boy sorunu ve oneriler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deliis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

deliis

Üye
Merhaba arkadaslar yasim 15, boy 155.boyumdan dolayi doktora gidiyorum.Ama bir sorun gormuyor.Kemik yasim 14 cikti.Her 3 ayda bir bakiyor geri yolluyor.Bir sey de vermiyor .
Eve barfiks demiri aldim 2 gundur asiliyorum ama 7 s den fazla duramiyorum.Bir de kollarim cok aciyor.
Sizce ne yapmalyim?
Tesekkurler...

barfiks duruş bozukluklarından kaynaklanan vücut eğriliğini gidererek bir kaç cm boyunu uzatabilir. Sana tavsiyem her gün tutunabildiğin kadar tutun her gün bıkmadan dene. Bir de şınav falan çekmeye çalış ki kol kasların kuvvetlensin.

Senin kollarının acıması büyük ihtimal hamlıktan dolayı. İlk birkaç gün bu ağrı normaldir.Tabi ki kolların güçlendikçe ağrı da olmayacaktır zamanla.

Zamanla olucak bişey yarın 10 sn durursun sonra 15 20 25 ... böyle devam eder.Boyu kısa olan bir insanın bir sorunu olması gerekmez zaten genetikte olabilir boy kısalığı.Daha gelişiceksin hiç belli olmaz bazı insanların birden boyu uzuyor örneğin ben 12-13 yaşlarımda yaşıtlarımdan hep kısayken 16-17 yaşında birden hepsini geçmeye başladım bu böyledir yani.Tutunmadan önce açma germe yap sakatlığı ve acıyı biraz olsun azaltırsın.

O normaldir eldiven yada sünger falan o sorunu halleder çok problem değil.

Barda asılı durman en fazla 2 cm etki eder oda boy uzaması değil esnemedir. Boy uzamasına gelince 14 yaşına kadar 155 civarı iken şimdi yaş 17 170 im inş benimki de uzar :D düzenli spor+beslenme yaparsan boy uzamana katkı olur. Birde bu senin genetik olarak kaç cm uzayacağına bağlı. Hastahanede max kaç cm olacağına bakabiliyorlar sanırım. Bir ölçtür istersen.

Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;
- Daha önce benzer bir konu açılmıştır.
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Arama Kelimeleri : boy uzatma

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı