımcı

Oncelikle iyi aksamlar. Konuya kendimden bahsederek gireceğim ben 16 yasinda 170 boyunda ve 70 kg ağırlığında bir Türk genciyim :) bu 2-3 gun içinde salona yazılacağım önceden salona gittim görmek amacıyla oradaki hocayada bu soruyu yönelttim :
-Body boy uzamasini engeller mi ?
Emin olmak amaciyla buradaki deneyimli arkadaslarima da soruyorum boy uzamasini engeller mi ? Ayrica boy uzamasina destek olacak aletler varmı bele yük bindirmeyip aksine yukari çeken ?
Şimdiden yanıtlarının için teşekkür ederim... :rolleyes::)

Boy uzaman durmaz veya engellenmez body ile.
Barfiks , ayni pozisyonda asili kalma yararli olabilir.

GT-I9001 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bir insanın fizyolejik gelişimi 29 yaşına kadar devam eder,sadece body yaparak boy uzamaz basket oynuyarak yüzerek hertürlü sporla ilgilenerek daha iyi gelişirsin
Arkadaşın sorununu tekrar okumanı tavsiye ederim,konuyla alakasız şeyler yazmışsın.
Body'i zaten uzamak amacıyla yapmıyor arkadaş,sadece uzamasını engelleyip engellemediğini soruyor.Ayrı olarak uzamasını destekleyen hareketler olup olmadığını sormuş,body boy uzatır mı dememiş

Bodybuildingin boy uzamasını yavaşlattığına dair bir kanıt varmı? Şahsen ben başladığımdan beri 4 cm uzadım. Lat Pull down , Pullover , Barfiksi programından eksik etme bunlar faydalı olur. Barfiks demirine asılı kal her idman sonu

girdiğin kiloya bağlı ! yüksek ağırlıkla squat ve leg press yaparsan boy uzaması yavaşlayabilir ;) Benimde boy takıntım var, o yüzden elimden geldiğince yatay pozisyondaki hareketleri yapıyorum,ayakta çalışmıyorum,hatta omurgaya ağırlık binmesin diye kendimi sandalyeye kemerle bağlıyorum :D barfiks gibi boy uzatıcı egzersizler yapıyorum

Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.
FleXoR hocamdan alıntıdır.

Sonuc olarak bele yuklenen antremanlardan kacinacagim yuksek agirliklarda calismayacagim barfikse agirlik verecegim yorumlar icin teşekkür ederim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı