Merhaba arkadaşlar ben eylül gibi bu iki spordan birine başlamak istiyorum. Amacım sokakta kendimi korumak, özgüven kazanmak. Üni okuyorum. Bu yüzden de en az 1 yıl gitmeyi düşünüyorum sonrasında muhtemelen sadece vücut geliştirmeye odaklanırım. 2 aylık Boks eğitimim var. Ektomorfum. Kilo alamayan biriyim üstüne de Boks'a gidince iyice zayıfladım. Kendimi çok güçsüz hissediyorum. Boks bence ağır sikletler için ideal bir spor. Teknik + Güç birleşince yer yerinden oynuyor ama bende güç yok. Hem bacaklarım vücuduma göre bir az uzun. Vücudumun MT, Kick Boks gibi daha esnek ve haraketli sporlara yatkın olduğunu düşünüyorum. Boks'tan yana bir sıkıntım yok aslında 1 yılda kendimi koruyacak kıvama geleceğimi biliyorum. Gerçi iri yapılı olsam Boks'tan şaşmam çünkü çok zevkli bir spor. Karizması yeter. Ama umduğumla değil bulduğumla yetinmek zorundayım.
Sorum şu ki, Muay Thai de Boks gibi kısa sürede öğrenilir mi? 1 senelik Muay Thai çalışsam sokakta kendimi koruyacak kıvama gelebilir miyim?
Sorum şu ki, Muay Thai de Boks gibi kısa sürede öğrenilir mi? 1 senelik Muay Thai çalışsam sokakta kendimi koruyacak kıvama gelebilir miyim?