Im,
sen forumu oku, takip et, birşeyler öğrenme hevesinde olmaya çalış,zamanla hedefine ulaşırsın.
burdan birisi sana ne onerırse onersın kısa vadede hiç bir gelişme kazanamassın.
inan bende senin istediğin güçlü koları ve göğüsleri istiyorum. çünkü dünyada istemenin sonu yok!
mademkı bu forumdan kendıne yardım almak istiyosun. ozaman başlayayım. bu foruma üye olan herkesin kendini ifade ederken ortak cümlesi, "ben fazla irileşmek istemiyorum, biraz şu göğüsleri çıkarayım, biraz kollarım gelişsin yeter, baklavaları çıkarayım daha ne isterim" gibi cümleler.
inan bana bu spora başlayan yada ilgi duyan herkes bunları soyler durur.
çünkü bu işleri basit görür. kas gelişimi, yağ yakımı, birinin tavsiyesiyle olacak şeyler değil. "senın" kafandakı vucuda ulaşmak için min 1-2sene çalışman lazım. şu hani, "fazla bişey istemiyorum, şekilli olsun" dediğin vücut için.
şekilli bir vücut istiyorsun çok güzel. bunun için vücudundaki yağ oranının az olması gerekli.
bunu yapman içinde beslenmeyi iyi bilmelisin. lise biyolojisini genel kültür olarak hevesle ogrenmelisin.
eğer beslenme bilgin yoksa boşuna zaman harcama. eğer kendini ve beynini geliştirmek istiyosan, tavsiyem. bu forumun yada diğer yardımcı sitelerden yeni başlayanlar bolumlerını ve beslenme bolumlerını kavramaya calısmandır.
ben sana, şu an bilmen gereken butun bılgılerı sayfalarca onune sererım ama ben nasıl araştırıp ogrenmışsem, tecrübe edinmişsem, sende ole paşa paşa ogreneceksın. kımse sana bi kaç bişey dışında bildiğini anlatmaz. anlatmak istesede anlatmaz. çünkü defalarca anlatılmış bu gibi şeyler.
bu yazdıklarımıda senın vesılenle, senınle ortak düşünceleri paylaşan genç sporcu adylarına soluyorum.
kolaygelsın. sevgiler.