Boksa başlamak istiyorum antrenmanım nasıl olmalı

Arkadaşlar başlıkta da belirtiğim gibi boksa başlamaya karar verdim. Uzun süredir istiyordum ama fırsatım olmadı 3 ay kadardır fitnessla ilgileniyorum. Şimdi boksa başlamak istiyorum ama oraya elim boş gitmek istemiyorum. Birkaç ay powerlift yapıp güçlenmeli miyim? crossfit mi yapmalıyım yoksa ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum...

O işler tam olarak öyle olmuyor. Güçlenerek gideyim, mahçup olmayayım falan diyorsun ama sadece boks antremanına dzenli giden birkaç aylıkların bile gerisinde kalırsın.
Biz de eskiden o kafadaydık ama öyle olmuyor o işler.

Karate yapacaksan ona uygun, boks yapacaksan ona uygun, güreş yapacaksan da ona uygun çalışmalısın.

Ağırlık çalışmaları elbette kakı sağlar ama destek amaçlı yapılmalı. Yani boksa hazırlıklı gideyim diyorsan en azından internette bakarak gölge boksu yap ve öyle git. İlk zamanları hep teknik öğretilecek size. Bu yüzden çok fazla ağırlık kaldırıp gitmenin yardımı düşündüğün olmaz.

Ama crossfit kondisyon açısından faydalı olur. Onun faydasını yoğun antreman temposunda görürsün.

Ayrıca hocan iyi ise, elin boş boksa gitmek daha iyi. Doğrulardan başlarsın.

boks tekniği sakın çalışma hoca yardımı olmadan yanlış öğrenirsen doğru öğrenmesi çok zor olur onun dışında esneklik-düz koşu-calisthenics ya da crossfit yapman senin faydana olur

Back
Yukarı