Boy sorunu...

Neden? Ağırlık kaldırmakla boy uzamasının ne gibi bir alakası var ?
Aslında agirlağin değil yaptığın hareketlerin var.14 yaşında bir adam 100 kg ile barb row yapsa tabi bu uçuk bir örnek boyu kısalma ama ohl,squat gibi yukardan aşağı hareket yönü olan hareketler boyun uzamasını engeller.uzaya giden astronotlar boyları üzüyor nedeni yer cekimi olmayışı.iste ohp gibi hareketler yercekimi arttırıyor

lise 1 de yani 15-16 yaşlarında boylarımız eşitmiş tek yapman gereken hergün en azından 250ml süt içmek tam bilgim yok ama akşam yatmadan 1-2 saat önce olabilir
imkanın varsa basketbol oyna 15dk 30dk nekadar oynarsan yarar 17-18 yaşına kadar 1.70-75 aralıgını bulur veya geçersin süt peynir tarzı şeyler kilit unutma.

Aslında agirlağin değil yaptığın hareketlerin var.14 yaşında bir adam 100 kg ile barb row yapsa tabi bu uçuk bir örnek boyu kısalma ama ohl,squat gibi yukardan aşağı hareket yönü olan hareketler boyun uzamasını engeller.uzaya giden astronotlar boyları üzüyor nedeni yer cekimi olmayışı.iste ohp gibi hareketler yercekimi arttırıyor

Ciddi ciddi dikey kaldırışların kemik uzamasını durduracağını mı düşünüyorsunuz? Komik bu durum. Ağırlık kaldırışlarının growth hormonu, growth hormonunun da kemik gelişimi üzerindeki etkilerini araştırın. Halterciler halter kaldırdıkları için kısa veya basketbolcular basketbol oynadıkları için boyları uzun değil. Kısa boylular haltere yatkın, uzun boylular da basketbola yatkın oldukları için bu sporda başarılılar. Nedenselliği yanlış kuruyorusunuz. Neymiş Squat yaparsa boyu kısa kalırmış.Üstten iterek bir insanın büyümesini durduramazsınız, veya bacak ve kollarından çekerek boyunu uzatamazsınız. Kemik gelişimi bu kadar basit bir konu değil. Bu spora gönül veren ve başlamak isteyen genç arkadaşları kahve muhabbetiyle bu spordan uzaklaştırmayın. Varsa bilimsel araştırma gönderin okuyalım. 10-15 yaşındaki çocuk için vücut geliştirmeden çok daha efektif sporlar var(jimnastik vs.), ama çocuk v

Son düzenleme:
Ciddi ciddi dikey kaldırışların kemik uzamasını durduracağını mı düşünüyorsunuz? Komik bu durum. Ağırlık kaldırışlarının growth hormonu, growth hormonunun da kemik gelişimi üzerindeki etkilerini araştırın. Halterciler halter kaldırdıkları için kısa veya basketbolcular basketbol oynadıkları için boyları uzun değil. Kısa boylular haltere yatkın, uzun boylular da basketbola yatkın oldukları için bu sporda başarılılar. Nedenselliği yanlış kuruyorusunuz. Neymiş Squat yaparsa boyu kısa kalırmış.Üstten iterek bir insanın büyümesini durduramazsınız, veya bacak ve kollarından çekerek boyunu uzatamazsınız. Kemik gelişimi bu kadar basit bir konu değil. Bu spora gönül veren ve başlamak isteyen genç arkadaşları kahve muhabbetiyle bu spordan uzaklaştırmayın. Varsa bilimsel araştırma gönderin okuyalım. 10-15 yaşındaki çocuk için vücut geliştirmeden çok daha efektif sporlar var(jimnastik vs.), ama çocuk v

ailemizde boy erkeklerde 174 kadınlar 160cm dir benim ki 172.kardeşim basket oynadı 182 cm boyu var.ne konuşuyorsun.öyle antenman artan büyüme hormonu ile boy uzasa o zaman bütün bodyciler 2 metre olurdu.tandığım arkadaş var bisikletçi aynı şekilde bacakları uzundur.hersey genetiktir ama seçimlerinizde sizi şekillendirir.aynı şekilde bir arkadaşım daha var babı 180 kendi 196 cm basketçidir.uzaya çıkan astronotların boyları zamanla uzuyor niye yer çekimi yok.kişi eline ağırlık alınca yer çekimi gücü artıyor.herkese ataşıp aşalığıyorsunuz kendinize gelin madem çok bilgilisiniz neden 1 tane bile fotonuz yok merak ettim.
https://www.fitekran.com/vucut-geli...enler/#Patlayici_guc_egzersizlerinden_kacinin burda bir doktorun gözünden bir sayfa.adam diyor gelişim çağındakiler patlayıcı güç yapmasın.
http://www.uzmantv.com/agirlik-calismak-boy-uzamasini-engeller-mi
al bak.
ben tecrübelerime dayanarak konuşuyorum.sen de yollasana body sporunda salgılanan büyüme hormonun boy uzamasına faydasını bende okuyayım

14 yaşımda falan 155cm falandım. Şuan 16 yaşındayım ve boyum 1.76 sana tavsiyem bol bol süt iç umudunu kesme ve basketbol oyna. Zıplama antrenmanları yap sağlıklı beslen ve iyi uyu.

Öncelikle yaşım 15. Boyum 158. annem benden kısa babam benden 1-2 cm uzun. Aynaya baktığımda kendimi cüce gibi hissediyorum.Boyumun uzaması için ne yapmalıyım.
yaşın daha çok genç ergenliğin ortalarına yaklaşırken 10 cm atarsın tabi çeşitli sporlarla desteklersen daha iyi olur benim gibi bilgisayar başında oturup 17 yaşına gelince spora başlarsan geç olabilir sanırım , ama şimdiden spora devam et sabırlı ol birde ergenlik bitince 3 4 cm daha uzarsın beslenmene bağlı olarak daha çok ta uzayabilirsin.

Bende başlıyorum vgye bende karar verdim artık dönmem bu işten. Boyum 170cm yaşım 13.5 bakalım ağırlığın gerçekten bir etkisi varmıymış

Boy birazda genetik. Babam 1 78 ben 1 80. Ben 11 yaşından 17 li yaşlara kadar her gün basket oynadım. Yine 15 16 17 li yaşlarda her gün 2,5 litre süt içiyordum. Dediğim gibi genetik faktörü çok fazla.

Back
Yukarı